Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Plavba po Nilu - cestujte jako staří Egypťané

Řeka Nil

Řeka Nil

Chystáte se na dovolenou do Egypta, ale tentokrát byste chtěli vidět něco víc, než jen hotelový resort s kouskem moře a několika korály? Co takhle zkusit plavbu po Nilu? Pokud chcete zemi poznat více, cestujte jako staří Egypťané po druhé nejdelší řece světa!

To nejlepší z Egypta s plavbou po Nilu

Chrámový komplex Karnak v Luxoru

Chrámový komplex Karnak v Luxoru

Plavba po Nilu je osmidenní zájezd s odletem z Prahy, který mimo jiné zahrnuje několikadenní plavbu po Nilu. Standardně cena zahrnuje plnou penzi (snídaně, oběd, večeře) na lodi, nocování na lodi, nocování v hotelech s all inclusive a letenku. Některé zájezdy jsou spojené i s prohlídkou Káhiry či pyramid v Gíze, stačí si jen vybrat podle toho, co vás bude lákat.

Chrám královny Hatšepsut

Chrám královny Hatšepsut

Vychutnejte si památky jedné z nejstarších lidských civilizací z paluby výletní lodi! Rozhodně nebudete litovat! A na co se můžete těšit?

  • Luxor (dříve Théby) – největší muzeum pod otevřeným nebem a slavné město boha Amon-Rea (v egyptské mytologii král bohů). Navštívíte zde chrámové komplexy Luxoru a Karnaku na východním břehu založené kolem 1950 př. n. l.
  • Údolí Králů – v době starověkého Egypta sloužilo jako pohřebiště faraonů a nyní je zapsáno na seznamu UNESCO
  • Chrám královny Hatšepsut – byla druhou doloženou královnou Egypta. Možná jste slyšeli, že se v dávných dobách nechávala vyobrazovat jako muž.
  • Edfu – chrám ve kterém pobývala Kleopatra, zasvěcený Horovi z Behdetu (bůh nebes, slunce a světla).
  • Asuán – skalní chrám Abu Simbel. Rozřezáním a přemístěním byl zachráněn ze dna Asuánské přehrady.

Vyberte si zájezd do Egypta

Nilské parníky

Loď na Nilu

Loď na Nilu

Ubytování na lodích nabízí veškerý komfort. Některé z nich se mohou rovnat i pětihvězdičkovým hotelům. Ke standardnímu vybavení kajuty patří satelitní televize a někdy i internet. Pro pasažéry bývají na lodi i bazény a večerní kulturní program. Stravování je na lodi formou švédských stolů, pití se obvykle musí platit.

Egypt sportovní: Které aktivity si užijete u Rudého moře?

Čtěte také:

Egypt sportovní: Které aktivity si užijete u Rudého moře?

Využít také můžete pouze jednodenní nebo několikahodinnovou plavbu po Nilu, Jedná se o fakultativní výlet, který je možné zakoupit v destinaci přímo na hotelu či u delegáta pobytu. Standardně máte poté na lodi zajištěno jídlo (mohou být i výjimky, pokud se jedná např. o dvouhodinou plavbu).

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín