Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jaké typy slev na zájezdy jsou nabízeny a jak je získat?

Se slevou na zájezd ušetříte i několik tisíc

Se slevou na zájezd ušetříte i několik tisíc

Jsme jenom lidé a každá sleva je pro nás milým překvapením. Pokud si vyberete vhodnou dobu, můžete ušetřit na zájezdu několik stovek až tisíc korun. Pojďme se podívat na veškeré typy slev.

Novomanželská sleva na dovolenou

Pokud se chystáte na svatební cestu, udělejte to co nejdříve. Novomanželské slevy jsou nejčastěji uznávány do měsíce po svatbě. Připravte se na to, že může být vyžadován i oddací list. Výhodou je, že na staré příjmení (tedy staré doklady), můžete cestovat až do 3 měsíců po sňatku. Slevy se pohybují kolem 5% z celkové ceny.

Sleva na zájezdy pro seniory

Některé cestovní kanceláře pořádají zájezdy zaměřené na tuto skupinu - dovolená 55+. V tomto případě máte nižší cenu. Některé kanceláře pro změnu nabízejí výlet v destinaci zdarma. Nejčastěji se setkáte s tím, že Vám slevy poskytnou menší cestovní kanceláře, které nabízejí zájezdy vlastní dopravou do okolních zemí (Rakousko, Slovensko, Maďarsko) nebo na zájezdy do Chorvatska. Opět se výše slevy pohybuje do 5%.

Senioři na dovolené

Senioři na dovolené

Sleva za včasný nákup dovolené (First minute)

Na těchto slevách získáte většinou nejvíce. Ceny pobytů jsou velice příznivé, je dostatek letenek i ubytovacích kapacit a můžete si vybírat. Největší „slevové boomy“ jsou od listopadu do cca února, neváhejte je využít.

Last minute slevy (dovolená na poslední chvíli)

Mnohdy zde ušetříte větší část peněz, nicméně bude to vybírání dovolené pod tlakem. Last minute slevy začínají cca měsíc před odletem. V tuto chvíli ale není již dostatek letenek, doprodávají se poslední ubytovací kapacity, tudíž je pravděpodobné, pokud jste náročnější, že to nebude ta vysněná dovolená, kterou jste si představovali.

Sleva na děti

Některé cestovní kanceláře nabízejí v době first minute děti zdarma (říjen-březen). Mohou být pouze na vybrané termíny či časově omezené v rámci několika dní. Ovšem mimo sezéno také nepřijdete zkrátka, první dítě ve většině případů platí pouze letenku a ubytování i stravu má zdarma. Máme tu ještě děti do 2 let, které nemají nárok na sedadlo v letadle, lůžko ani stravu. Ty platí pouze knihovací poplatek (cca 1000 Kč), někdy jsou zcela zdarma.

Děti u hotelového bazénu

Děti u hotelového bazénu

Dovolená se slevou na zaměstnavatele

Pokud jste zaměstnání ve vetší firmě, zjistěte si, zda-li Váš zaměstnavatel má navázanou spolupráci s cestovní agenturou či cestovní kanceláří. Formou tohoto benefitu můžete získat slevu v průměru do 5% ze zájezdu.

Zájezdy se slevou pro ZTP

V této chvíli Vás asi zklamu. Ať už pobytové či poznávací zájezdy žádným slevám tohoto typu bohužel nepodléhají.

Informujte se vždy před nákupem, jestli je sleva možná, počítejte ale s tím, že ne všechny cestovní kanceláře takové možnosti nabízejí.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín