Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejlepší golfová hřiště světa

Nejlepší golfová hřiště světa

Nejlepší golfová hřiště světa

Nejlepší světoví golfisté, zářivé celebrity i stovky novinářů tvoří obvyklou kulisu nejprestižnějších golfových turnajů. Konajících se na nejlepších golfových hřištích světa, zasazených uprostřed krásné krajiny. Prestižní golfoví architekti strávili spoustu času vymýšlením jamek, které prověří hráčovu taktiku, logické myšlení i fyzickou zdatnost. Naprostou samozřejmostí je dokonalý servis, luxusní zázemí i služby profesionálních trenérů. Pojďme se podívat, kde hrají ti nejlepší z nejlepších. Na ta nejvyhlášenější golfová hřiště světa.

1. ROYAL COUNTY DOWN GOLF CLUB, Newcastle, Severní Irsko

Malebná krajina, lemovaná zálivem Dundrum a monumentálním pohořím Mourne, tvoří krásnou kulisu tomu nejprestižnějšímu světovému golfovému klubu. Mistrovskému hřišti, jehož historie sahá až do roku 1889. Jedná se tak o jeden z nejstarších golfových klubů v Irsku. Hřiště o rozloze 6580 metrů nabízí 36 jamek (PAR 71) umně zapuštěných v členitém terénu. Oko hráče potěší šťavnatá zeleň greenu, četná vřesoviště i množství zvlněných bunkerů (písečná překážka). Zdejší devátá jamka patří k těm světově nejfotografovanějším. O maximální pohodlí hráčů se postará personál luxusní restaurace, golfového obchodu i půjčovny golfového vybavení.

The Royal County Down Golf Club

The Royal County Down Golf Club

2. AUGUSTA NATIONAL GOLF CLUB, Georgia, USA

Jedno z prvních slov, které vás napadne při návštěvě tohoto mistrovského hřiště, bude dozajista dokonalost. Ta je zde vidět v každém detailu. Vše dokonale ladí, personál nešetří americkým úsměvem a hřiště je splněným snem každého hráče. Ne nadarmo se zde konají mistrovské turnaje již od roku 1934. Design hřiště vypilovali k dokonalosti skuteční mistři jakými jsou Alister MacKenzie, Bob Jones či Perry Maxwell. Tento 18-ti jamkový (PAR 72) zázrak zavede hráče do krásné krajiny lemované vzrostlými stromy, vodními plochami i pestrobarevnými květinovými záhony.

3. CYPRESS POINT GOLF CLUB, Pebble Beach, USA

Členité pobřeží omývané vlnami Tichého oceánu rámuje prestižní 18-ti jamkový areál (PAR 72) založený roku 1928. Bývá nazýván Sixtinskou kaplí golfu. Rozlehlý areál (5 966 m), lemovaný vzrostlými cypřiši, dýchá poklidnou venkovskou atmosférou. Hráči se mohou spolehnou na dokonalý servis i elegantní relaxační zázemí. A zdejší západy slunce jsou skutečně epické.

Cypress Point Club

Cypress Point Club

4. ROYAL DORNOCH GOLF CLUB, Sutherland, Skotsko

Toto skotské hřiště zdobí označení nejpřirozenější a nejzábavnější golfový areál světa. Kouzelná venkovská krajina, neformální prostředí, uvolněná atmosféra i dvě 18-ti jamková hřiště (PAR 71) lákají ty nejlepší světové hráče. Větrné počasí spolu s přirozeně zvlněnou krajinou i dokonale odvedenou prací architekta George Duncana dokáže potrápit i zkušené profesionály.

Royal Dornoch Golf Club

Royal Dornoch Golf Club

5. MERION GOLF CLUB, Ardmore-Pennsylvánie, USA

Architekt tohoto pensylvánského hřiště si zajel pro inspiraci na sedm let trvající výlet do Skotska a Anglie. Právě Hugh Wilson vdechl tomuto areálu jeho jedinečnost. Pozorní návštěvníci mohou spatřit některé bunkery inspirované právě Skotskem. Dvěma 18-ti jamkovým areálům (PAR 70) bývá vyčítána nedostatečná délka. Ta nebyla překážkou v  organizaci prestižního turnaje US Open v roce 2013.

Merion Golf Club

Merion Golf Club

6. BALLYBUNION GOLF CLUB, County Kerry, Irsko

Tento 36-ti jamkový golfový resort (PAR 71) leží přímo u Atlantského oceánu a nabízí dvě jedinečná mistrovská hřiště. The Old Course byl založen již v roce 1893, ale větší pozornosti se mu dostalo až v 30. letech 20. století, kdy ho upravil světoznámý architekt Tom Simpson, který zachoval původní ráz krajiny. Golfisté zde musí využít své dovednosti v prostředí pokrytém dunami s příjemnou kulisou oceánu. The Cashen Course je vybudováno na stejném podkladu a ve stejném stylu jako Old Course, avšak obtížností jej značně převyšuje. Přesnost umístění úderů je vyžadována již při prvním odpalu, protože fairwaye často mizí v záhybech. Je velmi jednoduché ztratit míč v hustém roughu. Hra v tomto resortu je považována za jeden z nejintenzivnějších golfových zážitků.

Ballybunion Golf Club

Ballybunion Golf Club

7. MUIRFIELD GOLF CLUB, East Lothian, Skotsko

Skotský golfový klub Muirfield je mezi ostatními špičkovými areály považován za nebroušený diamant. Ctihodná společnost golfistů z Edinburghu, jej prohlásila za nejstarší ověřitelný golfový klub světa. Klubové zápisy sahají až do roku 1744. Jeho kouzlo není patrné na první pohled. Přímé jamky s nerovnými fairwayemi, nevyzpytatelný směr větru i slepá rána na jedenácté jamce. To vše v kombinaci s okouzlující krajinou a všudypřítomnou historií dodává všem 18-ti jamkám (PAR 71) tu správnou atmosféru.

Muirfield Golf Club

Muirfield Golf Club

8. PINE VALLEY GOLF CLUB, New Jersey, USA

Hřiště Pine Valley je jedinečné svým umístěním uprostřed vzrostlého borového lesa. Odlehlá lokalita zajistí ničím nerušený zážitek ze hry a dokonale prověří psychickou i fyzickou připravenost hráčů. Světoznámí architekti navrhli jednotlivé jamky s obdivuhodným smyslem pro detail. A právě rozmanitost a obtížnost je hlavní devízou tohoto 18-ti jamkového (PAR 70) areálu.

9. ROYAL MELBOURNE GOLF CLUB, Victoria, Austrálie

Jediný australský zástupce se probojoval mezi světovou golfovou elitu především díky dokonalému zasazení do okolní přirozeně drsné krajiny. Za 126 let své existence pomohlo toto hřiště vypilovat herní styl tisícům hráčů. Dvě 18-ti jamková hřiště (PAR 72) plná ostrých bunkerů hostila celou řadu prestižních mezinárodních turnajů. Na tomto hřišti se určitě nudit nebudete.

Royal Melbourne Golf Club

Royal Melbourne Golf Club

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín