Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kam se vydat v říjnu? 7 tipů na božskou dovolenou pro každý rozpočet

Ideální říjnové destinace

Ideální říjnové destinace Shutterstock

A je to tady, nastal podzim. Ze stromů pomalu opadává listí a začíná přituhovat. Vlastně je ideální čas načerpat energii na následující ponuré a studené měsíce. Proto vám přinášíme tipy na ideální destinace vhodné pro báječnou dovolenou v říjnu.

Lázeňské pobyty v Maďarsku

Sárvár, Maďarsko

Sárvár, Maďarsko

Relaxace v maďarských lázních patří k nejoblíbenějším dovoleným českých turistů. Termální koupele a wellness procedury očistí tělo i mysl a vy se budete cítit jako znovuzrození. A když k tomu připočtete ještě svůdnou pikantní kuchyni, máte jistotu, že vaše dovolená bude famózní! Doporučujeme oblíbená střediska Bükfürdő či Sarvár, která najdete nedaleko hranic. Pokud chcete spojit relax v léčivých pramenech s kulturním povyražením, vydejte se přímo do Budapešti. Jestli se naopak toužíte toulat přírodou, navštivte zdejší termální jezero, které patří k největším na světě. Najdete ho nedaleko Balatonu v lázeňském městečku Hevíz.

Dokonalá dovolená? Relax v maďarských termálních lázních!

Čtěte také:

Dokonalá dovolená? Relax v maďarských termálních lázních!

Relax a horské túry na Slovensku

Slovenské hory

Slovenské hory Shutterstock

Horská krajina je na podzim kouzelná a mírné teploty přímo vybízejí k túrám po hřebenech. Zastávky si zpestřete tradiční baštou v kolibě a večer se nechte hýčkat ve wellness. Ať už se vydáte do Vysokých Tater ke Štrbskému plesu nebo lanovkou na majestátní Chopok v Nízký Tatrách, nebudete litovat. Mimochodem i Slovensko je známé svými termálními lázněmi, doporučujeme Velký Meder, Podhájskou nebo Dunajskou Stredu.

Vyrazte na Slovensko: Vyberte si z naší nabídky zájezdů

Rozjímání mezi vinicemi na jihu

Vinice

Vinice Shutterstock

Říjen je ideálním měsícem vyrazit na vinařskou dovolenou a oddat se kouzlu královského moku. Jen si to představte: Rozlehlé šťavnaté vinice, malebný venkov, božské víno a skvělé jídlo... Vidíte se tam? Tak teď už zbývá jen rozhodnout, zda vás láká víc italské Toskánsko, nebo známé vinařské regiony ve Francii jako je Burgundsko, Provence, či Alsasko s nejlepšími odrůdami bílých vín.

Tajemství dlouhověkosti odhaleno: 5 lokací, kde žijí století mladíci a mladice

Čtěte také:

Tajemství dlouhověkosti odhaleno: 5 lokací, kde žijí století mladíci a mladice

Tropická noc v Tropical Islands

Tropical Islands

Tropical Islands

Víte, že tropický ráj máte hned za humny? V Německu přestavěli starý nepoužívaný hangár na obrovský aquapark a pojmenovali ho Tropical Islands. Mezi hlavní atrakce patří dva velké bazény: Jižní moře a Balijská Laguna, venkovní část zvaná Amazonie a deštný prales, kterým vede kilometr dlouhá naučná stezka. Do Tropical Islands můžete vyrazit jen tak na výlet nebo se tam ubytovat v tématických tropických domcích, či si užít dobrodružství ve stanech.

Zažijte tropy v Německu: Tropical Islands máte za hubičku

Karibské rytmy a kreolský šarm na Barbadosu

Barbados, ostrov luxusu

Barbados, ostrov luxusu Shutterstock

Bělostné pláže omývané mořem smaragdové barvy a roztančení obyvatelé si vás získají dřív než se stihnete rozkoukat. Pod hladinou oceánu se skrývají jedny z nejkrásnějších korálových útesů na světě, takže si rozhodně nezapomeňte zabalit potapěčské brýle. Oblíbenou činností na ostrově jsou totiž potápěčské výpravy k vrakům lodí, kterých tam je víc než tucet. Zastavte se i v hlavním městě Bridgetown, kde nejen díky starým koloniálním budovám pocítíte anglický a skotský vliv.

Digitální detox: Být chvíli tam, kam signál nedosáhne

Čtěte také:

Digitální detox: Být chvíli tam, kam signál nedosáhne

Pohádka tisíce a jedné noci v Maroku

Maroko

Maroko Shutterstock

Původní berberská kultura, veselé barvy, kam oko pohlédne, omamná vůně koření a uhrančivé tóny Afriky. Maroko si zamilujete okamžitě, a co teprve až zjistíte, co všechno se tam dá dělat! Můžete se povalovat na plážích, surfovat ve vlnách, toulat se pohořím Atlas, zdokonalit se v kulinářském umění nebo jen nasávat atmosféru Marrakéše, Fesu či Casablancy. A rozhodně nevynechejte návštěvu tradičních trhů a mediny, kde po nutném klání ve smlouvání nakoupíte potřebné suvenýry.

Zamilujte si Maroko: Nejvýhodnější zájezdy čekají jen na vás

Orgie s Afroditou na Kypru

Kypr

Kypr Shutterstock

Právě na kyperském pobřeží se z mořské pěny zrodila bohyně Afrodita. Tento euroasijský ostrovní stát je oblíbeným cílem gurmánů a jeho kouzlo tkví v tom, že ještě stále není cílem masového turismu. Charakteristickým rysem ostrova je mísení řecké a turecké kultury, která se projevuje nejen v gastronomii a architektuře. Pobřeží vás bude lákat dlouhými plážemi i menšími zátokami, ve vnitrozemí se můžete nechat svést historickými nalezišti i přírodními krásami. Kypr si užijí náročnější cestovatelé i rodiny s dětmi.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín