Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jaké atrakce a krásy ukrývá emirát Ras al Khaimah?

Nekonečný bazén v Ras al Khaimah

Nekonečný bazén v Ras al Khaimah Shutterstock

Emirát Ras al Khaimah se v posledních letech prosadil jako další z vyhledávaných lokalit ve Spojených arabských emirátech. Kromě luxusních hotelů, písečných pláží a atraktivní poloze 45 minut od Dubaje nabízí mimo jiné také svěží zeleň hor a původní vesnice lovců perel. Zažijte emirát, který je pokladnicí nezapomenutelných zážitků. Nejen děti nadchnou motokáry, vodní sporty, safari s pohonem všech čtyř kol nebo nejdelší zipline na světě. 

Ras al Khaimah se nachází v severní části Spojených arabských emirátů. Má hranice s Ománem a emiráty Umm Al Quwain, Sharjah a Fujairah. Tyrkysové vody Arabského zálivu a písčité pobřeží tvoří přirozenou hranici na západě.

Křišťálově čisté moře a ohromující plážové úseky jsou vyhledávaným cílem milovníků přírody i vodních sportů. Oblast umožňuje vše od kanoistiky, plachtění, plavby lodí a rybaření až po windsurfing, vodní lyžování, parasailing či potápění. Svěží zelené pobřežní pláně a husté mangrovy poskytují kontrast a fascinující prostředí, které jen čeká na objevení. 

Dovolená v Ras al Khaimah

Vydejte se na túru do hor

Magická hora Jebel Jais

Magická hora Jebel Jais Shutterstock

Východní část emirátu se pyšní pohořím Ru'us Al Jibal, které je součástí pohoří Hajar. Horské oblasti lákají nekonečnými výhledy na tyčící se vrcholy a velkolepá údolí. Jebel Jais v pohoří Hajar je nejvyšším vrcholem v SAE. Turistické stezky a cyklostezky pro horská kola slibují nespočet dobrodružství. Po dosažení vrcholu Jebel Jais se můžete dostat zpátky dolů po nejdelší zipové lince na světě. Jízda rychlostí až 150 km/h je velmi osvobozující!

Zažijte kouzlo pouště

Kouzlo pouště, Ras al Khaimah

Kouzlo pouště, Ras al Khaimah Shutterstock

Ras al Khaimah proslul nejen horami, ale i palmovými zahradami a úrodnou půdou. Zbytek země pokrývá rudý písek pouště. Poznejte beduínský životní styl, pojezte u táboráku, pozorujte hvězdy a prospěte se pod širákem. Můžete se projet po dunách na velbloudech či koních. V zimě a na jaře potěší vaše oko moře květů vzkvétajících v poušti. Kdo hledá akci, měl by poušť prozkoumat buginou nebo vyrazit na safari s pohonem všech čtyř kol. 

Dovolená budoucnosti: 4 atrakce, které si v Dubaji nesmíte nechat ujít

Čtěte také:

Dovolená budoucnosti: 4 atrakce, které si v Dubaji nesmíte nechat ujít

Objevujte místní kulturu

Pevnost Dhayah, Ras al Khaimah

Pevnost Dhayah, Ras al Khaimah Shutterstock

V Ras al Khaimah na vás čeká působivá starověká architektura a široká škála letovisek. Z historických památek doporučujeme zhlédnout především mešitu Mohammada Bin Salema a pevnost Dhayah, která nabízí fantastický výhled na palmové zahrady, moře i dramatické hory. Nezapomeňte zavítat do autentického města Al Jazirah Al Hamra. Poznat emirátskou kulturu můžete i prostřednictvím Národního muzea Ras al Khaimah v pevnosti v západní části stejnojmenného města.

Cestujte bez obav: Připojištění Special vás chrání před potížemi s Covid-19

Praktické info:

Dokonalý relax na pláži v RAK

Dokonalý relax na pláži v RAK Shutterstock

Ras al Khaimah se vyznačuje celoročně příznivým klimatem. Léta bývají horká a zimy mírné. Díky kombinaci pobřežní a horské geografie regionu jsou zdejší zimy vlhčí než v ostatních emirátech. Srážky až 12 mm v prosinci i lednu přispívají ke svěžím zeleným pláním, které jistě překvapí mnoho turistů. Chladný vánek od Arabského moře pomáhá vyrovnávat nejvyšší teploty, které v létě dosahují až ke 45 °C. Typické lednové teploty vzduchu se pak pohybují mezi 18 a 25 °C. Moře má příjemných 19 °C v lednu a kolem 30 °C v červenci. Denní doba slunečního svitu se po celý rok liší jen mírně (8 hodin v zimě a cca 10 hodin od června do září). V zemi plné překvapení čas od času dokonce nasněží. Asi jednou za pět let se na vrcholy Jebel Jais snese sníh.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín