Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kambodža není jen Angkor Wat. Co dalšího na vás čeká v tomto království?

Palác v Phnompenh

Palác v Phnompenh Shutterstock

Většina turistů cestujících do Kambodže zamíří rovnou k proslulým turistickým atrakcím, především ke chrámu Angkor Wat ve význačném archeologickém nalezišti Angkor. Eventuálně pak pokračují dolů do rušného hlavního města Phnompenh, aby navštívili tamní muzeum genocidy Tuol Sleng. Kambodža však nabízí mnohem více zajímavých i krásných míst. Náš malý průvodce vám poradí, kam se vydat.

Koh Rong Samloem při západu slunce

Koh Rong Samloem při západu slunce

Koh Rong Samloem při západu slunce Shutterstock

Tropický ostrov Koh Rong Samloem je domovem izolovaných pláží s jemným bílým pískem a křišťálově čistými vodami. Pověstné jsou zdejší západy slunce. Za těmi nejlepšími se vydejte na příhodně pojmenovanou pláž Sunset Beach. Koh Rong Samloem představuje klidnější alternativu k sousednímu ostrovu Koh Rong. Spokojený tu tedy bude každý, kdo hledá především ticho a pohodu. 

Delikatesy z Kambodže: Tarantule na talíři nebo žába na špejli?

Čtěte také:

Delikatesy z Kambodže: Tarantule na talíři nebo žába na špejli?

Příroda Kardamomových hor

Kardamomové hory

Kardamomové hory Shutterstock

Mezi úžasné kambodžské zážitky patří pobyt v srdci tropické džungle. V Kardamomových horách (největším zbývajícím deštném pralese jihovýchodní Asie) žije řada vzácných a ohrožených rostlin i živočichů, např. tygr indočínský, slon indický, medvěd malajský nebo krokodýl siamský.

Vyberte si z naší nabídky zájezdů do Kombodže

Výhled z Phnom Sampeau

Výhled z Phnom Sampeau

Výhled z Phnom Sampeau Shutterstock

Na vrcholu hory Phnom Sampeau ve městě Battambang stojí malebná pagoda. Po cestě k ní se můžete kochat okolní scenérií z vyhlídkových plošin. S touto oblastí se bohužel pojí smutná historie – v místních jeskyních byla nalezena těla lidí zavražděných během vlády Rudých Khmerů. Pokud se sem vydáte za soumraku, možná vám přejde mráz po zádech. Když se totiž den proměňuje v noc, statisíce netopýrů tu vylétá s jeskyň a ve spirálách míří k obloze. 

Kayaking na řece Kampot

Kayaking na řece Kampot

Kayaking na řece Kampot Shutterstock

Pronájem kajaku možná není nejsnazší způsob, jak se probojovat sítí přítoků řeky Kampot, přináší ale řadu odměn. Plavba přes mangrovové porosty a nedotčenou krajinu kolem malých rybářských komunit i vznešených chrámů vám umožní nahlédnout do venkovského života obyvatel a objevovat Kambodžu z lůna uklidňující přírody.

Tajemství dlouhověkosti odhaleno: 5 lokací, kde žijí století mladíci a mladice

Čtěte také:

Tajemství dlouhověkosti odhaleno: 5 lokací, kde žijí století mladíci a mladice

Výlet na horu Bokor

Vrchol hory Bokor poblíž Kampotu – někdejší francouzské koloniální město Bokor Hill Station, kam elita utíkala před chaosem městského života – je dnes tichým svědkem působivé kambodžské minulosti. Zdejší rozpadající se hotel byl donedávna místem, kde návštěvníci mohli zkoumat děsivou skořápku budovy a vychutnávat si neuvěřitelné výhledy na vietnamský ostrov Phu Quoc. Cestou na horu můžete návštívit také vodopády a buddhistické sochy.

Vydejte se s námi do Kombodže

Pěší turistika národním parkem Kep

Národní park Kep

Národní park Kep Shutterstock

Až si pochutnáte na restovaném krabovi (koneckonců právě krabi jsou tím, čím malé přímořské město Kep proslulo), můžete spálit přebytečné kalorie procházkou po Národním parku Kep. Osmikilometrová stezka se proplétá hustou tropickou džunglí, která je doslova posetá pagodami a zajímavými vyhlídkovými místy. Cesta dále vede malebným venkovem a táhne se až k moři.

Borové lesy Kiriromu

Borové lesy Kiriromu

Borové lesy Kiriromu Shutterstock

Národní park Kirirom leží dvě hodiny jízdy od města Phnompenh a chlubí se svěžími borovicovými lesy, kde teploty oproti hlavnímu městu klesají až o několik stupňů. Půjčte si kolo a projeďte se lesy kolem vodopádů nebo si zkrátka jen užívejte chladivý dotek přírody.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín