Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Léto v Görlitz: Kulturní pohádka pro náročné

Léto v Görlitz

Léto v Görlitz

V letních měsících odkrývá toto město na východě Saska na řece Nise všechny své trumfy. Malebné uličky a náměstí historického starého města s historickými památkami poskytují jedinečnou atmosféru pro procházky po městě, nákupy a fantastickou kulturní scénu.

Nesčetné eventy využívají působivého open-air ambiente německo-polského města a vytvářejí působivé zážitky pro své hosty. Především je třeba uvést festival pouličního divadla ViaThea (4.–6. 7. 2019), kterému porozumí i zahraniční hosté, kteří nemluví německy. Návštěvníky láká do svých sítí i festival řecké písně (12.–14. 7. 2019) v polské části města Zgorzelec nebo Slezský trh keramiky, umění a řemesel (Tippelmarkt) (20.–21. 7. 2019).

Ten, kdo má raději poněkud klidnější způsob trávení volného času, si může vychutnat historickou kulisu u šálku kávy na jednom z mnoha posezení pod širým nebem. Návštěvníci bývají nadšeni z barevných fasád na staletých budovách ozdobených s láskou propracovanými detaily. Komu město vděčí za svou nádheru, a jaké příběhy může vyprávět, se dozvíte v názorných expozicích Slezského muzea, Kulturně-historického muzea nebo Svatého hrobu. 

Tipy pro aktivní odpočinek

Berzdorfské jezero, Görlitz

Berzdorfské jezero, Görlitz

Chcete si raději užít vodních radovánek a trochu akce? Žádný problém! Řeka Nisa a Berzdorfské jezero o rozloze 960 ha přímo před branami města tvoří ideální místo pro mnoho aktivit. Projeďte se třeba kousek na kole po dálkové cyklotrase Odra – Nisa a pak jednoduše přesedněte do kajaku. Vydejte se na bruslích kolem Berzdorfského jezera a poté skočte do křišťálové vody jezera. Nebo si můžete vypůjčit stand up paddle board (SUP) a užívat si nádherný výhled na blízké hory přímo z vody. 

Radovánky pro nejmenší

Pouliční divadlo

Pouliční divadlo

I pro děti má Görlitz mnoho překvapení. Mohou vystoupat na staré věže města a dívat se dolů do úzkých uliček. Mohou objevovat figurální zdobení (hlavy „Gaffköpfe“) a malby zvířat na barevných fasádách domů nebo se vyřádí na hřištích ve městě. Park se zvířaty je okouzlí množstvím výběhů se zvířátky, která můžou hladit a mít kontakt se zvířaty na úrovni očí. A nemusíte mít strach, je tu mnoho alternativ, jak trávit volný čas i při nepříznivém počasí.

Další informace:

Görlitz-Information

Tel. +49 35 81 / 47 570

welcome@europastadt-goerlitz.de

www.mesto-goerlitz.cz

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Přáli byste si navštívit tuto lokalitu? Stačí si vybrat.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín