Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Okuste jídla nejlepších kuchařů na festivalu Chuť Amsterdamu

Taste of Amsterdam

Taste of Amsterdam

Festival potravin Taste of Amsterdam, který se koná každé léto v severní části Amstelparku, je skvělým tipem pro všechny mlsouny. Zavítejte do hlavního města Nizozemska ve dnech 1.–3. června 2018 a ochutnejte dobroty od těch nejlepších kuchařů!

Více o festivalu Chuť Amsterdamu

Tenhle zábavný festival potravin shromažďuje nejlepší národní i mezinárodní kuchaře a čtyřiadvacet restaurací s více než stovkou lahůdek. Přijďte a vytvořte si vlastní menu z nejoblíbenějších kousků na amsterdamské scéně. Restaurace na festivalu podávají menší verze pokrmů ze svých jídelních lístků, takže si můžete užít více jídel z různých podniků najednou. Zúčastní se např. BAUT, Mr. Crab, Pesca, Ron Gastrobar Indonesia, Taiko Restaurant, The Roast Room aj. Většina pokrmů v nabídce se cenově pohybuje v rozmezí od 5 € do 7,50 €. Některé speciality mohou být i dražší, ale rozhodně stojí za to.

Cílem festivalu je inspirovat návštěvníky hned v několika oblastech, nejen chutným jídlem a jedinečnou atmosférou, ale i soulovou hudbou a příjemnými jazzovými tóny. Čekají tu na vás i četné interaktivní kurzy, výstavy potravin a lákavé produkty od místních výrobců na Gurmánském trhu. Milovníci vína se od profesionálního someliéra dozví, jak správně kombinovat víno s jídlem. Pro amatérské kuchaře je zase připraveno místo, kde si budou moci uvařit vlastní pokrmy a předvést dovednosti před hostujícími šéfkuchaři. Takže pokud jste vždy snili o tom, že budete jednou vařit s odborníky, festival Chuť Amsterdamu je právě tou příležitostí, kterou uvítáte!

Akci si nemusejí odepírat ani rodiny s dětmi, pro něž je nachystán dětský koutek. K aktivitám šitým na míru pro nejmladší návštěvníky patří zdobení košíčků či vyrábění šéfkuchařských klobouků. Vy si zatím můžete odpočinout třeba v letní zahrádce.

Festival myslí i na děti

Festival myslí i na děti

Doba konání a vstupné

V pátek 1. června 2018 probíhá festival od 15:00 do 23:00. V sobotu 2. a v neděli 3. června ho pak můžete navštívit v čase 12:00–23:00.

Jednodenní vstupenka stojí 12 €, děti do šestnácti let mají vstup zdarma, jsou-li doprovázeny rodičem nebo opatrovníkem. Lístky můžete zakoupit v předstihu prostřednictvím Ticket Eventix nebo přímo u pokladny v den akce. Univerzální vstupenku lze pořídit za 17,50 €.

Praktické informace

Jak už bylo řečeno, na festivalu je spousta dobrých jídel i nápojů, a proto není povoleno vnášet do areálu vlastní potraviny. Kouření je zakázáno pouze ve stanech. Co se týče přístupnosti, místo, kde se Chuť Amsterdamu pořádá, je převážně ploché, a tudíž vhodné i pro vozíčkáře. Některé události však probíhají na travnatém pozemku. Na festivalu ale najdete i toalety dostupné pro vozíčkáře. Ještě by vás mohlo zajímat, že domácí mazlíčci sem přístup nemají, a proto je tentokrát raději nechejte doma.

Ubytování v Amsterdamu

V Amsterdamu je mnoho skvělých hotelů, ale vždy je dobré zarezervovat si pokoj s velkým předstihem, má-li se konat nějaká větší akce. Platí to zejména v letních měsících. Kousek od Amstelparku stojí např. hotely Amsteldam Bed & Breakfast, Novotel Amsterdam City, Holiday Inn Amsterdam či Motel One Amsterdam.

Pár zajímavostí o hlavním městě Nizozemska

Amsterdam je kulturním i finančním centrem země a největším tamním městem. V jeho okolí se nalézají hned dvě památky světového dědictví UNESCO. Jsou to amsterdamské kanály ze 17. století a obranná linie z přelomu 19. a 20. století. Z dalších pamětihodností jmenujme původem gotické farní kostely Oude Kerk a Nieuwe Kerk. Oba slouží jako výstavní síně. Amsterdam potěší též nadšence do umění a historie. Město je proslaveno početnými a význačnými muzei i galeriemi.

Amsterdam

Amsterdam

Štítek:

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín