Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejkrásnější pláže Lefkady

Nejkrásnější pláže Lefkady

Nejkrásnější pláže Lefkady

Máte rádi Řecko jako já? Lákají Vás menší, ne příliš turisticky navštěvované ostrovy? Lefkada je pro Vás ta pravá. Představím Vám ty nejkrásnější pláže tohoto ostrova.

Lefkada nabízí ubytování převážně ve střediscích Nidri, Vasiliki a Agios Nikitas. Za těmi nejkrásnějšími místy se musíte povětšinou vydat na druhou stranu ostrova. Pokud jste se rozhodli do Řecka cestovat autem, Lefkada má tu výhodou, že i když je ostrovem, s pevninou je spojena dvěma mosty. Ostrov nabízí pláže s bílým pískem a tyrkysově modré moře.

1. Pláž Porto Katziki (kozí zátoka)

Vápencové útesy stoupající z moře Vás ohromí. Cesta k pláži je sice náročnější, ale přesto se vypravit klikatou, úzkou cestičkou stojí za to. Již pár metrů od břehu se dno svažuje postupně dolů do hlubin. Ne nadarmo patří Porto Katziki mezi nejkrásnější pláže světa. Jedná se o malou písečnou pláž, kde není příliš turistů. Jedinou nevýhodou jsou snad chybějící toalety a sprchy.

Pláž Porto Katziki, Lefkada

Pláž Porto Katziki, Lefkada

2. Pláž Egremni

Tato pláž je velice podobná proslulým karibským rájům. I když v roce 2015 došlo na Lefkadě k zemětřesení a pláž byla poničena, je prý snad teď ještě hezčí. K pláži vede asi 300 schodů a proto je také méně navštěvovaná. Jedná se ale o několik kilometrů dlouhou, nádhernou pláž a širé moře. U schodiště najdete i malý bar s několika lehátky.

Pláž Egremni, Lefkada

Pláž Egremni, Lefkada

3. Pláž Milos

Tato klidná, romantická pláž se nachází pouhé 2 kilometry od střediska Agios Nikitas. Opět je hůře přístupná, protože při cestě musíte zdolat velký kopec, a právě proto je také málo navštěvovaná. O to větší zážitek to pro Vás ovšem bude. Pro pohodlnější z Vás je možné na pláž dojet lodí. Nad pláží můžete ještě dnes spatřit torza větrných mlýnů, od nichž je právě odvozen název Milos. Pláž je také oblíbena nudisty.

Pláž Milos, Lefkada

Pláž Milos, Lefkada

4. Pláž Kathisma

Toto místo je již turisty i místními hojně navštěvováno. I proto zde najdeme taverny, diskotéky i bazén. Díky větším vlnám má skvělé podmínky pro vyzkoušení vodních sportů. Pláž obklopují zelené kopce, má bílý písek a dlouhá je zhruba 1.5 kilometru. Je to také jediná pláž na západním pobřeží, kde jsou sprchy. Zároveň jsou zde ale nejvyšší ceny za plážový servis.

Pláž Kathisma, Lefkada

Pláž Kathisma, Lefkada

... a jeden tip navíc: Vodopády v Nidri

Trochu z jiného soudku je návštěva sladkovodních vodopádů Dimosari. Najdete pod nimi jezírko, ve kterém se můžete také vykoupat, i když je voda celkem ledová. Nachází se necelé 4 kilometry od centra Nidri – cesta k nim je velice dobře značená. Pozor: v nejvyšší sezoně při velkých vedrech jsou z části vyschlé. Jistě jste pochopili, že se zde slunit moc nebudete, je to ale další zajímavost a příležitost k nezapomenutelnému zážitku.

Vodopády v Nidri, Lefkada

Vodopády v Nidri, Lefkada

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín