Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lázně Luhačovice pohladí tělo i duši

Lázně Luhačovice

Lázně Luhačovice

Kouzelné a romantické Luhačovice, obklopené svěží zelení, lákají návštěvníky nejen malebným okolím, působivou architekturou a léčivými prameny. Zdejší lázně nabízejí bohatý kulturní a společenský program i sportovní vyžití. Turisticky oblíbená oblast Zlínského kraje navíc slibuje nespočet atraktivních výletů.

Vyberte si vhodné ubytování v Luhačovicích právě pro vás

Možnosti ubytování jsou tu natolik pestré, že si bezpochyby vybere každý. Na výběr máte luxusní hotely (Alexandria, Jurkovičův dům, Palace či Dům B. Smetany), lázeňské vily (Alpská růže, Chaloupka aj.) i cenově přístupnější penziony (Vepřek, Póla, Riviera, Myslivna, Forst ad.).

Zahrady v lázních Luhačovice

Zahrady v lázních Luhačovice

Upřednostňujete-li komfortní ubytování s prvotřídními wellness službami, vyzkoušejte hotel Alexandria, čtyřhvězdičkový hotel s vyhlášenou francouzskou restaurací, noblesním nočním klubem a wellness centrem ve starořímském stylu. Levnější alternativu představují penziony, např. Vepřek, poskytující větší soukromí v klidných částech blízko centra města.

Lázně Luhačovice - balzám na duši

Luhačovice jsou největšími lázněmi na území Moravy. Patří rovněž k nejhezčím u nás. Lázeňský areál, tvořený cennými uměleckými stavbami, sochami i fontánami, kolonádou a udržovaným rozhlehlým parkem, šíří atmosféru klidu a pohody.

Zdejší přírodní prameny jsou vskutku účinné a léčí dýchací, pohybové, trávicí i oběhové ústrojí. Pomáhají proti řadě neduhů a nemocí, k nimž patří mimo jiné také cukrovka. Nejznámějším místním pramenem je Vincentka, užívaná k inhalacím, ale i k pitné léčbě, kterou vám usnadní originální pohárek Nectarium.

Pramen Vincentka, Luhačovice

Pramen Vincentka, Luhačovice Jan Polák

Volný čas v Luhačovicích plný aktivit

Do Luhačovic rozhodně nemusíte jezdit pouze za léčebnou kúrou. Dopřejte si nezapomenutelnou rodinou dovolenou či romantický pobyt se svým protějškem. V každém případě se vám tu dostane spousty zajímavých a zábavných aktivit, ať už ve vás dříme nadšený sportovec či křehká umělecká bytost.

Touhu po kultuře naplní Lázeňské divadlo či každoroční prestižní festivaly. Milovníci hudby a divadla ocení Festival Janáček a Luhačovice a Divadelní Luhačovice. Pobyt v lázních svým hostům zpříjemňují rovněž lázeňské hotely, a to díky kvalitním a pestrým programům. Navštivte kupříkladu vyhlášený noční klub v hotelu Alexandria a přenesete se v čase do první republiky.

Festival Janáček a Luhačovice a Divadelní Luh

Festival Janáček a Luhačovice a Divadelní Luh

Pro ty aktivnější, kteří by rádi zapracovali na své fyzické kondici, mají Luhačovice širokou nabídku. Díky upraveným a značeným trasám jsou rájem pro chodce i cyklisty. Zaplavat si lze v Centrálních lázních, krytém plaveckém bazénu a v letních měsících i na Luhačovické přehradě, kde si také můžete vypůjčit lodičku nebo šlapadlo a případně si i zarybařit. Nejbližší aquapark se nachází v Uherském Brodě (12 km). Zde však zábava rozhodně nekončí! Lázeňský park přímo vybízí ke hrám a dovádění. Poskytuje prostor pro frisbee, pétanque i kroket. V areálu si lze dále zahrát tenis nebo třeba kuželky. Vyzkoušet si můžete i jízdu na koni.

Frisbee neboli DiscGolf

Frisbee neboli DiscGolf

Výlety do okolí Luhačovic

Přestože Luhačovice vás určitě nudit nebudou, nemusíte zůstávat jen u nich. Udělejte si výlet k některé z nedalekých přírodních či kulturních památek. Pětadvacet kilometrů vzdálený Zlín se může pochlubit Krajskou galerií výtvarného umění, Muzeem Jihovýchodní Moravy, Obuvnickým muzeem i mrakodrapem, jenž poskytuje jedinečný výhled na město.

Vzdálenější, leč neméně zajímavá, jsou i další místa v okolí, např. obec Modrá (40 km). Krom jiného tu najdete hojně navštěvovanou expozici Živá voda, kde se seznámíte s životem vodních živočichů i rostlin. Sledovat jej můžete přes četná prosklená okna. Bezpochyby největším lákadlem je možnost projít se skleněným tunelem, přímo pod plovoucími kapry, sumci a dalšími sladkovodními rybami. Místo je ideální hlavně pro rodiny s dětmi, jelikož se tu můžete i vykoupat a navštívit blízké terárium nebo archeologický skanzen.

Expozice Živá voda

Expozice Živá voda

Litovat nebudete, ani když se vypravíte na hrad Buchlov (48 km), kulturní srdce Slovácka, nebo zámek Buchlovice (45 km) s krásným anglickým parkem plným vzácných dřevin.

Zámek Buchlovice

Zámek Buchlovice

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín