Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Užijte si nejlepší potápěčské lokality v Tunisku

Potápění v Tunisku

Potápění v Tunisku Shutterstock

Rozhodli jste se uletět zimě a vychutnat si pár bezstarostných dní pod hřejivým tuniským sluncem? Své dovolenkové dobrodružství si můžete okořenit i aktivitou, kterou byste v této turisticky oblíbené destinaci možná nečekali. Potápění v průzračně čistých vodách Středozemního moře vám zaručeně učaruje. Ideální čas pro výpravy do podmořské říše je právě teď. 

Sledujete rádi přírodopisné dokumenty, zachycující úchvatné záběry z podmořského světa, a už se nemůžete dočkat, až se sami bezstarostně rozběhnete vstříc nekonečným mořským hlubinám? Aby váš první ponor nebyl zároveň i tím posledním, je nutné se na pobyt v neznámém prostředí důkladně připravit. Pokud jste už v minulosti absolvovali potápěčský kurz a pyšníte se potápěčským certifikátem, pak máte vyhráno. Ostatním suchozemcům jsou v tuniských letoviscích k dispozici služby profesionálních diving center. Vždy usměvaví lektoři vás tu zasvětí do základů bezpečného přístrojového potápění, efektivního používání výstroje, orientace v neznámém prostředí i zvládání nebezpečí, číhajících pod mořskou hladinou i ve vaší mysli. Získaný mezinárodní  certifikát Open Water Diver (OWD) bude vaší vstupenkou do magické modré hlubiny.

Vyberte si zájezd do Tuniska

Podmořský sever pro začátečníky 

Podmořský svět v Tabarce

Podmořský svět v Tabarce Shutterstock

Dlouhé písčité pláže s velmi pozvolným vstupem do moře skýtají ideální podmínky pro méně zkušené potápěče. Bez nebezpečí zrádných spodních proudů a divokého vlnobití tu mohou získat potřebné zkušenosti. Nejlepší podmořské zážitky nabízí severní pobřeží Tuniska. Vody v blízkosti oblíbeného letoviska Tabarka okouzlují pestrobarevnými korálovými útesy, rybkami všech tvarů a velikostí, tajuplnými jeskyněmi i mnoha úctyhodně zachovalými vraky lodí z druhé světové války.

Ponor pro zkušené

Vrak lodi, Galitské ostrovy

Vrak lodi, Galitské ostrovy Shutterstock

Zkušenější potápěči ocení adrenalinové noční ponory nebo neopakovatelné dobrodružství na vulkanických Galitských ostrovech, kde jsou k vidění hejna pestrobarevných ryb, obří slávky Pinna Nobilis, chobotnice, murény, mořské želvy i kolonie vzácných tuleňů středomořských.

Co má společného Indiana Jones, Angelika a Hvězdné války? Fotogenickou krajinu Tuniska!

Čtěte také:

Co má společného Indiana Jones, Angelika a Hvězdné války? Fotogenickou krajinu Tuniska!

Dokonalý zážitek na ostrově Djerba

Pláž na ostrově Djerba

Pláž na ostrově Djerba Shutterstock

Na jihu Tuniska nabízí nejlepší podmínky pro potápění ostrov Djerba. Skalnatý útes Ras Taguernes s ikonickým majákem rozděluje severní pobřeží ostrova na dvě části a v průzračně čistém moři jsou tu k vidění makrely, elegantní mořské želvy, chobotničky, mořští ježkové, okouni i respekt budící kanicové. Po náročném sportovním výkonu se můžete nechat hýčkat v některém z proslulých ostrovních thalasso terapeutických center, která jsou součástí většiny hotelových resortů. Těšit se můžete na celou řadu kosmetických a relaxačních procedur ve kterých hrají prim mořská voda, řasy i léčivé bahno.

Rodinné šnorchlování v zátoce

Historická Mahdia

Historická Mahdia Shutterstock

Svého snu o potápění se nemusíte vzdávat ani když míříte do některého z dalších tuniských letovisek. Historií prodchnutou Mahdii vyhledávají díky bělostným plážím s pozvolným vstupem do moře především rodiny s malými dětmi. Jen několik minut jízdy od centra města se nachází romantické zátoky se skalnatými útesy, jako stvořenými pro potápění a šnorchlování. Jejich krásou se sem čas od času připlují pokochat i skupinky skotačivých delfínů.

Poznejte Tunisko všemi smysly

Dobrodružství s piráty

Malebný Hammamet

Malebný Hammamet Shutterstock

Pirátskou minulost přístavního letoviska Hammamet dokládá i množství vraků, odpočívajících na mořském dně. Tichá prohlídka palub porostlých řasami i pohled na  barvami hýřící rybky, obývající temné kajuty je zážitkem na který se nezapomíná. Po návratu z podmořského království si můžete dosytosti užít všech atrakcí, které živé letovisko nabízí. Projít se palmovou promenádou, vychutnat si čilý ruch tradičních tržišť, pokochat se pohledem na slunce zapadající nad mořskou hladinou, pochutnat si na pokrmech vonících orientem, vydat se na výlet do romantického města Sidi Bou Said nebo navštívit svaté město Kairouan.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín