Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kam vyrazit na dovolenou s dětmi v létě 2017?

Léto už je tu a s ním doba prázdnin a dovolených. Rozhodujete se, kde letos strávit volný čas s rodinou, když možností je tolik? Žebříček destinací sestavený na základě dat cestovní agentury Invia.cz vám napoví, kterých pět míst patří k těm nejoblíbenějším u rodin s dětmi a dost možná, že mezi nimi najdete i svůj dovolenkový ráj pro letošní rok.

1. Řecko

Báječnou a nezapomenutelnou rodinnou dovolenou můžete strávit na některém z řeckých ostrovů. Řecko je vyhlášeno překrásnými plážemi, křišťálově čistým mořem, ale také výborným jídlem, vysokou kvalitou poskytovaných služeb, přátelským obyvatelstvem. Letecky jste v Řecku za cca 2 a půl hodiny, což ocení hlavně děti, které mnohdy dlouhé cestování hůře snášejí.

Pláž Navagio, Zakynthos, Řecko

Pláž Navagio, Zakynthos, Řecko

Památky i atrakce

Nechcete-li celou dovolenou strávit na pláži, není nic jednoduššího, než si půjčit auto a prozkoumat blízké nebo vzdálenější okolí, případně využít fakultativních výletů nabízených vaší cestovní kanceláří. Větší děti, stejně tak jako vás, potěší návštěva antických památek, menší děti budou nadšené v některém z černých aquaparků s mnoha atrakcemi. Téměř každý hotel také nabízí animačními programy pro děti.

Palác Knossos, Kréta, Řecko

Palác Knossos, Kréta, Řecko

2. Chorvatsko

Čechy milované Chorvatsko nikdy nezklame. Rok od roku se těší větší a větší oblibě rodin s dětmi, ale i jednotlivců, a to hlavně pro svoji překrásnou přírodu, pohoří, borovicové lesy, milé a pohostinné obyvatele, výtečnou přímořskou kuchyni, obrovské kopečky lahodné zmrzliny a v neposlední řadě také pro pocit bezpečí.

Fish picnic

Krásné prostředí, oblázkové pláže a průzračné moře jsou bezesporu hlavním a největším lákadlem Chorvatska, nikoli však jediným. Vyberete-li si z široké škály výletů dětmi i dospělými oblíbený Fish picnic na některé z výletních lodí, nebudete litovat. Nejen, že prožijete příjemnou plavbu po Jadranu, ale podíváte se i na některý ze sousedních ostrovů, přímo na lodi poobědváte výbornou grilovanou rybu podávanou s hromadou salátu, popijete dobré víno, případně ochutnáte některou z vyhlášených chorvatských pálenek. 

Fish picnic na výletních lodích

Fish picnic na výletních lodích

Dobrá dostupnost

Výhodou Chorvatska je jeho dobrá dostupnost, velká část turistů jezdí do této destinace vlastním autem. Sbalit si na cestu vše, co potřebujete plus dalších x zbytečností pro všechny případy a nebýt limitování váhou zavazadla, je významné plus.

3. Bulharsko

Trvalé oblibě se těší i Bulharsko, jehož písečné pláže potěší zejména děti, neúnavné stavitele hradů z písku. Oproti Chorvatsku má bulharské pobřeží zcela jiný ráz. Pláže jsou dlouhé, skýtají hodně prostoru, před palčivými slunečními paprsky vás skryjí, díky naprosté absenci stromů, stovky pestrobarevných slunečníků.

Zlaté Písky, Bulharsko

Zlaté Písky, Bulharsko

Kvalita za rozumnou cenu

Dnešní Bulharsko je jiné než před lety. Za poslední roky zaznamenalo velký rozvoj v oblasti turistiky, kvalitní služby jdou ruku v ruce s přijatelnými cenami. K velmi oblíbeným letoviskům patří Slunečné pobřeží. Tato moderní a dynamická část Bulharska umístěná v malebné zátoce disponuje pláží dlouhou 8km s pozvolným vstupem do moře a jemným, zlatavým pískem. Nejen proto je vyhledávaným dovolenkovým cílem rodin s dětmi. Mimo starších hotelů je v letovisku moderní zástavba, krásné hotelové komplexy nabízejí veškerý komfort. Atraktivitu lokality zvyšuje i nedaleké město Nessebar, které potěší milovníky starých časů a historicky cenných památek.

Nesebar, Bulharsko

Nesebar, Bulharsko

4. Itálie

Přímo ideální podmínky pro rodinnou dovolenou nabízí nedaleká Itálie. K nejznámějším a Čechy nejnavštěvovanějším letoviskům patří Bibione, Lignano, Caorle. Krásné písečné pláže, barevné mušličky, pozvolný vstup do moře, slunečné počasí, výtečná italská zmrzlina, lehká a chutná kuchyně, krásná příroda, historické památky, to je to pravé pro vás i vaše děti. Připočtete-li k tomu vzdálenost Itálie od České republiky, volba je jasná. Nasedněte do auta a vyrazte vstříc zážitkům, kterých italské pobřeží nabízí vrchovatě.

5. Egypt

Egypt je rájem dovolenkářů toužících po nefalšovaném odpočinku. Luxusní hotelové komplexy nabízejí maximální pohodlí pro vaši nerušenou relaxaci. Máte-li zaplaceny služby all inclusive, pak můžete opravdu jen jíst, pít, ležet na pláži nebo u hotelového bazénu pod slunečníkem a plnými doušky vychutnávat krásné nicnedělání v pohádkovém prostředí. Ve většině hotelů najdete, když ne přímo aquapark, tak alespoň skluzavky, animační programy v egyptských hotelech jsou vyhlášené, neboť arabské národnosti děti milují a je to poznat. Oblíbenou činností dětí i dospělých je šnorchlování v průzračném moři, které vám poodhalí, jak krásný a barevný podmořský svět může být.

Rudé moře vaše děti nadchne

Rudé moře vaše děti nadchne

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín