Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Navštivte lyžařské středisko Sulden v Itálii

Skiaréna Ortlerské Alpy

Skiaréna Ortlerské Alpy

Populární Skiresort Sulden se nalézá uprostřed Ortlerských hor v Národním parku Stelvio. Ledovcová lyžařská oblast nabízí až 44 km sjezdovek pro zkušené i začínající lyžaře. Polovina tratí, označená modrou barvou, představuje mírné svahy, kterých není třeba se bát. Lyžovat lze na sjezdovkách až do 3250 m a krom širokých svahů vhodných i na carving jsou zde náročnější tratě, např. Discese Massimo. Ta je dlouhá přes 11 km.

Ráj sněhu, slunce a zábavy

Lyžařské středisko Sulden nabízí návštěvníkům velmi moderní lanové dráhy a vleky, takže se vyhnou zdlouhavému čekání ve frontách. Svahy jsou položené v optimálních podmínkách, kde je sněžení prakticky zaručeno, a navíc jsou rozmanité. Nenajdete tu ostatně jen samotné středisko, ale především fantastickou scenerii hor a ledovců. Bude to pro vás nezapomenutelné dobrodružství. Díky nadmořské výšce a výkonným sněžným dělům vám zdejší pracovníci zajistí krásné svahy od října až do května. Výhodné ceny, vynikající gastronomie, pestré nabídky a mnoho dalšího slibuje nejpřátelštější italské lyžařské středisko.

Lyžařské středisko Sulden

Lyžařské středisko Sulden

Spousta možností pro každého

Vleky pro nadšené lyžaře jsou snadno dosažitelné z různých hotelů bezplatným kyvadlovým autobusem. Sjezdovky u Kanzel a obce Langenstein bývají většinou upravené pomocí umělého zasněžování a používají se zvláště pro cvičené sportovce. Sjezdovky lanové dráhy jsou uzpůsobené pro každého lyžaře, od začátečníků po zkušené. Začátečníci mohou využít dva cvičební vleky vedle stanice v údolí a na Sonnenhangu.

Snowboardisté budou nadšení novým zábavním parkem pro freestyle poblíž Madritschhütte. U ledovce Madritsch naleznou stálou boardercrossovou trať a vedle ní halfpipe (délka 100 m, výška stěny 3 m). Freerideři si najdou dostatek U-ramp pro zábavnou jízdu. Vychutnat si mohou také hluboký sněhový sestup z Schöntaufspitze (3200 m) do údolní stanice (1900 m).

Snowboarding v Suldenu

Snowboarding v Suldenu

Pro běžkaře je připraveno 8 km tratí procházejících jedinečným údolím na úpatí pohoří Ortler. Stezky, přichystané od listopadu do konce dubna, bývají v noci osvětlené a zajišťují sportovcům nezapomenutelné potěšení. Všechny vstupy na běžecké tratě jsou blízko hotelů.

K sáňkování se využívá sjezdovka od Kanzelu k lanovce o délce 2 km, která bývá osvětlená třikrát týdně od 18:00 do 23:30. Jelikož svah není příliš strmý, může se zábavy účastnit celá rodina. Sáňky si lze pronajmout i v některých hotelech.

Sulden má něco i pro vášnivé horolezce. V zimním období můžete vyzkoušet lezení po různých zamrzlých vodopádech. Rychle se naučíte, jak správně používat vybavení a jak se správně pohybovat.

Vyzkoušejte něco neobvyklého

Vyzkoušejte něco neobvyklého

Pro ty, kdo upřednostňují klidnější způsoby trávení volného času, je tady romantická zimní procházka. Vydejte se napříč sněhovou krajinou a vychutnejte si ticho přírody mezi úchvatnými Ortlerskými horami. Kolem vesnice vede dobře značená kruhová stezka (12 km). Můžete vyzkoušet i zajímavou lyžařskou túru. Pro výlety je Sulden ideální oblastí. Každý se může rozhodnout, zda dá přednost lehké jízdě poblíž sjezdovek nebo sofistikované ve vysokých horách. Oblast kolem Ortleru splňuje všechna očekávání. Zejména na jaře jsou podmínky perfektní. Lze si též rezervovat výlety s průvodcem u Alpinschule Ortler (alpské školy).

Sulden uspokojí i romantiky

Sulden uspokojí i romantiky

Ceny skipasů

Během hlavní sezóny stojí jednodenní skipas 43,50 € (dospělí), 26,50 € (děti) nebo 41,50 € (senioři). Děti narozené po roce 2013 mají jízdy zdarma. Zakoupit lze i malý rodinný skipas pro jednoho rodiče a děti (narozené 2004 nebo mladší) za 92 € na jeden den. V nabídce je i velký rodinný skipas pro oba rodiče a děti za 133,50 € na jeden den.

Lyžařská škola

Již více než 75 let garantuje zdejší lyžařská škola dokonalou techniku, bezpečnost a odbornou výuku, proto neváhejte jejích služeb využít. Zajišťují je pouze zkušení instruktoři, a to jak pokročilým lyžařům, tak i úplným začátečníkům. Moderní techniky a profesionální přístup v carvingovém lyžování, snowboardingu, lyžování v hlubokém sněhu či závodění vám zaručí nezapomenutelné dobrodružství.

Lyžařská škola v Suldenu

Lyžařská škola v Suldenu

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín