Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Písečné pláže v Chorvatsku

Sníte o krásné letní dovolené u moře? Rádi nasloucháte línému šplouchání vln a opalujete se na hebkých písčitých plážích? Váháte však, protože váš rozpočet je omezený a také se vám nechce cestovat za pohodou zvlášť daleko? Vězte, že odpočinek a nezapomenutelné zážitky vám může přinést třeba i osvědčené Chorvatsko. Kde tam ale naleznete nejhezčí písečné pláže? Nemějte obavy, je jich skutečně mnoho. Deset z nich vám teď představíme.

Písečná pláž Baška na ostrově Krk

Krk nabízí mnoho pěkných pláží, přičemž ta v letovisku Baška je jednou z nejkrásnějších v celém Chorvatsku. Najdete zde vše od jemného písku přes hrubé oblázky a skalnaté pláže až po umělé betonové koupací plochy. Na ostrově se nachází i několik pláží známých pro své léčivé bahno.

Písečná pláž Bijeca v Medulinu

Medulin je známé turistické místo s bohatou nabídkou ubytování. Má krásné pobřeží s mnoha plážemi a je obklopen ostrůvky. Nejznámější písčitou pláží v Medulinu je Bijeca s příjemným vstupem do moře, ideálním pro děti i starší lidi. V okolí je řada restaurací a obchodů.

Písčitá pláž Crni Molo v Crikvenici

Proslulé turistické místo Crikvenica má mnoho písečných pláží mimořádné krásy. Jednou z nejoblíbenějších je bezpochyby Crni Molo, nacházející se v samém centru Crikvenice a obklopené spoustou hotelů i barů. Je vhodná pro  rodiny s dětmi a pro všechny ty, kdo uvítají trochu pohybu – přímo na pláži se konají lekce aerobiku.

Písečná pláž Iza Banja v letovisku Sveti Filip i Jakov na Zadarské riviéře

Iza Banja je dokonalým místem pro ty, kdo milují písečné, oblázkové a kamenné pláže. Návštěvníci mohou vybírat z nespočtu nabízených aktivit. Ti, kteří dávají přednost dobré knize, si její četbu mohou užít v příjemném stínu borovic.

Písčitá pláž Lovrečina poblíž Postiry na ostrově Brač

Pláž Lovrečina se nachází v severní části ostrova Brač, mezi obcemi Postira a Pučišća. Oblast je známá vzácnými archeologickými nalezišti. V Lovrečině lze nalézt pozůstatky baziliky sv. Vavřince z 5. a 6. století.

Písečná pláž Planjka v městečku Stará Novalja na ostrově Pag

Stará Novalja láká návštěvníky na pláž Planjka, která se nalézá 2 km od centra. Písečná pláž s křišťálově čistou vodou je vybavena šatnami i toaletami a má k dispozici tobogan, volejbalové hřiště, šlapadla ad.

Písčitá Rajska plaža v Loparu na ostrově Rab

Nejznámější a patrně i nejkrásnější písečnou pláží v Chorvatsku je Rajska plaža v turistickém městečku Lopar na ostrově Rab. Je dlouhá 1,5 km a atraktivní zvláště pro starší lidi, rodiny s dětmi a méně zdatné plavce. Potěší nicméně i mládež, dychtící po sportu a zábavě.

Písečná pláž Sakarun u Soline na ostrově Dugi Otok

Sakarun je mezi turisty velmi populární. Můžete jít daleko do moře, aniž byste ztratili půdu pod nohama, což ocení zejména nezkušení plavci. Písečná pláž s několika oblázkovými úseky je zcela jedinečná na ostrově Dugi Otok, který se jinak vyznačuje strmými útesy.

Písečná pláž Tatinja v letovisku Lumbarda na ostrově Korčula

Písečná pláž Tatinja se nachází několik minut východně od centra města Lumbarda, konkrétně v zátoce Tatinja, kde je také kamenné molo. Mlsné jazýčky uspokojí pizzerie nebo restaurace specializující se na dalmatskou kuchyni. Pláž poskytuje hezký výhled na poloostrov Pelješac a ostrůvky Vrnik a Gubavac, chybí na ní ovšem sociální zařízení a šatny.

Písčitá pláž Trstenica v Orebići na poloostrově Pelješac

Poloostrov Pelješac je malebné turistické odpočívadlo s mnoha chráněnými zátokami a plážemi. V letovisku Orebić je známá pláž Trstenica, zčásti písečná a zčásti oblázková. Má příjemný vstup do moře, pročež ji ocení hlavně rodiny s malými dětmi.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín