Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejkrásnější pláže Kalábrie

Tropea, Kalábrie

Tropea, Kalábrie

Kalábrie, jíž se často přezdívá „evropský Karibik“, se může pochlubit teplým podnebím a stovkami kilometrů velkolepého slunečného pobřeží, jejž obklopují přímořské vesnice a útesy. Letní dovolená v Kalábrii vám nabídne takřka nekonečný výběr z krásných pláží. Na své si přijdou milovníci opalování, potápění a dalších vodních sportů, kaváren i restaurací. Výtečná kuchyně a krásná historická městečka začínají pozvolna lákat turisty.

Caminia (Catanzaro)

Caminia je poměrně malá nedotčená pláž s oblázkovým pískem a teplou vodou, obklopená dramatickými útesy. Nachází se na pobřeží Jónského moře poblíž Catanzara, hlavního města italské oblasti Kalábrie. Je ideálním místem pro odpočinek a zábavu. Co jí schází ve vybavení, nahrazuje panoramatickými výhledy a čistou vodou. Toužíte-li po akci, můžete navštívit nedaleké plážové město Soverato.

Pláž Caminia (Catanzaro)

Pláž Caminia (Catanzaro)

Diamante (Cosenza)

Italský básník Gabriele D'Annunzio ho nazval „Tyrhénskou perlou“. Diamante je vskutku nádherným šperkem nejsevernější části půvabného západního pobřeží Kalábrie, nazývaného Riviera dei Cedri. Nabízí křišťálové vody, dlouhé bílé pláže a šikmé útesy s olivovníky. Můžete strávit odpoledne v přímořské kavárně a těšit se ze sluncem ozářené krajiny nebo si odpočinout na některém z plážových lehátek. Zájemci o kulturu by se měli projít po historickém centru letoviska Diamante, aby zhlédli slavné barevné fresky na starých domech. Outdoorové nadšence nadchnou napínavé sporty, jako je plachtění, vodní lyžování nebo potápění.

Pláž Diamante (Cosenza)

Pláž Diamante (Cosenza) Eugenio Magurno

Praia a Mare (Cosenza)

Písčitá pláž u města Praia a Mare je dlouhá 5 km a v létě rozdělená na 50 menších pláží, tzv. lida. Pláž vulkanického původu s malými oblázky leží podél celého města. Hned u břehu najdete útesy vhodné k potápění. Hlavní atrakcí je nicméně ostrov Dino, místo světového dědictví známé šesti nádhernými mořskými jeskyněmi, z nichž nejznámější jsou Modrá jeskyně a Lví jeskyně. Potápění, paragliding a pěší turistika v nedalekém Národním parku Pollino jsou skvělými způsoby, jak ocenit jejich neuvěřitelnou krásu.

Praia a Mare (Cosenza)

Praia a Mare (Cosenza)

Capo Rizzuto (Crotone)

Chráněné mořské vody Capo Rizzuto patří k nejzajímavějším oblastem Středozemního moře a jsou domovem nesčetných živočichů, které můžete prozkoumat osobně. Potápění či šnorchlování vám umožní spatřit zdejší jedinečnou faunu a pokud budete mít štěstí, tak i barakudy a delfíny. Červené písečné pláže, útesy a zátoky Capo Rizzuto lze obdivovat rovněž z paluby plachetnice. Přírodní oáza zůstává mezi turisty zatím ještě docela neznámá, ačkoli rostoucí počet pobřežních středisek naznačuje, že se to brzy změní.

Capo Rizzuto (Crotone)

Capo Rizzuto (Crotone)

Scilla (Reggio Calabria)

Mezi svahy pohoří Aspromonte a Tyrhénským mořem se nalézá malebná rybářská ves Scilla, zvěčněná v řecké mytologii a vystupující v Homérově eposu Odyssea jako sídlo bájné mořské nestvůry. Ve skutečnosti jde o vesnici, jíž dominuje hrad nad útesy, odkud si lze vychutnat úchvatný výhled na sicilské pobřeží a Liparské ostrovy. V letních měsících jsou zdejší restaurace, kavárny, hotely a pláže plné turistů, kteří si rádi pochutnávají na čerstvých mořských plodech a těší se z průzračné vody. Také je tu potápěčská škola.

Scilla (Reggio Calabria)

Scilla (Reggio Calabria)

Pizzo Calabro (Vibo Valentia)

Rozlehlá pláž u městečka Pizzo bývá plná turistů, kteří si užívají lákavý písek a pohled na velkolepé útesy v pozadí. V místních kavárnách, barech a restauracích můžete okusit klasický pokrm Tartufo di Pizzo s čokoládovou a ořechovou zmrzlinou a s čokoládovou omáčkou. Jednou z nejnavštěvovanějších atrakcí regionu je nedaleká Chiesetta di Piedigrotta, jeskynní kaple vytesaná před staletími skupinou námořníků vděčných za to, že přežili bouři.

Pizzo Calabro (Vibo Valentia)

Pizzo Calabro (Vibo Valentia)

Tropea (Vibo Valentia)

Zřejmě nejznámější z kalábrijských pláží je Tropea, jedna z nejpozoruhodnějších italských bílých písečných pláží s tyrkysovými vodami a úžasným pobřežím, které se vyrovná slavným italským pobřežím Amalfi a Cinque Terre. Má perfektní polohu mezi zálivy Gioia Tauro a Sant'Eufemia. Je to hezký zážitek, pozorovat ohromné útesy proti sluncem zalitému modrému moři. Pokud budete mít štěstí, můžete za jasného dne zahlédnout i sopečný ostrov Stromboli.

Tropea (Vibo Valentia)

Tropea (Vibo Valentia)

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín