Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Objevte rušné Řecko s divokým nočním životem

Noční život v Řecku

Noční život v Řecku

Řecko je jedna z nejoblíbenějších letních dovolenkových destinací, kterou má většina z nás spojenou s blankytně modrým mořem, vynikající kuchyní, jedinečnými historickými památkami i poklidným životním tempem. I tady však můžete objevit letoviska, která pulzují rušným nočním životem a večírky tady končí až s prvními ranními paprsky. Pojďme se spolu podívat na tu divočejší tvář Řecka.

1. Ostrov Mykonos

Tento malebný ostrov, omývaný vlnami Středozemního moře, je nazýván řeckou Ibizou. Nejznámější pláže Paradise, Super Paradise a Paranga jsou doslova obsypány množstvím barů a klubů. S příchodem noci se zde shromažďují tance a zábavy chtiví hosté, mezi kterými není nouze ani o celebrity.

Mykonos

Mykonos

2. Ostrov Zakynthos

Mohlo by se zdát, že na idylické písčité pláže ostrova Zakynthos míří spíše rodiny s dětmi a nadšení milovníci přírody, toužící spatřit čerstvě vylíhlé mořské želvičky. Letoviska Tsivili v severovýchodní části ostrova a Laganas na jihozápadě vás vyvedou z omylu. Očekávejte dunící plážové diskotéky, bary s pestrobarevnými drinky i taverny nabízející brzké snídaně pro tancem znavenou mládež. V Laganas můžete navštívit i první party bazénový areál v Řecku. Neúnavní tanečníci si zde mohou pronajmout chatku nebo využít služeb VIP salónku.

Party bazénový areál na Zakynthosu

Party bazénový areál na Zakynthosu © Pure Beach Club

3. Skiathos (Chora)

Pláže oceněné Modrou vlajkou EU za čistou, lokality vhodné k potápění i zapomenuté vesničky, obklopené olivovými háji. Tím vším se může pochlubit Skiathos, nejvýznamnější ze souostroví Sporád. Hlavní město Chora je plné života. Promenáda k přístavu je lemována desítkami kaváren barů i diskoték, které ožívají se západem slunce. Nelíbí se vám atmosféra či hudba v některém z nich? Žádný problém, stačí přejít ulici a vaše přání budou vyslyšena.

Chora, Skiathos

Chora, Skiathos

4. Kréta

Na největším z řeckých ostrovů najdete hned několik trendy letovisek. Jedním z nejvyhledávanějších je bezpochyby Malia, nacházející se na severovýchodě ostrova. Pokud hledáte na své dovolené především klid, pak zamiřte raději jinam. Plážovou promenádu lemují obchůdky, střediska vodních sportů i stále otevřené bary. Přes den se můžete osvěžit letově vychlazeným frappé a večer zalistovat několika stránkovým koktejlovým menu. Oblibě letoviska nahrává i dobrá dostupnost moderního vodního parku Star Beach Water Park. Nedaleká městečka Sissi, Gouves a Gournes jsou již o poznání klidnější. Hersonissos je pravým opakem poklidných letovisek. Blikající diskotéky, hlučné skupinky bavící se mládeže a velké množství fast food restaurací. To je jedna z tváří tohoto města. Ta druhá představuje krásné pláže, cenné historické památky i okouzlující atmosféru tradičních trhů.

Noční život na Krétě

Noční život na Krétě

5. Rhodos

Na Rhodu je toho hodně k vidění. Starověké akropole, chrámy, termální lázně, Údolí motýlů, nekonečné zlatavé pláže i více než sto hudebních klubů. Je-li vaším cílem právě zábava, pak zamiřte do Faliraki nebo rovnou do hlavního města Rhodos. Okouzlí vás nespoutaná atmosféra i množství zábavychtivých turistů. Módní kluby, diskotéky, retro bary, karaoke bary i velké množství zábavy na pláži. Nezapomeňte navštívit nejslavnější ze zdejších podniků - Paradise Beach Club s kapacitou až 4 500 lidí hostí v sezóně ty nejlepší světové DJ´s.

© Paradiso Beach Club

6. Korfu

Nejzelenější z řeckých ostrovů na vám učaruje množstvím olivových hájů a cypřišových lesů. Vybrat si tady můžete mezi oblázkovými a písčitými plážemi, odlehlými zátokami i lokalitami na nichž zaplesá srdce milovníka potápění. Za rušným nočním životem se musíte vypravit do letovisek Messonghi či Moraitika. Tato sousedící letoviska od sebe odděluje malá říčka. Zdánlivě ospalá městečka ožívají se západem slunce. Vybrat si tady můžete mezi stylovými tavernami, mezinárodními restauracemi, luxusními bary i mnoha nočními kluby. Výběr taneční hudby je velmi pestrý a tak si na své přijdou návštěvníci všech věkových kategorií.

Diskotéka na Korfu

Diskotéka na Korfu

7. Kos

Noční život na ostrově Kos je soustředěn do stejnojmenného hlavního města. Na několika ulicích se nachází hudební kluby, kabarety, taverny i bary. Podniky lákají své zákazníky na drinky zdarma i tématické večery. Přilehlá pláž hostí známé evropské DJ´s se speciálně připravenými hudebními sety. Vaši noční jízdu pak můžete zakončit romantickou podívanou na probouzející se přístav. 

Přístav Kos

Přístav Kos

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín