Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nekrásnější pláže Maroka

Nejkrásnější pláže Maroka

Nejkrásnější pláže Maroka

Maroko přitahuje cestovatele toužící po dobrodružství a exotice jako magnet. Málokterá země je tak barevná, tak voňavá, tak ve všech směrech pestrá a rozmanitá. Do Maroka se ale nejezdí jen za poznáním, na své si přijdou i milovníci koupání v průzračném oceánu a sladkého nicnedělání na širokých plážích se zlatavým pískem.

Ptáte se, které pláže v Maroku jsou ty nej?

Pláž Tamri – ráj pro surfaře

Malé městečko Tamri v ústí řeky Tinkert se pyšní pláží, kterou vyhledávají především příznivci surfování. Krásné, vysoké vlny jsou pro surfaře výzvou, které nelze odolat. Nejste-li skalními fandy tohoto sportu, pak se nechte unést překrásnými výhledy z okolních útesů.

Pláž Tamri v Maroku

Pláž Tamri v Maroku

Pláž Temara – ideální místo pro rodiny s dětmi

Mnoho atraktivních činností především pro děti a jejich rodiče nabízí 15km od Rabatu vzdálená pláž Temara. Právě zde si můžete zahrát plážový volejbal, kempovat, navštívit historické památky či zoologickou zahradu v okolí nebo jen tak bořit bosé nohy do světlého, sametově jemného, křupajícího písku.  

Pláž Temara v Maroku

Pláž Temara v Maroku

Pláž Legzira nedaleko Sidi Ifni

V blízkosti městečka Sidi Ifni se nachází úchvatná, 8km dlouhá pláž Legzira. Pláž s jemným pískem je výjimečná a populární především díky obřím červeným skalním obloukům, které během tisíců let vytvořila příroda. Přístup k „Sloním nohám“, jak se obloukům někdy přezdívá, je možný pouze za odlivu. Pláž je díky častému větrnému počasí vyhledávána milovníky kitesurfingu a windsurfingu.

Pláž Legzira v Maroku

Pláž Legzira v Maroku

Pláž Ain Diab v oblasti Casablanca

Největší město Maroka, Casablanca, ukrývá jednu z nejkrásnějších pláží v zemi, kterou je Ain Diab Beach. Díky velmi kvalitnímu zázemí tu najdete vše, po čem vaše srdce touží, od nabídky rozmanitých vodních sportů, přes celou řadu restaurací s nabídkou chutných pokrmů, ale především pak skvělý relax na pláži s čisťounkým pískem a samozřejmě skotačení ve vlnách.

Ochutnejte marocké tajine s výhledem na pláž

Ochutnejte marocké tajine s výhledem na pláž

Kilometry dlouhé pláže provoněné orientem a teplé vody bouřlivého Atlantiku vás lehce přesvědčí, že jste si pro svoji exotickou dovolenou vybrali tu správnou destinaci.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín