Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Odhalte jinou tvář Malty v přístavu Marsaxlokk

Přístav Marsaxlokk, Malta

Přístav Marsaxlokk, Malta

Malta je nádherný a rozmanitý ostrov, na kterém je stále co objevovat. Když už si myslíte, že máte všechno v malíku, vynoří se ve vašem okolí další překvapivé monumenty, festivaly či zvyklosti místních obyvatel. Takový pocit ve vás snadno zanechá Marsaxlokk.

Každé nedělní dopoledne se v tradiční rybářské vesničce na jihovýchodě Malty scházejí trhovci a snaží se udat své poklady zvědavým zákazníkům. Na pultech stánků naleznete levné oblečení a obuv, čerstvé ovoce a zeleninu, nejrůznější druhy ryb, ale především rukodělné výrobky a šperky, jejichž propracovanost ocení snad každý. Atmosféru trhu dotváří i smlouvání o cenu zboží, jež je i zde považováno za sportovní výkon. Na trh vás za místní poplatek zaveze autobus č. 81 hromadné dopravy přímo z hlavního města Valetta.

Tradiční trhy v Marsaxlokk

Tradiční trhy v Marsaxlokk

V Marsaxlokku se nebudete nudit ani v pracovních dnech. Na nábřeží přístavu se nacházejí vyhlášené rybí restaurace. Jejich speciality se staly žádanou pochoutkou místních i turistů. Večer si tak můžete vychutnat pohled na širou mořskou hladinu u menu složeného z rybích lahůdek.

Rybí restaurace na nábřeží

Rybí restaurace na nábřeží

Náladu vám zvednou i pestrobarevné rybářské loďky luzzu pohupující se na vlnách. Jejich majitelé vymalovali na boku bárek oči, které mají chránit rybáře před nebezpečím. Masaxlokk vyhledávají hlavně profesionální fotografové. Zářivé odstíny nátěrů loděk, modravá hladina Středozemního moře, sluneční paprsky a rybářské sítě tvoří kompozici nejzdařilejších fotografií. Nechte se zlákat a navštivte i vy vesničku Marsaxlokk, kde odhalíte jinou tvář Malty!

Rybářská loďka luzzu

Rybářská loďka luzzu

09.11.2018 Invia

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín