Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Koruna Krušných hor: Objevte poklady za hranicemi, v Sasku – zemi zámků

Zámek Augustusburg

Zámek Augustusburg © Rainer Weisflog

V zelených vršcích Krušných hor, jižně od Chemnitz a Drážďan, se nacházejí jedny z nejkrásnějších historických zámků a parků Saska. Tento region byl letos zapsán na seznam světového dědictví UNESCO. Vydejte se i vy poznat jeho krásy! Doporučujeme především zámek Augustusburg a zámek s přilehlým parkem Lichtenwalde...

Koruna Krušných hor

Zámek Augustusburg

Zámek Augustusburg © Rainer Weisflog

Už z dálky je vidět staré lovecké sídlo nad údolím říčky Zschopau. Stavba z roku 1572 je dodnes považována za Korunu Krušných hor. Zámek Augustusburg nabízí mnohem víc: Kromě milovníků historie ho rádi navštěvují motorkáři. Najdete tam totiž největší muzeum motocyklů v Evropě. Každoročně se tu také pořádají Zimní setkání. Kromě toho se tu pořádají zajímavé výstavy o lovné zvěři a ptácích, kočárech, historii lovu i hradu.

Objevte Sasko: Vyberte si z nabídky našich zájezdů

Vyhlídková věž nabízí nádherný rozhled do okolí. Na Orlím a Sokolím nádvoří můžete zblízka sledovat majestátní dravé ptáky, v zámeckém kostele obdivovat oltářní obraz od Lucase Cranacha mladšího.

Velkolepá výstava iluzí

Vydejte se do světa plného optických iluzí a převrácených světů. Na této speciální výstavě není nic takové, jaké se zdá. Zřejmě si budete klást otázku: Co je doopravdy skutečné a co je iluze? Návštěvníci procházejí zrcadlovými světy, objevují šikmý pokoj nebo kouzelnou místnost s černým světlem ve 3D osvětlení. S pomocí inovativních technik, jako jsou rozšířená realita (AR) a virtuální realita (VR), které realitu rozšiřují nebo zcela uměle vytváří, mohou jet návštěvníci po horské dráze nebo si projít skutečnou zkouškou odvahy. Speciální výstava spojuje výjimečné s interaktivním, úžasné s poučným a informativní se zábavným.

Kdy: 5. října 2019 – 21. února 2021

Zámek a park Lichtenwalde

Zámek a park Lichtenwalde

Zámek a park Lichtenwalde © Sylvio Dittrich

Nedaleko Augustusburgu na vás čeká zámek a park Lichtenwalde, jeden z nejpozoruhodnějších barokních komplexů v Německu. Více než sto historických fontán proměnilo park Lichterwalde v jeden z nejkrásnějších německých zahradních souborů. Zažijte symfonii šumivých listů, stříkající vody a vůně květů. Obzvlášť působivý je jemný design zámku, když k němu přicházíte alejí. Terasy parku jsou zajímavým příkladem přechodu z baroka na rokoko. Potěchou pro oko budou staré amfory, sochy a malebná původní krajina řeky Šopavy.

Poklady Starého světa: 10 nejkrásnějších měst v Evropě

Čtěte také:

Poklady Starého světa: 10 nejkrásnějších měst v Evropě

Místní klenotnické muzeum vypráví ve třech patrech příběhy cizích a minulých kultur. Najdete v něm umělecké a rituální předměty z Nepálu a Tibetu, porcelán, nábytek a hedvábné výšivky z Číny a Japonska, hroby a masky duchů ze západní Afriky a také jednu z největších sbírek siluet v Německu

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Přáli byste si navštívit tuto lokalitu? Stačí si vybrat.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín