Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Egypt sportovní: Které aktivity si užijete u Rudého moře?

Sportovní aktivity v Egyptě

Sportovní aktivity v Egyptě Shutterstock

Sportujete rádi pod širým nebem? Spojte příjemné s užitečným a vyrazte do Egypta. Vaše po pohybu lačnící tělo tu načerpá vitamín D ze slunečních paprsků, okusí nutričně vyváženou stravu a dostane se do formy v zemi, kde je láska k fotbalu stejně samozřejmá jako dýchání. 

Plavání

Plavání v Egyptě

Plavání v Egyptě Shutterstock

O tom, že plavání je pro naše tělo jedním z nejzdravějších druhů pohybu není pochyb. V Egyptě si jej můžete užít do sytosti. Písčité pláže Hurghady jsou s pozvolným vstupem do moře ideální pro opatrné suchozemce, kteří si v průzračně čistých vlnách Rudého moře mohou vypilovat svůj plavecký styl. Do vln jednoho z nejčistších, nejslanějších a nejteplejších světových moří se můžete rozběhnout po molu některého z resortů v Sharm el Sheikhu. Odměnou za mírně krkolomný vstup do vody vám bude neuvěřitelně barevný svět korálových útesů, skrytých pod mořskou hladinou.

Vyberte si zájezd do Egypta

Potápění

Potápění v Rudém moři

Potápění v Rudém moři Shutterstock

Nejseverněji položené tropické korálové moře je splněným snem všech milovníků přírody. Oslní vás velká hejna pestrobarevných rybek, roztomilé hvězdice, pichlavé trnuchy, strašidelně vyhlížející murény, barakudy, gigantické mořské želvy i skupinky skotačících delfínů. První ponor je ideální absolvovat pod dohledem zkušených instruktorů některého z mnoha potápěčských center, rozesetých podél plážových resortů. Po krátké instruktáži u hotelového bazénu nasednete na loď a vyrazíte vstříc magickým hlubinám. Ať už zvolíte ostrov Small Giftun, ležící nedaleko Hurghady, záliv Abbu Dabbab, kde při troše štěstí spatříte gigantického dugonga, zátoku Pensee Azur v blízkosti letoviska Marsa Alam nebo známý delfíní útes Shaab Samadai, s jistotou se budete do světa ticha pod mořskou hladinou vždycky rádi vracet.

Dovolená v Egyptě: Představujeme nejoblíbenější hotely našich klientů

Čtěte také:

Dovolená v Egyptě: Představujeme nejoblíbenější hotely našich klientů

Golf

Golfové hřiště v Egyptě

Golfové hřiště v Egyptě Shutterstock

Jen 4 hodiny letu vás dělí od pečlivě udržovaných egyptských greenů. Stačí oprášit golfový bag a vychutnat si každou další jamku. Originálně řešené, mistrovské 18-ti jamkové hřiště v El Gouně, okouzlí na první pohled romantickými lagunami, aby vám po několika minutách hry představilo silného soupeře – brízu. Tedy zrádný větřík vanoucí od moře. Nádherná horská panoramata i výhled na tři okolní státy – Saudskou Arábii, Jordánsko a Izrael, jsou hlavní devízou 18-ti jamkového resortu Taba Heights Golf Resort. Svému oblíbenému sportu se tu můžete věnovat 365 dní v roce.

Cestujte bez obav: Připojištění vás chrání před potížemi s Covid-19

Kitesurfing

Surfkiting

Surfkiting Shutterstock

Láká vás představa, že se vznášíte nad mořskou hladinou jako pták s pocitem naprosté volnosti? Pak by vám mohl učarovat kitesurfing, sport, který dokonale prověří vaši fyzickou kondici a do žil vžene poctivou dávku adrenalinu. Klidné, mělké moře a příznivý vítr je ideální i pro začínající dračí jezdce. Školy kitesurfingu působí v našinci oblíbeném letovisku Hurghada, El Gouna i laguně Wadi Lahami, ležící 140 km jižně od Marsa Alam.

Objevujte s námi Egypt

Jogging

Jogging u moře

Jogging u moře Shutterstock

Udržujete se v kondici pravidelným během? Své oblíbené kratochvíle se nemusíte vzdávat ani na dovolené. Se slaným větrem v zádech můžete běžet vstříc vycházejícímu slunci v ulicích Sharm el Sheikhu nebo zabořit nohy do písku na pobřeží Marsa Alam.

Tajemství památek starověkého Egypta: Vydejte se po stopách faraonů

Čtěte také:

Tajemství památek starověkého Egypta: Vydejte se po stopách faraonů

Plážový volejbal

Beach volejbal v Egyptě

Beach volejbal v Egyptě Shutterstock

Dáváte-li přednost spíše kolektivním sportům, pak pro svou dovolenou volte hotelový resort s co možná nejširší nabídkou sportovního vyžití. S partou stejně naladěných klientů si tu budete moci zahrát plážový volejbal, stolní tenis, petanque, zaskotačit si při aqua aerobiku nebo uspořádat tenisový turnaj.

Užijte si nejlepší potápěčské lokality v Tunisku

Čtěte také:

Užijte si nejlepší potápěčské lokality v Tunisku

Jízda na koni

Jízda na koni na pláži

Jízda na koni na pláži Shutterstock

Nejkrásnější pohled na svět je z koňského hřbetu. A co teprve když je ten svět zalitý sluncem a voní mořem! Ať už se řadíte mezi zkušené jezdce nebo se vám při pohledu na majestátního lichokopytníka roztřesou kolena, nenechte si tento jedinečný zážitek ujít. Vyjížďky podél pobřeží, plavení koní i cval divokou pouštní krajinou vám představí Egypt v celé jeho nespoutané kráse.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín