Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Objevte nové exotické destinace aneb Žhavé tipy pro superžhavou dovolenou

Exotická dovolená v Mexiku

Exotická dovolená v Mexiku Shutterstock

Máte už dost dokonalých pláží v Karibiku, luxusních hotelů ve Spojených arabských emirátech i thajské gastronomie? Nebo zkrátka toužíte objevovat nové destinace? Hledáte inspiraci na zimní dovolenou? Inspirujte se našimi tipy na vaši příští superžhavou dovolenou!

Na safari do Keni

Safari a Kilimandžáro v Keni

Safari a Kilimandžáro v Keni Shutterstock

Rozlehlé savany se stády divokých zvířat, hory s čepicí sněhu, fotogenické pouště i korálové útesy – Keňa je královnou rozmanitosti. Tato atraktivní africká země leží přímo na rovníku, takže máte příslib krásného slunného počasí po celý rok. Na pobřeží vás čekají luxusní resorty s pohádkovými plážemi lemovanými palmami. Za dobrodružstvím se vydejte na safari do národních parků Masai Mara nebo Tsavo. Při troše štěstí se setkáte s obávanou „velkou pětkou“, tedy lvem, slonem, levhartem, buvolem a nosorožcem. 

Objevte krásy Keni: Vyberte si z nejširší nabídky zájezdů

Za nejstaršími kulturami do Mexika

Mexické pláže

Mexické pláže Shutterstock

„Mexiko, Mexiko, sombrero, grande tequila“ zpívá se v jedné slavné písničce. Ano, tato země je známá svými širokými klobouky a pálenkou z agáve, ale to zdaleka není vše. Najdete tu jedny z nejkrásnějších pláží světa, božskou kuchyni plnou chilli a fazolí, unikátní kulturu, ohromující města i hluboké džungle. Objevte tajemné mayské pyramidy ve starobylém městu Chichén Itzá, mayský přístav Tulum nebo aztécké město bohů Teotihuacán. Po celém poloostrově Yucatán najdete tisíce tajemných jezírek zvaných cenotes. Pro místní kulturu představovaly brány do podsvětí a údajně sloužily jako příbytky boha deště. Dnes slouží k vodním radovánkám, ať už v nich budete plavat, skákat nebo šnorchlovat.

Království dokonalosti: 10 nejkrásnějších pláží Střední Ameriky

Čtěte také:

Království dokonalosti: 10 nejkrásnějších pláží Střední Ameriky

Surfaři a gurmáni míří do Senegalu

Rozmanitý Senegal

Rozmanitý Senegal Shutterstock

Ptáte se, proč je Dakar, hlavní město Senegalu, oblíbeným cílem turistů? Přehlídka drahých aut, ulice vrčící provozem, bohatý noční život, rušné trhy i pobřeží ideální pro milovníky surfování. Upřímně, většina lidí míří do Senegalu za krásnými plážemi. Senegal ovšem, podobně jako další africké země, nabízí safari s volně žijícími zebrami, nosorožci či žirafami. Země se pyšní i jedním unikátem: růžovým jezerem Retba na poloostrově Cap Vert, ve kterém si můžete zaplavat. A pokud patříte mezi gurmány, máme pro vás báječnou zprávu: místní kuchyně je jednou z nejchutnějších v Africe!

Vydejte se do ráje: Mrkněte na nejvýhodnější zájezdy do Senegalu

Novodobé divy světa v Jordánsku

Nabataean, Jordánsko

Nabataean, Jordánsko Shutterstock

Jordánsko je jednou z nejpohostinnějších zemí světa a nabízí tisíce krás k poznávání. Petra, starobylé město Nabataean, ukryté v srdci pískovcových skal, je klenotem kulturního dědictví Jordánska a právem patří mezi novodobé divy světa. Na hřbetu velbloudů se můžete vydat i do rozlehlé Arabské pouště, písek je zde růžový, světle červený až cihlový. Milovníci potápění budou jistě nadšeni z rozmanitostí podmořského života, které tu Rudé moře nabízí. Mimochodem, v Jordánsku se můžete prosolit i v Mrtvém moři.

Slavné Jordánsko: Navštivte místa ze svých oblíbených filmů

Čtěte také:

Slavné Jordánsko: Navštivte místa ze svých oblíbených filmů

Svatá země, Izrael

Svatá země, Izrael

Svatá země, Izrael Shutterstock

Jen málo zemí na světě vzbuzuje tak hluboké dojmy jako Izrael. Návštěva Nazaretu a Jeruzaléma ve vás zanechají otisk ještě dlouho po příletu domů. Místo, kde spolu žijí muslimové, křesťané a židé bok po boku, je zkrátka interesantní v každém směru. Nejznámější památkou, kterou byste neměli při návštěvě Izraele vynechat, je Zeď nářků (Jeruzalém), která je jediným pozůstatkem biblického ústředního Chrámu. Turisté mířící za odpočinkem vyhledávají především pobřeží Středozemního moře, tedy města Tel Aviv a Haifu. Izraeli patří také druhá část Mrtvého moře, které je vyhledáváno díky léčebným účinkům zdejšího bahna.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín