Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejkrásnější karibské pláže

Nejkrásnější karibské pláže

Nejkrásnější karibské pláže

Sníte o exotické dovolené u křišťálově čistého moře se spoustou příležitostí k potápění a s nekonečnými písečnými plážemi ve stínu kokosových palem? Vydejte se do Karibiku! Ochutnejte nejlepší rum a odpočívejte na nejhezčích plážích tamních ostrovů. Které že to jsou?

1. Grace Bay

Jemný bílý písek a příjemně teplá voda, jejíž tyrkysová barva vám vezme dech – to je záliv Grace Bay, mnohonásobný vítěz Travelers' Choice Beaches, proslulý dlouhým úsekem hebkého písku a krásným průzračným mořem. Právem si zaslouží prvenství i v našem žebříčku. Záliv naleznete na ostrově Providenciales v souostroví Turks a Caicos. K návštěvě je vhodný celoročně a beze zbytku naplňuje představu ideální tropické pláže, jedné z nejlepších na světě.

Grace Bay

Grace Bay

2. Pláž Varadero

Pláž Varadero na Kubě přitahuje zájem turistů měkkým světlým pískem, čistou vodou a snadnou přístupností. Stejně jako v případě Grace Bay se můžete těšit na všechny odstíny modré v nádherném moři. Vlny nejsou příliš silné, takže zde mohou bezpečně plavat i menší děti. Přesto nepřijdou zkrátka ani nadšení surfaři.

Pláž Varadero

Pláž Varadero

3. Pláž Eagle

Eagle Beach je považována za nejhezčí pláž Aruby. Zdejší populární plážový resort se pyšní bílým pískem a lákavou akvamarínovou vodou, navíc svým návštěvníkům poskytuje klid a vítané soukromí. K odpočinku je perfektní, a to i v obzvlášť horkém slunečném dni, kdy stačí dát nohy do chladného písku, abyste se trochu osvěžili. Písek je totiž tak světlý, že odráží teplo.

Pláž Eagle

Pláž Eagle

4. Pláž Seven Mile, Grand Cayman

Také Seven Mile Beach na Kajmanských ostrovech nadchne hladkým bílým pískem a křišťálově čistou vodou, skvělou pro četné vodní aktivity. Popadněte šnorchl a vydejte se prozkoumávat podmořský svět plný rozmanitých ryb. Nebo si pronajměte slunečník i lehátko a užívejte si krásný výhled.

Pláž Seven Mile

Pláž Seven Mile

5. Pláž Seven Mile, Jamajka

Seven Mile Beach je také název pláže v malém populárním letovisku Negril na Jamajce. Kdysi se po tomto úseku zlatavého písku proháněli piráti, dnes jej ovládají turisté hledající potěšení a relaxaci. Udržovaný čistý ráj se spoustou restaurací a barů v okolí přinese mnoho pěkných prožitků i vám.

Pláž Seven Mile, Jamajka

Pláž Seven Mile, Jamajka

6. Pláž Bávaro

Několikakilometrová pláž Bávaro v Dominikánské republice je jedním z důvodů, proč se v atraktivním letovisku Punta Cana vyskytuje tolik návštěvníků. Může za to především její měkký písek, čistá azurová voda a palmy. Pláž chráněná pobřežním útesem je navíc příjemným místem pro šnorchlování a vodní sporty. V letovisku můžete navštívit delfinárium nebo mini zoo.

Pláž Bávaro

Pláž Bávaro

7. Playa Paraiso

Playa Paraiso na jednom z nejkrásnějším ostrovů Kuby, Cayo Largo, se rovněž řadí mezi nejhezčí na světě. Leží pouhých 30 minut od Havany. Vyznačuje se nádhernými výhledy a mělkými vodami, takže je ideální pro malé děti. Za používání plážových lehátek a slunečníků je třeba zaplatit. Budou se vám ale hodit, poněvadž nablízku není žádný přirozený stín.

Playa Paraiso

Playa Paraiso

8. Pláž Flamenco

Pláž Flamenco se nachází na severním pobřeží ostrova Culebra v Portoriku a vaši pozornost zaujme jasnou a nádherně modrou vodou s horami v pozadí. Kokosové palmy, o něž se opírá mírný vánek, a čistý hebký písek vytvářejí společně malebné prostředí.

Pláž Flamenco

Pláž Flamenco

9. Trunk Bay

Záliv Trunk Bay je součástí národního parku na Svatém Janu, nejkrásnějším ostrově Amerických Panenských ostrovů. Světově proslulý úsek bílého písku a tyrkysové vody je nejfotografovanější pláží Svatého Jana. Špatnou zprávou je, že kvůli nesmírné popularitě může být bohužel i velmi přeplněný cestujícími z výletních lodí a členy okružních prohlídek.

Trunk Bay

Trunk Bay

10. Pláž Kenepa

Menší pláž Kenepa se nalézá u Willemstadu, hlavního města Curaçaa. Je od něj poměrně daleko, budete tedy potřebovat auto, abyste se tam dostali, ale stojí to za to! Hezká pláž vás uchvátí všemi odstíny modré. Můžete si pronajmout lehátka a slunečníky na ochranu před sluncem a při šnorchlování objevovat krásy podvodního světa.

Pláž Kenepa

Pláž Kenepa

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín