Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kouzelný ostrov Moorea

Ostrov Moorea

Ostrov Moorea

Moorea je jedním z nejkrásnějších ostrovů Francouzské Polynésie. Nachází se 17 km severovýchodně od Tahiti a je snadno dostupná trajektem či letadlem z Papeete. Je oblíbenou dovolenkovou destinací zamilovaných párů, rodin i místních obyvatel, stále si však zachovává uvolněnou atmosféru. Je skutečným odrazem klidného tahitského životního stylu. Přitažlivost ostrova není překvapující, Moorea je totiž zeměpisným zázrakem. Osm ohromných horských vrcholů se tu zvedá z průzračné laguny a vytváří výraznou, drsnou siluetu viditelnou ze západního pobřeží Tahiti. Severní pobřeží rozdělují dvě symetrické zátoky: Cookova a Opunohu.

Moře zábavných aktivit!

Moorea je ostrovem plným dobrodružství. Mnoho zdejších středisek nabízí programy, vybavení i bezplatné stravování pro děti, své si tu však samozřejmě najdou i dospělí. Užijte si potápění se stylovou helmou nebo šnorchlování, jízdy na vodních skútrech, projížďky na čtyřkolkách, pikniky či parašutismus a vychutnejte si nezapomenutelný panoramatický výhled na ostrov. Od srpna do října můžete také pozorovat velryby. Dalším neuvěřitelným zážitkem je setkání ve zdejším delfíním centru, jediném přírodním útočišti, kde si lze zaplavat a hrát s delfíny.

Delfíní centrum na ostrově Moorea

Delfíní centrum na ostrově Moorea

Na zemi můžete objevovat malebné vesnice a pláže podél pobřeží či bohaté ananasové plantáže ve vnitrozemí. Existuje celá řada turistických stezek vhodných pro každého, od příležitostného chodce po nadšeného sportovce.

Nejnovější dobrodružnou atrakci ostrova představuje lanový TikiParc, kde si návštěvníci všech věkových kategorií mohou vyzkoušet čtyři překážkové kurzy, které se liší v obtížnosti. Vydejte se přes koruny stromů, překonejte můstky, houpačky i lanové žebříky a proleťte se mezi stromy. Na takovou zábavu si ovšem musíte vzít vhodnou obuv. Děti do dvanácti let jsou omezeny pouze na určité kurzy a do šestnácti let se mohou účastnit jen v doprovodu dospělých.

TikiParc

TikiParc

Mezi vyhledávané aktivity patří rovněž průzkum ostrova, jeho krystalických vod  a vulkanických vrcholů, prostřednictvím Jeep Safari, dále golf na hřišti Moorea Green Pearl nebo návštěva vesničky Tiki Village, která vás seznámí se životem ve staré tahitské vesnici. Dozvíte se spoustu informací o místním řezbářství nebo třeba tahitském tetování a uvidíte velkolepou polynéskou taneční show.

Tiki Village

Tiki Village

Ubytování na ostrově Moorea

Letoviska na ostrově Moorea nabízejí pestrou paletu bungalovů a zahradních vil. Vybírat lze ze tří, čtyř i pětihvězdičkových resortů. Po celém ostrově je však k dispozici i několik menších hotelů a soukromých penzionů.

Tak například Hilton Moorea Lagoon Resort & Spa je umístěn na písečné pláži mezi dvěma ikonickými zátokami ostrova. Toto umístění vytváří perfektní prostředí, kde můžete obdivovat východy i západy slunce z pohodlí vlastního bungalovu přímo nad vodou. Areál je také snadno dostupný z letiště či přístaviště trajektů, cesta trvá deset či patnáct minut. Prostorné bungalovy rezortu jsou buď rozptýleny uprostřed exotické květinové zahrady, anebo zavěšeny nad klidnou lagunou. Mají moderní polynéský design a přinášejí veškerý myslitelný komfort luxusního hotelu.

Hilton Moorea Lagoon Resort & Spa

Hilton Moorea Lagoon Resort & Spa

Na severozápadním rohu ostrova, obklopený kokosovými háji a krásnou pláží s bílým pískem, se nachází hotel Hibiscus. Přestože ten je od letiště a trajektového přístavu o něco dál než ostatní střediska na ostrově, poskytuje i řadu výhod, jako je příjemnější cena a větší soukromí. Pokoje a bungalovy se nalézají uprostřed tropické zahrady vedle laguny. Každý z nich má kuchyňský kout, takže je ideální pro rodiny nebo páry, které hledají právě soukromí a nezávislost. Bungalovy nabízejí krytou verandu s výhledem do zahrady nebo na oceán.

Hotel Hibiscus

Hotel Hibiscus

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín