Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ochutnejte to nejlepší z Evropy na festivalech v říjnu 2018

Milovníci chutných jídel, výtečných vín, dobrého piva či kvalitní kávy, zbystřete! Na říjen je pro vás připravena spousta zajímavých festivalů po celé Evropě! Vydejte se za vzrušujícími zážitky, příjemnou hudbou a skvělou atmosférou!

Boccaccesca wine and food festival (Itálie)

Italský festival vína a jídla Boccaccesca ve městě Certaldo se koná ve dnech 5., 6. a 7. října 2018. Dvacátý ročník je zaměřen na jídlo v našem každodenním životě, ovšem v tom smyslu, že je třeba vychutnávat ho v klidu a s radostí. Jíst dobře a zdravě je přece důležité pro naše zdraví, dopřejte si tedy dostatek času, trochu zvolněte a zastavte se mezi klasickými stánky s vynikajícími produkty. Čekají vás ochutnávky zdarma a pro děti jsou tady mnohé workshopy a hry.

Cavatast (Španělsko)

Gastronomický a kávový degustační veletrh Cavatast se bude konat 5., 6. a 7. října 2018. Můžete se těšit na přibližně padesát výrobců šumivého španělského vína cava, uzenin, cukrářských a čokoládových dobrot, kteří pro vás připraví množství lákavých ochutnávek. Cavatast je každoročním místem setkávání, kde milovníci vína a dobrého jídla procházejí veletrhem se sklenkou v ruce. Vyzkoušejí nové výrobky, ale především si užijí slavnostní atmosféru festivalu.

Festa do Marisco v O Grove (Španělsko)

Kulinářská a kulturní událost zdůrazňuje dva základní pilíře ekonomiky O Grove: cestovní ruch a rybolov. Probíhá od 4. do 14. října 2018. Hlavním cílem Festa do Marisco je zvýšit povědomí o kvalitě mořských plodů tamních vod. Festival je místem diskuzí o gastronomii a konkrétně o mořských plodech. Kuchaři zde předvádějí své recepty a inovativní přístupy.

Vinobraní na Montmartru (Paříž)

Miliony návštěvníků se každoročně vrací do pařížské čtvrti Montmartre, aby navštívily baziliku Sacré-Coeur. Ve dnech 10.–14. října 2018 však jejich pozornost upoutá něco jiného, a sice festival sklizně hroznů. Akce Fete des Vendanges vznikla těsně po založení vinařství v roce 1934 a dnes se jí účastní více než půl milionu návštěvníků. Ulice plné stánků s výtečnými pokrmy a vínem vás přenesou zpátky do minulosti. Vychutnejte si také prohlídku vinařství Clos Montmartre s průvodcem nebo se zaposlouchejte do hudby a tanečních koncertů v programu. Rozhodně si nenechte ujít závěrečný ohňostroj.

Jenever festival (Belgie)

Hasselt v Belgii je hlavním městem ginu a kulinářských specialit. Každoročně během třetího říjnového víkendu oslavují všichni místní své bohaté tradice během jednoho z největších a nejrušnějších městských festivalů v zemi. Hudba, tanec, pouliční divadlo, voda proměněná v gin v městské kašně, ovocný trh, četné přehlídky a výstavy, to je jen pár dobrých důvodů, proč byste ho určitě měli navštívit. Těšte se na gin všech chutí i barev, o víkendu 20.–21. října 2018!

Poperinge BeerFestival (Belgie)

V sobotu 27. a neděli 28. října 2018 pořádá Beerclub Poperinge spolu s městem Poperinge a místním turistickým oddělením již 23. ročník festivalu Poperinge Beer Festival. Během let se dopracoval k neoficiálnímu titulu „Nejkrásnější festival belgického piva“. Během dvoudenní akce představí 25 pivovarů výběr z nejlepších piv a samozřejmě také některé exkluzivní novinky. Opravdový pivní milovník nemůže tuto událost vynechat! Bude pro něj vybudována útulná pivní vesnička s dřevěnou podlahou, šatnou, rozšířenou terasou a atraktivní světelnou dekorací. Velký bar s nealkoholickými nápoji a občerstvením jistě vyhoví všem potřebám. O správné tóny a atmosféru se postará živá kapela.

Vegfest (Londýn)

Největší veganský veletrh ve Velké Británii, VegfestUK London, se o víkendu 27.–28. října 2018 vrátí do Olympia London. Minulý ročník přilákal rekordních 14 000 lidí a 283 stánků během dvou dnů. Návštěvníci se mohou těšit na širokou škálu aktivit, včetně veganské vesnice s pětadvaceti globálními kavárnami; nákupy od více než 275 vystavovatelů se specializovanými akcemi; na rozhovory o zdraví, životním prostředí a fitness; na výstavu umění; dětskou oblast; živou hudbu a mnoho dalšího.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín