Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Navštivte londýnské vánoční trhy, zejména kouzelný Winter Wonderland

Vánoční trhy v Hyde Parku

Vánoční trhy v Hyde Parku

Vychutnejte si nádhernou vánoční atmosféru na rozmanitých londýnských trzích. Představíme vám ty nejoblíbenější, především populární Winter Wonderland, konající se v jednom z největších a nejznámějších parků v centru Londýna – Hyde Parku.

Vánoční trhy v Londýně

Působivá živá hudba, výtečné pouliční jídlo, divadelní zážitky a hlavně spousta zábavy, to je bohatá nabídka londýnských vánočních trhů. Většina z nich se otevírá již v polovině listopadu. Mnohé zůstávají přístupné až do Nového roku.

Vedle zmíněného Winter Wonderland, k němuž se ještě dostaneme, rozhodně stojí za návštěvu festival v Southbank Centre, probíhající zpravidla od poloviny listopadu do Vánoc. Většina atrakcí se otevírá denně od 10:00 do 22:00. Vstup na zimní trh je zdarma, stejně jako některé slavnostní akce. Břeh Temže lemují stánky s nejrůznějšími dobrotami od pečiva a sýrových pokrmů přes klobásy až po horkou čokoládu či svařené víno. Pod třpytivými vánočními světly budete mít dobrý výhled na Londýnské oko.

Pokud chcete hezky vidět také na Tower Bridge a londýnský Tower, navštivte trh zvaný Christmas By The River (neboli Vánoce u řeky) v London Bridge City. I tam se nacházejí malebné stánky plné originálních výrobků, od ručně vytvořených dekorací po velmi chutné pokrmy. Máte-li zájem, můžete se zapojit do řemeslných dílen.

Vánoční Tower bridge

Vánoční Tower bridge

Další z vyhledávaných trhů je na Leicester Square. Prohlédněte si více než 25 stánků na tradičním trhu zaplněném řemeslnými výrobky a lákavými lahůdkami. Poté se vydejte do belgického stanu „spiegeltent“ a užijte si skvělou sestavu komediálních, kabaretních a burleskních představení.

Nezaostává ani Greenwich Market se 150 stánky, zdobený oslnivými světýlky a tradičními dřevěnými louskáčky. Z dalších hojně navštěvovaných trhů zmiňme ještě ten v Kingstonu, kde mají krásné dekorace a spoustu ručně dělaných uměleckých kousků, anebo trh v přední části umělecké galerie Tate Modern.

Tradiční dřevěný louskáček

Tradiční dřevěný louskáček

Winter Wonderland v Hyde Parku

Winter Wonderland je jeden z největších vánočních trhů v Londýně. Jeho slavnostní atmosféra je pověstná. Probíhá od 22. listopadu 2018 do 6. ledna 2019. Není to vlastně jen pouhý trh, nýbrž skutečně celá zimní krajina divů, zdarma přístupná a přinášející návštěvníkům spoustu sezónní zábavy, rodinná představení a více než 200 dřevěných stánků s fantastickými dárky. Procházka klasickým německým trhem ve vás určitě zanechá mnoho hezkých vzpomínek. Nezapomeňte ani na vánoční trh Angels Market, jehož 150 stánků nabízí neobvyklé dárečky, drobnosti, šperky a dekorace. Navíc je doopravdy krásně ozdoben.

Winter Wonderland

Winter Wonderland

Dále si můžete zabruslit na největším venkovním kluzišti ve Velké Británii, shlížet na jiskřivé město z kabiny vyhlídkového kola nebo si zkrátka jen odpočinout a těšit se přitom třeba ze vzrušujícího cirkusového vystoupení. Nabídka aktivit pro letošní rok je vskutku pestrá a zahrnuje například ještě mýtické tvory stvořené z ledu a sněhu v tajemném lese magického království. Menší děti jistě okouzlí představení Petr Pan na ledě, vánoční show Teletubbies nebo projížďka na tradičním kolotoči. V oblasti, jíž se říká Santa Land, se mohou setkat s otcem Vánoc a získat od něj malý dárek – samozřejmě za předpokladu, že byly hodné. Starší děti nadchne adrenalinová jízda na horské dráze a dospělí vezmou za vděk množstvím restaurací, barů a stánků s typickými bavorskými pokrmy. Nevšední zážitek přinese Bar Ice, kde jsou stoly, sklenice i bar vyrobeny z ledu. Rezervace vstupenek s předstihem je více než nutná.

Winter Wonderland v Hyde Parku

Winter Wonderland v Hyde Parku

Zahrnuli jsme vás hromadou zajímavých aktivit, přitom to ale není zdaleka vše. Vydejte se během svátků do Londýna a zjistěte, jaké další zázraky si pro vás přichystal!

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín