Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejkrásnější pláže na Rhodosu

Rhodos má mnoho úžasných pláží, rozesetých po celém ostrově. Najdete tu vše od odlehlých skalnatých zátok po surfařské ráje. Nejkrásnější a nejoblíbenější pláže vám nyní představíme.

1. Afandou

Pláž Afandou je v některých částech kombinací oblázků a písku. Náleží k nejdelším a nejnavštěvovanějším na ostrově. Navzdory tomu bývá poměrně klidná i v rušné sezóně. Kolem stojí řada hotelů a pro návštěvníky je připravena spousta lehátek i slunečníků. Nenajdou tu ovšem zdaleka všechny organizované aktivity, jichž by se jim dostalo na jiných zdejších plážích.

Afandou, Rhodos

Afandou, Rhodos

2. Anthony Quinn

Ve stejné oblasti jako Ladiko můžete objevit malý úsek pláže s jemným pískem a masivními skalami. Kouzelnou zátoku milují místní i turisté. Podle mnohých patří k nejlepším plážím na Rhodosu, není ovšem příliš vhodná pro děti právě kvůli ostrým skalám ve vodě. Přesto si drží pozici jednoho z nejlepších míst pro potápění.

Záliv Anthonyho Quinna, Rhodos

Záliv Anthonyho Quinna, Rhodos

3. Faliraki

Faliraki je nejdelší písčitou pláží na ostrově (až 4 km). Může se zdát dosti přeplněná, ale čím dále půjdete, tím klidnějšího a uvolněnějšího místa dosáhnete. Nabízí bohaté možnosti pro rodiny s dětmi i milovníky vodních sportů. Navíc má krásné taverny a restaurace podél promenády.

Faliraki, Rhodos

Faliraki, Rhodos

4. Haraki

Tichá a odlehlá písečno-oblázková pláž leží mezi Lindosem a Faliraki. Vychutnejte si čerstvé ryby a pokrmy z mořských plodů v místních restauracích a užijte si šnorchlování v čistých průzračných vodách. Pláž je dobrá pro děti a vůbec všechny, kdo prahnou po odpočinku a relaxaci.

Pláž Haraki, Rhodos

Pláž Haraki, Rhodos

5. Ixia

Převážně oblázková pláž leží na západě ostrova, nedaleko hlavního města, a táhne se několik kilometrů. Díky silným větrům, které na západní pobřeží útočí prakticky denně, představuje báječné místo pro windsurfing a kitesurfing. Je vysloveně Mekkou pro surfaře z celého světa a vhodná pro starší děti, co si chtějí windsurfing vyzkoušet poprvé.

Ixia, Rhodos

Ixia, Rhodos

6. Kalathos

Nádherně zlatá písčitá pláž s křišťálově čistou vodou na jihovýchodním pobřeží Rhodosu leží jen 50 km od hlavního města, severně od Lindosu. Je přátelská k nudistům a má k dispozici lehátka, slunečníky i plážový bar, jenž uhasí vaši žízeň. Kalathos je jednou z vůbec nejoblíbenějších pláží na ostrově.

Kalathos, Rhodos

Kalathos, Rhodos

7. Ladiko

Pláž v malé zátoce má jen hrstku slunečníků a lehátek k pronájmu a nikdy nebývá příliš přeplněná. Místní vody jsou ideální ke šnorchlování a rybaření. Můžete zde strávit vskutku příjemný den plný relaxace.

Pláž Ladiko, Rhodos

Pláž Ladiko, Rhodos

8. Lardos

Pokojná a pěkná pláž v jižní části Rhodosu leží kousek od Lindosu. Je to příjemné místečko pro rodiny, které sní o odpočinkové dovolené. Voda je tu čistá a mimořádně klidná. O lehátka ani slunečníky není nouze. Udělejte si procházku po nedalekých hospůdkách, kde se můžete osvěžit nápojem.

Pláž Lardos, Rhodos

Pláž Lardos, Rhodos

9. Lindos

K nejoblíbenějším plážím Rhodosu patří také Lindos, populární zejména u rodin. Ty sem láká bílý práškový písek, jasná tyrkysová voda a četné vodní sporty pro děti. Stojí tady i několik taveren a restaurací. Přívětivý břeh s mělkým vstupem ocení nadšenci do brouzdání a šnorchlování.

Pláž Lindos, Rhodos

Pláž Lindos, Rhodos

10. Pefkos

Prakticky za rohem od Lindosu najdete klidnou vesnici Pefkos a malou písečnou pláž. Zdejší resort není nikdy tak přeplněn jako Lindos, ačkoli pláž lemují rodinné restaurace, kavárny i malé supermarkety. Představuje tedy dokonalý cíl, kde byste mohli strávit svůj rodinný den. Slunečníky a lehátka si lze pronajmout.

Pláž Pefkos, Rhodos

Pláž Pefkos, Rhodos

11. Stegna

Dlouhá a příjemná písečná pláž s nádherným výhledem na záliv se nachází jen 29 km od hlavního města a jistě vás potěší, že nebývá nijak přeplněná. Skalní výstupy jsou vhodné k rybolovu a pláž sama zaujme bohatými možnostmi pro šnorchlování. K dispozici je malé množství vodních sportů spolu s lehátky a slunečníky.

Pláž Stegna, Rhodos

Pláž Stegna, Rhodos

12. Tsambika

Tsambika, další z krásných písečných pláží, má k dispozici půjčovnu lehátek i slunečníků a je velmi tichá. Lákavá křišťálová voda je mělká, a tedy vhodná pro rodiny. Její teplota je vyšší než na jiných rhodských plážích. Úchvatné výhledy vám zaručí spoustu pěkných zážitků. Kromě toho se zde nalézá malá sympatická taverna.

Pláž Tsambika, Rhodos

Pláž Tsambika, Rhodos

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín