Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kam vyrazit s dětmi o podzimních prázdninách?

Podzimní prázdniny s dětmi

Podzimní prázdniny s dětmi

Blíže se nám podzimní prázdniny (29. a 30. října) a vy přemýšlíte, jak byste děti zabavili? Je spousta možností jak na jednodenní výlety, tak na pobytové zájezdy. Připravili jsme pro Vás několik tipů, jak je s dětmi můžete strávit.

1. Aquaparky

Vůbec neoblíbenější možností je návštěva Tropical Islandu, jenž se nachází poblíž Berlína. Najdete zde bílé pláže, bezpočet toboganů i saunový svět. Můžete zvolit jednodenní pobyt, nebo dokonce i přespat v jednom ze stanů, pokojů či mobilhomů. Pokud nechcete jezdit za hranice naší země, spojte návštěvu našeho hlavního města s Aquapalace Praha. Na Jižní Moravě můžete zase spojit návštěvu Lednicko-Valtického areálu s koupáním v Aqualandu Moravia, jenž se nachází v Pasohlávkách.

Tropical Islands

Tropical Islands

2. Výlovy rybníků

Raději byste zvolili pobyt v přírodě? Výlov rybníka bude pro děti jistě zábava a vy si můžete dát některou z rybích specialit. Děti uvidí rybářské řemeslo v praxi a třeba si najdou nový koníček. Podzim je hlavní sezóna na výlov rybníků a určitě budete mít v termínu podzimních prázdnin možnost navštívit takovou akci i ve vašem okolí. Je pravda, že většina výlovů se koná o víkendu, ale nejsou neobvyklé ani v týdnu. Jak všichni víme, nejvíce rybníků se nachází v Jižních Čechách – Táborsko, Třeboňsko, Jindřichohradecko. Neváhejte prozkoumat i tyto možnosti.

Výlovy rybníků

Výlovy rybníků

3. Termální lázně

Stále větší oblibě se těší termální lázně na Slovensku či v Maďarsku. Nebojte, že by byly pouze pro seniory. Jsou připraveni samozřejmě i na rodiny s dětmi, tudíž k většině termálních lázní patří i tobogany a skluzavky. Na Slovensku je pro děti nejvhodnější Tatralandia, Bešeňová či Aquacity Poprad. V Maďarsku jsou to zase lázeňská městečka blízko hranic jako Sarvár, Bükfürdő nebo přímo Aquaworld v Budapešti.

Maďarské termální lázně

Maďarské termální lázně

4. Dýňový svět

Na přelomu října a listopadu nastává čas Halloweenu. Různá města již v době podzimních prázdnin pořádají dětské halloweenské párty. Na Vysočině můžete také navštívit dýňový svět (statek u Pipků v Nové Vsi u Leštiny). Manželé vystavují svoje vypěstované dýně, děti poznají život na statku a uvidí zvířátka typická pro český venkov a mnoho zábavy si užijí také na slámohradu.

Dýňový svět

Dýňový svět

5. Prodloužený víkend v Evropě 

Máte pocit, že vyrazit na eurovíkend s dětmi není dobrý nápad, že je to nebude bavit? Omyl! Většina dětí je velmi zvídavá a ráda poznává nové věci. Kluky můžete zaujmout povídáním o gladiátorech v římském koloseu, děvčata určitě zase nadchne romantická procházka Paříží - Eiffelovu věž většinou znají z mnoha vyobrazení holčičky již při nástupu do školy. No a takový pařížský Disneyland - tak ten si užijí dozajista všechny děti!

Eurovíkend v Paříži s dětmi

Eurovíkend v Paříži s dětmi

Štítek:

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín