Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

La Manga del Mar Menor – ráj mezi dvěma moři (nejen) pro seniory

La Manga del Mar Menor

La Manga del Mar Menor

Že jste ještě o tomto středisku neslyšeli a nemáte představu, kde leží? Nebo patříte mezi ty, kteří by jej chtěli navštívit? 

Mar Menor neboli španělské „Mrtvé moře“ se nachází v provincii Murcia. Jedná se o lagunu, která je od Středozemního moře oddělena úzkým pruhem pevniny. Díky vysoké koncentraci soli ve vodě a přítomnosti léčivého bahna je Mar Menor převážně vyhledáván kvůli léčebným pobytům u moře. Bahno pomáhá při léčbě kožních chorob, lupénky, vyrážek, akné, revmatismu, artrózy či alergií. V laguně je možné se koupat až do listopadu, jelikož je velmi mělká a teplotně ji od moře dělí 5 °C.

Bahno pomáhá při léčbě kožních chorob

Bahno pomáhá při léčbě kožních chorob

Dotované zájezdy k Mar Menor pro seniory

České cestovní kanceláře pořádají speciální dotované zájezdy do Mar Menor pro klienty starší 55 let. Hotely jsou blízko moře a dovolenou v tomto případě pořídíte za rozumnou cenu. V ceně balíčků je většinou polopenze či plná penze a je možné si dokoupit i různé fakultativní výlety s průvodcem. Přes letní sezonu se do této oblasti ale s českými cestovními kancelářemi nedostanete, termíny jsou po celý červen a poté až koncem srpna do října. Vše se týká již zmíněných dotací na tyto pobyty. Pozor: odlety jsou možné pouze z Prahy.

Mar Menor pro seniory

Mar Menor pro seniory

Ubytování u Mar Menor

Mezi nejoblíbenější ubytování patří hotelový komplex Las Gaviotas/Los Delfines. Od pláže jsou budovy vzdáleny 50 - 200 m. V okolí hotelu si můžete zajít do několika restaurací či si vychutnat drink v některém z barů. Poblíž hotelu je i autobusová zastávka. Doba transferu z letiště Murcia San Javier je zhruba 30 minut. Cenově počítejte s pobytem kolem 16 000 Kč na osobu s plnou penzí, samozřejmě záleží na termínu.

Hotel Las Gaviotas

Hotel Las Gaviotas

Výlety v okolí Mar Menor

Nechcete dovolenou trávit pouze u vody, ale poznat i místní kulturu a památky? V blízkosti střediska leží i dvě města, která jistě stojí za návštěvu, navíc zde načerpáte typickou španělskou náladu. Prvním z nich je přístavní město Cartagena. Navštivte Staré město (Casco Antiguo), staré římské divadlo postavené v roce 5-1 př.n.l., ruiny katedrály Santa María ze 13. století, či náměstí Plaza del Ayuntamiento.

Cartagena

Cartagena

Druhým městem je Murcia. Najdeme zde mnoho renesančních a barokních staveb. Nejvýznamnější z nich je katedrála de Murcia z 18. století. Za návštěvu jistě stojí i Museum of Science and Water, zaměřené na vše, co se týká vody.

Katedrála v Murcii

Katedrála v Murcii

Chcete si pořídit pár krásných fotografií? Nezapomeňte se vydat k majáku El Faro de Cabo de Palos. A to nejlépe za úsvitu či západu slunce. Maják sloužil jako strážní věž při ochraně proti berberským pirátům. Poprvé byl maják osvětlený 31. ledna 1865. Jeho výška je 54 m a má rozsah 24 mil.

Maják El Faro de Cabo de Palos

Maják El Faro de Cabo de Palos

Pokud berete s sebou na dovolenou i děti, nezapomeňte je vzít do Peke Parku. K dispozici je zde celá škála her a atrakcí. Nechybí zde trampolíny, lodě, západní okruh, skákací hrady či minigolf.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín