Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kanárské ostrovy: Který si vybrat pro vaši dokonalou dovolenou?

Který Kanárský ostrov bude ten váš?

Který Kanárský ostrov bude ten váš? Shutterstock

Na Kanárských ostrovech se můžete těšit na skvělé služby, moderní hotelové resorty, dlouhé pláže, různorodou krajinu, skvělou kuchyni, prosluněné dny i dovádění ve vlnách Atlantského oceánu. Zkrátka nepřijdou ani sportovci, kterým jsou tu k dispozici skvostná golfová hřiště, cyklotrasy všech stupňů obtížnosti, střediska vodních sportů, turistické stezky i krkolomné skalní stěny jako stvořené pro milovníky adrenalinu. Ostrovy Gran Canaria, Tenerife, La Palma, La Gomera, El Hierro, Fuerteventura i Lanzarote jsou zkrátka dokonalou esencí španělského šarmu.

Tenerife: Zelený velikán

Tenerife

Tenerife Shutterstock

Největším z ostrovů okouzluje krásnou přírodou národních parků, památkami zapsanými na seznamu UNESCO, nejvyšší horou Španělska Pico de Teide, živými letovisky ve kterých zábava nikdy nekončí i téměř sedmdesáti kilometry krásných písčitých pláží. Příjemným zpestřením plážových radovánek může být návštěva proslulé zoologické a botanické zahrady Zoo Loro Parque, kde vykouzlí úsměv ve tvářích malých i dříve narozených návštěvníků pestrobarevní papoušci, dovádějící delfíni i úctyhodná kolonie tučňáků. Ostrov věčného jara přeje golfistům. Své herní dovednosti tu mohou pilovat na některém z devíti moderních golfových hřišť.

Vydejte se s námi na Tenerife

Gran Canaria: Ideál pro rodinnou dovolenou

Gran Canaria

Gran Canaria Shutterstock

Velmi živou atmosférou vyniká nejoblíbenější z ostrovů, Gran Canaria. Třetí největší z ostrovů vyhledávají milovníci rušných letovisek, rodiny s malými dětmi i vášniví turisté. Sever a západ ostrova okouzlí strmými skalisky a drsnou krajinou, východní a jižní pobřeží vábí velkými písečnými dunami i zlatavými plážemi s pozvolným vstupem do moře. V dokonale fotogenické krajině se střídají hluboké rokle, piniové lesy, palmy, kaktusy, písečné přesypy, romantické zálivy i malebné vesničky.

Vyberte si zájezd na Gran Canaria

Fuerteventura: Ráj plážových povalečů 

Fuerteventura

Fuerteventura Shutterstock

Fuerteventura se pyšní nejkrásnějšími plážemi v oblasti Atlantiku, romantickými větrnými mlýny i výtečnými rybími specialitami. Plážové radovánky na nejteplejším z ostrovů si mohou návštěvníci zpestřit poznáváním pestrého podmořského života, surfováním nebo některým z mnoha dalších vodních sportů. Častým cílem výletů je nedaleký ostrov Lobos, který uchvátí nádherným pobřežím, dramatickými scenériemi ve vnitrozemí i množstvím divoce žijících plazů, ptáků i savců. S trochou štěstí tu můžete pozorovat hejna dovádějících delfínů či kulohlavců.

Zaleťte na ostrov Fuerteventura

Lanzarote: Drsná krása 

Lanzarote

Lanzarote Shutterstock

Příjemně pohodovou atmosférou, zajímavou architekturou i skvělou úrovní ubytovacích služeb zaujme sopečný ostrov Lanzarote. Luxusní letoviska se tu střídají s vyprahlou sopečnou krajinou, strmými útesy, jeskyněmi i osamocenými plážičkami, kde na svou životní vlnu čekají nadšení surfaři. Na více než devíti desítkách pláží si můžete vybírat mezi bělostným, zlatavým či exoticky vyhlížejícím tmavým vulkanickým pískem. Rozmanitá je i místní kuchyně ve které hraje prim králičí a rybí maso, čerstvá či dušená zelenina a především skvělé místní víno.

Nechte se okouzlit Lanzarote

La Palma: Hvězdám na dosah 

La Palma

La Palma Shutterstock

La Palma je na rozdíl od ostatních ostrovů pokrytá bujnou zelení. Nejedná se o klasickou plážovou destinaci, návštěvníci sem míří především za přírodními krásami, vynikající kuchyní i poklidnou atmosférou. Kromě šťavnaté zeleně a blankytně modrých mořských dálav nabízí La Palma i jeden z nejúchvatnějších pohledů na noční oblohu.

Vyberte si zájezd na La Palma

La Gomera: Přírodní klenot

La Gomera

La Gomera Shutterstock

La Gomera je skutečným drahokamem Španělského království. Malý ostrůvek je výjimečný krásou národních parků, mlžnými pralesy, horskými vesničkami, kde se zastavil čas i tmavými sopečnými plážemi. Z rozhledny Mirador de Abrante, tyčící se 625 metrů nad mořem, si vychutnáte úchvatné výhledy na Tenerife s vrcholky Pico de Teide, husté tropické lesy i lávové komíny národního parku Garajonay. Poklidné životní tempo místních obyvatel je silně nakažlivé a nad sklenkou čerstvé šťávy z cukrové třtiny vám s úsměvem odvypráví příběh slovutného Kryštofa Kolumba. Právě La Gomera byla poslední zastávkou jeho lodí, před slavnou výpravou, která skončila objevem nového kontinentu.

Vydejte se na ostrov La Gomera

El Hierro: Charismatický trpaslík 

El Hierro

El Hierro Shutterstock

El Hierro je nejmenším z Kanárských ostrovů, dosud nedotčeným masovým turismem. Vábí dramatickými horskými scenériemi, panenskou přírodou, pobřežím s krásnými potápěčskými lokalitami, vynikající kuchyní i několika písčitými plážemi. Díky celoročnímu slunečnímu svitu si tu můžete vychutnat zaručeně čerstvé fíky, pomeranče, ananasy, banány, hroznové víno i olivy. Příjemným bonusem je také fakt, že veškerá energie na ostrově je získávána z obnovitelných zdrojů.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín