Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Městečko umělců Altos de Chavon

Altos de Chavon v Dominikánské republice

Altos de Chavon v Dominikánské republice

Přibližně 25 minut jízdy od města La Romana v Dominikánské republice byla v 70. letech minulého století vybudována na skále vysoko nad řekou Río de Chavón kopie koloniálního městečka z 16. století, které nese název Altos de Chavon. Městečko je centrem umění a uměleckých řemesel. Ačkoliv se jedná o pouhou napodobeninu, iluze originality je téměř dokonalá.

Altos de Chavon – oblíbené místo filmařů

Místo již několikrát posloužilo hollywoodským filmařům jako dějiště dobrodružných filmů a v budoucnu si svoji roli jistě ještě mnohokrát zopakuje. Míst podobného charakteru ve světě mnoho není, což městečku dává punc jedinečnosti.

Altos de Chavon je sídlem mnoha umělců, od malířů, přes sochaře až po oděvní designéry, kteří zde žijí a tvoří. Řada z nich se na výstavbě městečka osobně podílela a po dokončení prací se rozhodla v této malebné, pohádkové krajině zůstat natrvalo.

Město umělců Altos de Chavon

Město umělců Altos de Chavon

Navštivte amfiteátr i muzeum archeologie

Součástí městečka je pozoruhodný amfiteátr pro pět tisíc diváků, kde lze čas od času shlédnout hvězdy světového hudebního nebe. U příležitosti otevření vystoupil na jevišti samotný Frank Sinatra!

Amfiteátr v Altos de Chavon

Amfiteátr v Altos de Chavon

Muzeum archeologie je věnováno především původním obyvatelům ostrova Tainům. Se svými sbírkami indiánských artefaktů potěší všechny příznivce dávné historie. Většina vzácných exponátů byla nalezena v řece Rio de Chavón.

Celé městečko je propleteno úzkými, dlážděnými uličkami, které jsou lemovány roztomilými obchůdky s velkým výběrem suvenýrů různé kvality a galeriemi, kde si můžete prohlédnout některá z děl místních umělců.

Uličky města Altos de Chavon

Uličky města Altos de Chavon

Řekněte si své ano v kostele sv. Stanislava

Občerstvení nabízí několik restaurací ve středomořském stylu, kde můžete ochutnat některý z tradičních pokrmů. Na malebném náměstí s kašnou se nachází Iglesia San Estanislao (kostel sv. Stanislava), který je častým cílem zamilovaných toužících říci si své ano právě v těchto krásných prostorách uprostřed starobylé, pohádkové vesničky.

Kostel sv. Stanislava v Altos de Chavon

Kostel sv. Stanislava v Altos de Chavon

Máte-li alespoň nějaké umělecké cítění, bude pro vás návštěva malebného městečka Altos de Chavon skutečným pohlazením po duši.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín