Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejkrásnější pláže na Korfu

Nejkrásnější pláže na Korfu

Nejkrásnější pláže na Korfu

Některé z nejkrásnějších řeckých pláží se nacházejí na Jónském ostrově Korfu. Mnohé získaly status Modré vlajky, ocenění za čistotu a vybavení. Dohromady je zde celkem 57 pláží a mezi nimi jsou jak hojně navštěvované turistické, tak i skryté a odlehlé. Všechny ale vládnou zvláštním kouzlem.

1. Agios Georgios

Na severozápadě ostrova najdete zátoku ve tvaru podkovy, obklopenou svěží krajinou. Nejen proto platí za jednu z nejlepších pláží na Korfu. Nabízí něco pro každého člena rodiny. Starší děti si užijí řadu vodních sportů, jako je windsurfing či potápění, ale i jiné aktivity, k nimž patří pěší turistika a jízda na koni. Pro mladší děti tu mají pláž Afionas, považovanou za nejčistší na ostrově. Má jemný zlatý písek a klidnější vody, takže je naprosto ideální.

Agios Georgios, Korfu

Agios Georgios, Korfu

2. Agios Gordios

Nekonečná plocha zlatého písku se střídá s oblázkovou a obklopují ji křišťálově čisté vody. Po levé straně jsou strmé útesy porostlé hustou vegetací a skalní ostrov Tholeto. Plně vybavená pláž má k dispozici zařízení pro vodní sporty, restaurace, bary i půjčovny lodí.

Agios Gordios, Korfu

Agios Gordios, Korfu

3. Barbati

Přibližně 17 km severně od města Korfu natrefíte na krásný úsek pláže, obklopený svěží zelení na úpatí hory Pantokrator. Mělké čisté vody a spokojené názory návštěvníků zajistily pláži status Modré vlajky. Jižně odtud je živější pláž Ipsos, vyznačující se rušným nočním životem a mnoha tavernami.

Barbati, Korfu

Barbati, Korfu

4. Canal D'Amour (Kanál lásky)

Podle pověsti zamilované páry, které společně plavou v Canal D'Amour, se brzy vezmou a zůstanou navždy spolu. Romantická a malebná zátoka na severu je jednou z nejlepších pláží na Korfu. Co jí chybí do velikosti, vyrovnává svou krásou. Stojí za návštěvu i pro své úžasné skalní útvary. Jedinečný zážitek získáte, když si vyzkoušíte výlet lodí do jeskyní. Pokud bude zátoka příliš přeplněná, můžete se vydat na nedalekou pláž Sidari, která je větší a má k pronájmu lehátka i slunečníky.

Canal D'Amour (Kanál lásky)

Canal D'Amour (Kanál lásky)

5. Glyfada

Velkolepý úsek zlaté písečné pláže se táhne západním pobřežím Korfu. Je dobře známá a oblíbená. Jedná se o jednu z nejživějších pláží na západě ostrova. Přitahuje jak turisty, tak místní obyvatele, zejména rodiny s dětmi. Leží pouhých 16 km od města Korfu a je snadno dostupná. Bohatá nabídka lehátek, slunečníků, taveren a vodních sportů ji činí ještě lákavější.

Glyfada, Korfu

Glyfada, Korfu

6. Halikounas

Stejně jako pláž Issos se Halikounas nachází nedaleko jezera Korission. Malý úsek pláže leží mezi ním a Jónským mořem. Je zcela unikátní, jelikož postrádá masovou turistiku a je většinou opuštěný. Nabízí tudíž maximální soukromí a znamená skvělou volbu pro ty, kdo se touží dostat pryč od davů na plážích. Z Halikounas můžete vidět starobylý klášter ve vesnici Agios Matheos na kopci.

Halikounas, Korfu

Halikounas, Korfu

7. Issos

Vynikající pláž Issos leží 30 km jižně od města Korfu. Obklopují ji písečné duny a velkolepá příroda. Nedaleké jezero Korission poskytuje úžasnou scenerii a báječné turistické zážitky – splněné sny milovníků přírody. Pláž je široká a jen zřídka se přeplní, dokonce i na vrcholu léta. Její mělké a klidné vody z ní činí výtečnou volbu pro rodiny. Je rovněž parádním místem pro páry. Zdejší pohledy na západ slunce z písečných dun patří k nejhezčím na ostrově. Lehátka a slunečníky si lze pronajmout.

Issos, Korfu

Issos, Korfu

8. Kontokali

Jen kousek od města Korfu se nalézá výborná volba pro rodiny. Resort je vybaven řadou zařízení nezbytných pro ideální rodinnou dovolenou. Pláž je velká a převážně písečná s množstvím lehátek i slunečníků. Kontokali představuje tradiční vesnici, což v podstatě znamená, že noční život tu není nijak rušný. Naopak si užijete spoustu klidu a pohody.

Kontokali, Korfu

Kontokali, Korfu

9. Paleokastritsa

Když uvažujete o Řecku, jak ho vídáte na pohlednicích, myslíte ve skutečnosti na pláž Paleokastritsa. Tato úchvatná pláž představuje vše, co je na Korfu tak fantastické: tyrkysové moře, zlaté písky a malebné přístavy podél pobřeží. Odtud můžete vyrazit na lodní výlety, neobývané pláže a zátoky. Hlavní vesnici zaplňují tradiční taverny, kde si můžete dát výborný oběd s výhledem na zátoku. Na kopci naleznete klášter Paleokastritsa, jenž je domovem sbírky byzantských artefaktů a rozhodně stojí za návštěvu.

Paleokastritsa, Korfu

Paleokastritsa, Korfu

10. Rovinia

Pláž Rovinia nabízí zcela jedinečný zážitek ve srovnání s turistickými plážemi Korfu. Leží na západě a je přístupná pouze lodí či malou 600metrovou turistickou cestou. Z toho důvodu zůstává nedotčená dokonce i během hlavní sezóny. Není vhodná pro menší děti, ale rodiny s teenagery si jistě užijí zdejší venkovní aktivity a budou ohromené přírodní krásou pláže.

Rovinia, Korfu

Rovinia, Korfu

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín