Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejoblíbenější destinace pro dovolenou v září

Nejoblíbenější destinace pro dovolenou v září

Nejoblíbenější destinace pro dovolenou v září

Pomalu nám končí letní prázdniny a vy jste si stále ještě nestihli vybrat svoji dovolenou? Nezoufejte, stále je mnoho destinací, kam můžete v září vyrazit. Má to i jednu výhodu, resorty již nebudou tolik přeplněné. Představíme vám žebříček TOP 7 destinací, které patří u nás mezi nejoblíbenější.

1. Hurghada

Pro letošek se na prvním místě umístila egyptská Hurghada. Pobřeží Rudého moře je oblíbenou dovolenkovou destinací pro mnoho turistů z celého světa. K odpočinku je tu vystavěno několik desítek hotelových komplexů, které Vám nabídnout SPA centra, aquaparky, lehátka zdarma a mnoho příležitostí například k vodním sportům či šnorchlování. Hurghada má navíc ideální polohu co se týče návštěvy pyramid, Káhiry či Údolí králů. Průměrně se ceny týdenních pobytů pohybují kolem 15 000 Kč na osobu, samozřejmě narazíte na částky nižší i vyšší, dle kvality hotelu a blížícího se termínu odletu.

Život v Rudém moři, Hurghada

Život v Rudém moři, Hurghada

2. Kréta

Řecko jako takové vždy patřilo mezi oblíbené země pro letní dovolenou. Kréta je největším řeckým ostrovem a dovolenou zde pořídíte cenově nejvýhodněji. Kromě krásného čistého moře a mnoha pláží oceněných modrou vlajkou nabízí i mnoho zajímavostí. Kdo nenavštívil palác Knóssos, jakoby na Krétě  ani nebyl. Můžete se také vydat na turistiku do Bílých hor (Lefka Ori), na výlet na pláž Elafonisi s růžovým pískem či k největšímu sladkému jezeru na Krétě – Lake Kournas. V září je zde stále příjemně teplo a moře je vyhřáté. Týdenní dovolenou s all inclusive seženete od cca 14 000 Kč, za větší luxus si ale připlatíte.

Loutro, Kréta

Loutro, Kréta

3. Alanya

Alanya leží na jižním pobřeží Turecka. Nabízí různé možnosti pro všechny. Ať už krásné písečné pláže, ruiny starých antických měst, středověký hrad, přírodní krásy hor, jeskyně či noční život. Mnozí z vás jistě slyšeli o Kleopatřině pláži, která je v této oblasti nejproslulejší a vhodná zejména pro rodiny s dětmi a méně zkušené plavce. Hotely kategorie 3* se pohybují v cenové relaci zhruba od 13 000 Kč, luxusní 5* hotely resorty se pohybuji v cenové relaci od 18 000 Kč za osobu.

Alanya, Turecko

Alanya, Turecko

4. Djerba

Djerba je tuniským ostrovem v jižní části zálivu Gabes. Nabízí pláže s jemným pískem a množství hotelů s aquaparky. Na některých místech najdeme železité a siřičité termální prameny vyvěrající ze země. Největší turistickou atrakcí je krokodýlí farma v zábavním parku Djerba Explore. Naleznete zde přes 400 nilských krokodýlů, kteří sem byli dovezeni z Madagaskaru. Cenově se již teď můžeme pohybovat kolem 11 500 Kč na osobu, pokud nevyhledáváte ty nejznámější světové luxusní rezorty, budete se pohybovat maximálně do výše cca 17 000 Kč/os.

Krokodýlí farma na Djerbě

Krokodýlí farma na Djerbě

5. Slunečné pobřeží

Čím dál více na vzestupu je i Bulharsko, kde se staví stále nové rezorty a opravují ty staršího typu. Bulharsko je vhodné pro rodiny s dětmi díky písečným plážím, pozvolně se svažujícím do moře. Slunečné pobřeží je tím nejživějším střediskem v zemi. Pokud tedy hledáte klid, raději se mu vyhněte. Promenády jsou plné barů, diskoték, na pláži se pořádají párty a žije to tu celý den. Dovolené jsou zde cenově dostupné. Týdenní pobyt se stravou all inclusive Vás vyjde zhruba na 12-15 000. Pokud zvolíte pobyty bez stravy, což není v Bulharsku problém, jelikož je zde vše velice  levné, můžete se dostat na mnohem příjemnější ceny, a to kolem 6-8 000 Kč na osobu.

Slunečné pobřeží je ideální pro děti

Slunečné pobřeží je ideální pro děti

6. Mallorca

Nejnavštěvovanější z Baleárských ostrovů je Mallorca. Jako každý ostrov láká na průzračně čisté moře. Při návštěvě ostrova byste neměli zapomenout zajet do hlavního města Palma de Mallorca, které je naprosto úchvatné. Pokud je vaším snem vidět delfíny, můžete zde navštívit vodní svět Marineland. Pokud si chcete užít trochu španělského nočního života, ubytujte se ve střediscích Magaluf či El Arenal. Mallorca již patří mezi ty dražší destinace. Cenově na týden vychází pobyty zhruba od 16 000 Kč se stravou all inclusive.

Caló des Moro, Mallorca

Caló des Moro, Mallorca

7. Termální lázně v Maďarsku

Na poslední místě nepůjdeme ani tak daleko. Maďarsko přeci jen neleží tak daleko od naší republiky a přitom toho má tolik, co nabídnout. Romantické město Budapešť, koupání v Balatonu a nebo právě zmíněné termální lázně. Nejblíže k hranicím se nachází velmi oblíbená střediska Sárvár a Bükfürdő. Nejnavštěvovanější hotely Park Inn a Répce Gold jsou přímo propojeny s termálními lázněmi. Cenově se pobyty pohybují velmi variabilně, spíše jsou voleny zkrácené termíny.

Termální lázně v Maďarsku

Termální lázně v Maďarsku

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín