Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejoblíbenější evropské svahy aneb dovolená plná lyžování a relaxu

Zima na horách

Zima na horách Shutterstock

Řadíte se mezi lyžaře nedočkavce, kteří už od konce léta vyhlížejí moment, kdy se rozjedou první vleky ve vyhlášených alpských střediscích? Nebo vás lákají spíše nízké ceny skipasů, slunce zapadající nad horami, pocit absolutní svobody, či představa liduprázdných sjezdovek? Váš čas právě přichází. Nechte se pozvat na nezapomenutelnou lyžovačku.

Osvědčená rakouská klasika Schladming-Dachstein

Lyžařské středisko Schladming-Dachstein

Lyžařské středisko Schladming-Dachstein Shutterstock

O tom, že sněhová nadílka může být i na podzim nebývale štědrá vás přesvědčí lyžařské středisko, do kterého každoročně míří tisíce milovníků zimních sportů. Zkuste si letošní předvánoční čas užít bez shonu a stresu. Ledovec dostupný panoramatickou lanovkou, 250 kilometrů dokonale upravených sjezdových tratí, lyžařské školy, zábavné areály pro celou rodinu i stylové horské chaty s bohatou nabídkou syté alpské kuchyně. V rakouských Alpách se nebudou nudit ani vyznavači adrenalinových sportů. Funslope v Hauser Kaiblingu prověří vaši fyzickou kondici na prudkých svazích, ve sněhovém tunelu i v moderním snowparku. Lásku k horám pocítíte i během relaxace v některém z vyhlášených wellness center.

Zimní dovolená v Rakousku

Elegantní italská Arabba Marmolada

Arraba Marmolada, Itálie

Arraba Marmolada, Itálie Shutterstock

Království zimy a krásných výhledů má nebývalé kouzlo nejen pro zkušené lyžaře, rodiny s malými dětmi, teenagery zbožňující freeriding, či běžkaře, ale také pro gurmány. Káva a dezert s výhledem na ikonické panorama nejvyšší hory Dolomit, křupavá pizza jako odměna za zdolání čtyřkilometrové sjezdovky, i těstoviny s rajčatovou omáčkou pro malé lyžníky. Vysoko položené sjezdovky vás uchvátí bohatou sněhovou nadílkou i prvotřídním servisem. Široká prosluněná údolí, pestrá nabídka aktivit i dostatek kvalitního ubytování jsou v Dolomitech samozřejmostí. Stejně jako všudypřítomné úsměvy. Třešničkou na dortu je napojení na proslulý okruh Sellaronda, tvořený čtyřmi propojenými středisky. Během dovolené si tu tak můžete vybírat z 280 sjezdovek, sněhových atrakcí i dechberoucích výhledů. Zářivé opálení zaručeno!

Lyžování v Itálii

Jedinečné francouzské Les 3 Vallées

Les 3 Valées, Francie

Les 3 Valées, Francie Shutterstock

Sladká Francie drží lyžařské eso v podobě jednoho z největších lyžařských středisek na světě. Těžko představitelných 610 kilometrů sjezdovek vhodných pro úplné začátečníky i ostřílené profesionály vám představí to nejlepší ze Savojských Alp. Rozsáhlá lyžařská oblast se rozkládá ve třech údolích propojených důmyslnou sítí lanovek a vleků. Ať už zvolíte ubytování v Les Menuires, Méribel nebo živém Val Thorens, můžete si být jisti, že si užijete dokonalé zimní radovánky bez front a tlačenic. A večer můžete nad sklenkou skvělého francouzského vína přemýšlet o tom, jak do svého náročného programu vměstnáte návštěvu aquacentra, sáňkařské dráhy, lázeňského domu nebo moderního sportovního centra s tenisovými kurty, lezeckou stěnou, hřištěm na volejbal i pozemní hokej.

Zimní dovolená ve Francii

Luxusní švýcarské St. Moritz

St. Moritz, Švýcarsko

St. Moritz, Švýcarsko Shutterstock

Jiskřivý sníh, modrá obloha a všudypřítomný luxus. Máte-li rádi to nejlepší z nejlepšího, pak nelitujte času stráveného na cestě. Legendární St. Moritz přitahuje celebrity, profesionální sportovce i lyžařské fajnšmekry. Chcete-li zahájit lyžařskou sezónu ve velkém stylu, pak jste na správném místě. A čím, že je toto švýcarské středisko tak výjimečné? Množstvím špičkových freeridových terénů, včetně legendárního ledovce Diavolezza, olympijskými sjezdovkami, snovým sjezdem z ledovce Corvatsch k malebnému jezeru Corvatsch, možností využití jednotného skipasu v 11 skiareálech, lázeňskými areály, využívajícími blahodárné účinky léčivých pramenů, průzračně čistým vzduchem, bohatým vyžitím pro celou rodinu i více než 300 prosluněnými dny v roce.

 Lyžování ve Švýcarsku

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín