Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejzajímavější atrakce z celého světa, které se otevřou roku 2019

Novinky pro rok 2019

Novinky pro rok 2019

V roce 2019 přivítají města po celém světě nové atrakce, parky, umělecká zařízení a muzea přinášející samé vzrušující důvody k návštěvě. Ať už dáte přednost Disneylandu tematicky upravenému do podoby Hvězdných válek nebo svěží zelené džungli v Kuala Lumpuru, budete jistě ohromení a nadšení. Tady je seznam některých nejúžasnějších věcí, které se vám roku 2019 zpřístupní.

1. Nejlepší pohled na Bangkok (Thajsko)

V letošním roce otevře Bangkok svou vyhlídkovou věž o rozloze 1500 m, která stojí na břehu řeky Chao Phraya. Bude to šestá nejvyšší věž na světě a největší v regionu. Poskytne městu ikonickou turistickou atrakci, již si budou moci prohlížet celé rodiny.

Vyhlídková věž v Bangkoku

Vyhlídková věž v Bangkoku © Bangkok River

2. První plně vybudovaná nová zoo v USA za více než 20 let (Gulf Shores, Alabama – listopad 2019)

Pobřežní zoo v Alabamě (Alabama Gulf Coast Zoo), známá coby „malá zoologická zahrada, která by mohla“, byla jednou z nejlepších malých městských zoo v Americe po celá léta. Nabízela setkání se zvířaty za nižší cenu, prohlídky přitom byly delší než ve většině velkoměstských alternativ. Její popularita – a vůbec popularita letoviska Gulf Shores jako jednoho z nejlevnějších plážových měst Ameriky – stále stoupala. Letos se konečně tato „malá zoo, která vyrostla“ přesune do prostorného nového 25akrového parku severně od pobřeží. Bude se rozkládat okolo klidného jezera, kolem něhož povedou pěší stezky. Návštěvníci mohou využít mnoha zajímavých novinek, jako je např. rozhledna k pozorování žiraf nebo projížďka v džípu. Zoo hodlá klást silný důraz na ochranu zvířat prostřednictvím vzdělávacích programů.

Pobřežní zoo v Alabamě

Pobřežní zoo v Alabamě © Alabama Gulf Coast Zoo

3. Nová část Disneylandu, tematicky zaměřená na Star Wars (Anaheim, Kalifornie – léto 2019)

Prožijte vlastní vzrušující dobrodružství na planetě Batuu díky nové oblasti Disneylandu zbudované v duchu Hvězdných válek. Star Wars: Galaxy's Edge otevře své brány v létě a nabídne fanouškům nové zajímavé atrakce. Cesta začíná v mezigalaktickém domově obchodníků, pašeráků a dobrodruhů. Návštěvníci se budou moci připojit k epické bitvě, největší a nejobtížnější atrakci Disneyho parků vůbec! Dokážete i vy převzít kontrolu nad nejrychlejší lodí v galaxii Millennium Falcon?

Star Wars v Disneylandu

Star Wars v Disneylandu © Joshua Sudock/Disneyland Resort

4. Luxusní plavba kolem Galapág (Ekvádor – první plavba 3. března 2019)

Ekvádorské souostroví Galapágy je magickým místem proslulým zvláštními druhy zvířat, zejména velkými suchozemskými želvami. Přesun z jednoho ostrova na druhý je však poněkud komplikovaný a zahrnuje nepohodlnou jízdu ve člunu. Již toto jaro nabídne výletní linka Ecoventura způsob, jak spatřit všechny ostrovy bez komplikací při přepravě. Nejnovější plavidlo třídy premium MV Theory zahájí plavby v březnu. Právě větší loď by měla minimalizovat často nepříjemné zkušenosti s cestou mezi ostrovy. Nelze sice zaručit, že nebudete mít mořskou nemoc, ale rozhodně budete mít po ruce luxusní koupelnu.

Loď MV Theory

Loď MV Theory © Ecoventura

5. Hrad Hirošima se stane digitálním uměleckým dílem (Japonsko, 8. února až 7. dubna 2019)

Hrad Hirošima, památník z roku 1589 zničený během nukleárního útoku a přestavěný v 50. letech 20. století, je jednou z nejfotografovanějších památek Japonska a samozřejmě také kulturním centrem města. Toto jaro slavný umělecký kolektiv teamLab (který má již na kontě instalace v Tokiu, Paříži či Singapuru) přemění hrad na obrovskou uměleckou instalaci plnou osvětlených vajec v lidské velikosti zvaných ovoids. Vejce mění barvu při dotyku a představují jedno z nejpůsobivějších uměleckých zařízení otevřených v roce 2019. Budete-li ve správný čas v Japonsku, určitě si je běžte prohlédnout.

Instalace v Hirošimě

Instalace v Hirošimě © teamLab

6. Potřebné zelené místo v Kuala Lumpuru (Malajsie, během roku)

Hlavní město Malajsie je působivou kulturní destinací s krásnou architekturou a výtečnou kuchyní. Panuje v něm klima tropického deštného pralesa a ovzduší je poněkud znečištěné výfukovými plyny automobilů i častými lesními požáry na Sumatře. Snad i to je důvodem, proč se nezisková organizace Khazanah Nasional Berhad rozhodla přinést do města trochu deštného pralesa v podobě 27hektarového parku Taman Tugu. Bude zahrnovat přes 5000 domorodých stromů, 1000 druhů rostlin a zvířat, kempy a prostory pro různé akce. Část parku s přibližně dvěma mílemi stezek je již otevřená. Do konce roku bude přístupná veřejnosti téměř dvojnásobná délka běžeckých a pěších tratí.

Park Taman Tugu

Park Taman Tugu © Taman Tugu project

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín