Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kde si letos užijete báječnou rodinnou dovolenou nejen v červnu?

Kam na rodinnou dovolenou?

Kam na rodinnou dovolenou? Shutterstock

Modrá, zelená, žlutá. Tři barvy, které s největší pravděpodobností zvolí vaši potomci k vyobrazení dovolené u moře. Nechte se inspirovat díly vašich malých umělců a obohaťte jejich paletu o oranžové západy slunce a barevný svět přímořských letovisek. Daleko od shonu všedních dní si užijete tu nejbarevnější rodinnou dovolenou.

Modrobílé Řecko 

Santorini, Řecko

Santorini, Řecko Shutterstock

Jaro a brzké léto v Řecku voní mořem i kvetoucími bylinami. Tradičně poklidnou atmosféru ještě umocní liduprázdné pláže a ospalá městečka. Bez obav z tlačenice se tak můžete vydat na místa známá z titulních stran turistických průvodců. Okouzlí vás pohádkově krásná pláž Elafonissi na západním pobřeží ostrova Kréta. Jemně růžový písek a pozvolný vstup do sluncem prohřátého moře vám zaručí den plný pohody. Romantickým půvabem oplývá i zátoka Agios Pavlos na ostrově Rhodos. Leží nedaleko letoviska Lindos a kromě příjemného koupání a krásné písčito-oblázkové pláže si tu užijí i milovníci podmořského života. Dech beroucí přírodní scenérie jsou k vidění v národním parku Samaria na ostrově Kréta. Procházka stejnojmennou soutěskou, vedoucí panenskou přírodou, vám představí velkolepá díla Matky přírody. Hravou hodinou dějepisu potěšíte děti během prohlídky slavného Asklepeionu na ostrově Kos. Rozsáhlého areálu antické nemocnice, zbudovaného na počest boha zdraví a medicíny Asklepia.

Dobijte si baterky v Řecku

Zelené Turecko

Vodopád Manavgat v Turecku

Vodopád Manavgat v Turecku Shutterstock

Ráno skvělá snídaně, dopoledne strávené u moře, v poledne lehký oběd, zbytek dne v aqua parku a večer procházka historickým městem. Takový rozvrh hodin by si nechala líbit drtivá většina studentů. Turecká letoviska vám učarují živou atmosférou, množstvím obchůdků i všudypřítomnými historickými památkami. Aktivní dovolenou si užijete v letovisku Side, obklopeném bujnou zelení. Široké oblázkové pláže s pozvolným vstupem do moře potěší méně zdatné plavce. Pozdní jaro přeje výletům. Díky snesitelným teplotám můžete vyrazit na výlet do Zeleného kaňonu, navštívit město Manavgat nebo malebnou přírodu v Kaňonu Tazı.

Objevte krásu Turecka

Zlaté Bulharsko

Pláž Arkutino v Bulharsku

Pláž Arkutino v Bulharsku Shutterstock

Zlaté Písky, Slunečné pobřeží a poklidné vody Černého moře – Bulharsko je sázkou na jistotu. Krátkou dobu letu bez problémů     zvládnou i batolata. Dlouhé písčité pláže jim poskytnou dostatek prostoru pro stavby všeho druhu a vám se při troše štěstí podaří přečíst pár stránek vaší oblíbené knihy. Jste-li rádi v pohybu, pak si můžete pronajmout kolo, elektro tříkolku, koňský povoz či populární rikšu a užít si spanilou jízdu letoviskem. O plná bříška se postarají šéfkuchaři hotelových restaurací a sladkou tečku zajistí vynikající bulharská zmrzlina.

Zažijte znovu Bulharsko

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín