Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejoblíbenější města pro oslavu Nového roku

Oslavte příchod nového roku ve světě

Oslavte příchod nového roku ve světě

Těšíte se na Silvestra, až se rozloučíte se starým rokem a přivítáte nový? Zajímá vás, jak probíhají oslavy Nového roku ve světě? A proč se tam nezajedete podívat? Užijte si Silvestra ve městech, kde ho slaví ve velkém! Čeká vás úžasná atmosféra, hlasitá hudba, šampaňské, radostný smích a především – velkolepé ohňostroje!

Ještě více záře ve městě světel - v Paříži!

Ve 23:00 se populární pařížská třída Champs Elysées promění ve vyzdobenou pěší zónu a Vítězný oblouk se stane pozadím pro ohromující předpůlnoční videoshow. Za doprovodu světelných efektů bude promítání ukončeno napínavým odpočítáváním příchodu nového roku, jehož první den bude věnován slavnostní přehlídce na Champs Elysées. Průvodu se zúčastní kapely z různých koutů světa i renomované cirkusy. Teprve kolem šesté hodiny večerní se vše začne vracet do normálu. Silvestr v Paříži je příležitostí k ochutnávce výtečných francouzských pokrmů, k projížďce metrem bez jízdenky nebo k návštěvě slavných kabaretů.

Silvestr v Paříži

Silvestr v Paříži

Oslavy v Londýně zahájí Big Ben

Centrum starého dobrého Londýna se každý rok rozjasní působivou podívanou. Novoroční oslavy u London Eye propuknou v okamžiku, kdy Big Ben odbije silvestrovskou půlnoc. Slavnostní znělku doprovodí hudba na nábřeží Temže. Největší ohňostroj Anglie navštěvují pravidelně statisíce lidí, ačkoli je v současnosti zpoplatněn. Vstupenky, jejichž počet byl omezen, aby se zabránilo přelidnění na nábřeží a s tím souvisejícím nehodám či strkanicím, bývají vyprodané dlouho dopředu. Přímo na místě je zakoupit nelze, doporučuje se pořídit je při objednávání zájezdu. Pro ty, na které už se bohužel nedostalo, je tu alespoň možnost zhlédnout ohňostroj, jenž trvá dohromady patnáct minut, prostřednictvím velkoplošných obrazovek. Se začátkem nového roku zaplní londýnské ulice tanečníci, akrobaté, hudebníci i alegorické vozy. Rozverný průvod postupuje z Piccadilly Circus k Parliament Square. Také Londýn umožnil cestujícím, aby po bujarých oslavách využili k cestě domů bezplatné metro.

Silvestr v Londýně

Silvestr v Londýně

Silvestrovská romantika ve městě lásky

Příchod nového roku můžete oslavit třeba i v italských Benátkách. Může existovat něco kouzelnějšího než procházka slavnostně vyzdobenými uličkami historického města plovoucího na vodě? Dejte si něco dobrého v místních restauracích nebo se připojte k ostatním turistům na náměstí Svatého Marka (Piazza di San Marco) a vychutnejte si nádherný ohňostroj nad lagunou.

Silvestr v Benátkách

Silvestr v Benátkách

Na Times Square se také umějí odvázat!

Slavné Times Square je bezpochyby nejlepším místem k oslavení příchodu nového roku v New Yorku. Každoročně se tam sejdou tisíce lidí a sledují sestup obří světelné koule, z níž přesně o půlnoci vylétnou konfety. Již od šesté hodiny večerní tu na Silvestra uslyšíte hrát světoznámé hvězdy a úryvky z proslulých muzikálů. Po tom všem pochopitelně následuje parádní ohňostroj. V Prospect Parku u Grand Army Plaza bude také jeden k vidění, navíc dostanete i šálek horké čokolády zdarma.

Silvestr na Times Square

Silvestr na Times Square Peter Stevens

Město superlativů má i super ohňostroj!

Moderní Dubaj je městem luxusu a netušených možností. Není se co divit, že je považována za nejdražší z měst k oslavě Nového roku. Zdejší ohňostroj, pořádaný na nejvyšší budově světa Burj Khalifa, patří k nejsledovanějším. Restaurace v okolí mrakodrapu nabízejí speciální večeře a oslavy. Zajděte si na výtečné silvestrovské menu a pozorujte dění kolem Burj Khalifa z pohodlí VIP teras. Musíte ovšem počítat s tím, že to rozhodně nebude zadarmo.

Silvestr v Dubaji

Silvestr v Dubaji

Slavte u protinožců!

Silvestr v Sydney je jedinečnou událostí, už proto, že ho můžete slavit mezi prvními a vlastně uprostřed léta. Kulisu tradičního ohňostroje tvoří samozřejmě známá budova Opery. Množství světelných efektů a bohatý doprovodný program dodají horké letní noci unikátní atmosféru, o kterou byste se neměli připravit.

Silvestr v Sydney

Silvestr v Sydney

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín