Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Navštivte Keukenhof, celosvětově proslulý květinový park

Keukenhof

Keukenhof

Toužíte zhlédnout nejkrásnější jarní park na světě? Vydejte se ke šlechtickému sídlu Keukenhof ve městě Lisse na západě Nizozemska a prožijte úžasný den mezi květinami! Více než sedm milionů cibulek, mezi nimiž lze nalézt osm set druhů tulipánů, bude na jaře vykvétat a vy můžete být při tom. Vězte, že vám přinesou unikátní a nezapomenutelný zážitek!

O čem je Keukenhof a co nabízí?

Keukenhof je mezinárodní nezávislá přehlídka holandského květinářství se zvláštním důrazem na květinové cibulky. Během osmi týdnů představí všechno to, co holandské květinářství nabízí. Park se zaměřuje na celých sedm milionů jarních květinových cibulek, které umožňují stovce zúčastněných společností ukázat zájemcům svůj živý katalog. Pět set květinářů seznámí návštěvníky s obrovskou škálou řezaných květin i hrnkových rostlin na více než dvaceti zajímavých výstavách. Akce je skvělou příležitostí k setkání a navazování kontaktů s obchodníky a má silné vazby se všemi významnými organizacemi v odvětví květinářství i cestovního ruchu. Má téměř sto královských dodavatelů, což jsou vystavovatelé dodávající do parku nejvhodnější jarní cibulky. Zdejší krajinářský architekt utváří pro každého z nich speciální design a konzultuje s nimi barvy, výšku rostlin, květenství aj.

Květinový park Keukenhof

Květinový park Keukenhof

Kromě dvaatřiceti hektarů pokrytých květinami si můžete vychutnat nádherné květinové představení a jedinečné umění. Určitě si nenechte ujít výstavu tulipánů v pavilonu Juliana.

Výstava tulipánů

Výstava tulipánů

Park má také k dispozici celou řadu neobyčejných zahrad. V těch inspiračních můžete získat nápady pro vlastní dům a zahradu. Jsou vždy v souladu s nejnovějšími trendy. Cupidovu zahradu zase ocení zamilované páry – zastavte se tu k polibku, pohlédněte do očí svého tajného milence, obklopeného červenými a bílými květy. Může existovat něco čarovnějšího? Snad jedině tropická atmosféra pod palmami, kterou slibuje zahrada „Holiday Romance“. Jestli prahnete po modrém nebi, dotecích moře a květech v barvách slunce, tohle je to pravé pro vás! Vyjmenovávat všechny zahrady by bylo skutečně zdlouhavé, každá je však něčím zvláštní. Čajová zahrada, relaxační zdravá zahrada, dokonce rebelská zahrada, kde neplatí žádná pravidla! Objevíte i ty ostatní?

Keukenhof, Nizozemí

Keukenhof, Nizozemí

Se zábavou se ale nezapomíná ani na naše nejmenší. Děti budou moci hledat poklad, navštívit zvířecí farmu, procházet se v bludišti či dovádět na hřišti. Keukenhof je zkrátka událostí, při které si užije celá rodina. Bude otevřen od 22. března do 13. května 2018, tak na něj nezapomeňte!

Dětské hřiště v Keukenhofu

Dětské hřiště v Keukenhofu

Historie a současnost Keukenhofu

Historický park byl navržen krajinářskými architekty Janem Davidem Zocherem a jeho synem Louisem Paulem Zocherem (navrhli i amsterodamský Vondelpark) v roce 1857 jako okrasná zahrada pro hrad Keukenhof. Roku 1949 skupina dvaceti pěstitelů a vývozců květinových cibulek přišla s plánem užít ho k vystavování cibulek kvetoucích na jaře. Jarní park otevřel své brány veřejnosti už o rok později a setkal se s okamžitým úspěchem. V překrásné atmosféře kolem rybníka a staletých dubů vykvétaly tulipány úchvatné na pohled. Není se tedy co divit, že již v prvním roce navštívilo park 236 000 lidí. Mnoho generací tu zažilo radostné chvíle. Během uplynulých šedesáti sedmi let se Keukenhof stal světoznámou atrakcí.

Jarní Keukenhof

Jarní Keukenhof

Letos se bude konat již 69. ročník, jehož tématem má být „Romance in Flowers“, tedy romance v květinách. Růžová show bude větší než kdy jindy, neboť právě červená růže je symbolem pravé lásky. V roce 2018 plánuje Keukenhof opět kouzelnou tulipánovou mozaiku z padesáti tisíc cibulek. Uprostřed parku se má při příležitosti letošního romantického tématu konat rovněž festival klasické hudby.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín