Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Léto snů: Představujeme nejoblíbenější letoviska v Tunisku

Nejoblíbenější letoviska v Tunisku

Nejoblíbenější letoviska v Tunisku Shutterstock

Znáte ten triumfální pocit, když se vám podaří složit poslední kousek puzzle? Podobně jako u oblíbené skládačky je i u dovolené v Tunisku důležitý pečlivý výběr místa pobytu. Aby do sebe všechno zapadlo přesně podle vašich představ. Těšíte se na ruch tradičních tržnic, dovádění ve sluncem prohřátém moři, pohodu hotelových resortů, oslnivé historické památky nebo klid uprostřed palmových hájů? Tunisko vám dopřeje všeho měrou vrchovatou. Stačí jen vybrat to správné letovisko.

Tabarka

Tabarka, Tunisko

Tabarka, Tunisko Shutterstock

Zvídavé cestovatele potěší Tabarka kopcovitým terénem, mořem jako stvořeným pro potápění, hlubokými lesy i atraktivní polohou při hranicích s Alžírskem. Díky mírnému klimatu si tu i v hlavní sezóně bez problémů užijete trek do zelených kopců, protkaných divokými říčkami i pozdrav slunci v liduprázdných písčitých i oblázkových zátokách. Prohřáté vody Středozemního moře vám tu představí své pestrobarevné království skryté pod hladinou. Obáváte se, že vás komorní atmosféra letoviska začne po několika dnech nudit? Žádný strach, Tabarka má v rukávu trumf: impozantní pevnost Genoese, vystavěné na malém ostrově, vzdáleném jen 300 m od pevniny, letních kulturních festivalů, originálních šperků z rudého korálu i restaurací, kde vám s úsměvem naservírují ty nejčerstvější langusty či vynikající divoké selátko.

Vyberte si zájezd do Tuniska

Djerba

Ostrov Djerba, Tunisko

Ostrov Djerba, Tunisko Shutterstock

Léto snů můžete zažít také na největším z tuniských ostrovů, kde se vám dostane vytoužené relaxace v hotelových welless centrech, vynikající kuchyně, bohatých animačních programů i autentické atmosféry tradičních trhů. Z pohodlí hotelového resortu si můžete naplánovat výlet do historického centra městečka Houmt Souk s příjemným přístavem, židovskou synagogou a bohatě zdobenými mešitami. Nevšením zážitkem je také projížďka na velbloudech. Ticho uprostřed drsné pouštní krajiny vám pomůže utřídit myšlenky a po návratu z ostrova vonícího jasmínem možná překvapíte kolegy v práci smrští originálních nápadů.

Odleťte omládnout na Djerbu

Čtěte také:

Odleťte omládnout na Djerbu

Monastir

Monastir, Tunisko

Monastir, Tunisko Shutterstock

Sportovní, relaxační, poznávací i rodinnou dovolenou si skvěle užijete v Monastiru. Toto letovisko se pyšní nejen mezinárodním letištěm, ale i vynikajícím spojením s městy Sousse a Mahdia. Příjemnou, 10 kilometrů dlouhou písčitou pláž s pozvolným vstupem do moře, lemují palmy a četná střediska vodních sportů se postarají o zábavu malých i velkých milovníků adrenalinu. Při procházkách letoviskem určitě nezapomeňte navštívit staré město s množstvím obchodů, kaváren i romantických zákoutí. O památeční snímek si přímo říká bohatě zdobené mauzoleum prvního tuniského prezidenta Habiba Bourguiby. Milovníci golfu ocení nedaleké mistrovské hřiště Golf Palm Links Club i Flamingo Club s mnoha greeny, kde si svou techniku mohou vypilovat zkušení golfoví borci.

Dovolená v Tunisku

Sousse

Sousse, Tunisko

Sousse, Tunisko Shutterstock

V 11. století tu nechali srdce Féničané a dnes by je dozajista udivilo, jak se jejich přístav od těch dob změnil. V třetím největším tuniském letovisku na vás dýchne historie. Okouzlující pobřeží pokryté jemným zlatavým pískem přímo svádí k sladkému nic nedělání. Starobylé centrum s mnoha malebnými náměstíčky, zastřešenými tržnicemi i luxusními obchody ožívá s příchodem večera. Právě tehdy nastává ideální čas pro poklidné toulky i poznávání fascinujících památek, zapsaných na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO.

Co má společného Indiana Jones, Angelika a Hvězdné války? Fotogenickou krajinu Tuniska!

Čtěte také:

Co má společného Indiana Jones, Angelika a Hvězdné války? Fotogenickou krajinu Tuniska!

Bizerta

Bizerta, Tunisko

Bizerta, Tunisko Shutterstock

Dopřáváte si rádi romantické procházky starobylými uličkami, pohodu na liduprázdných plážích a čilý ruch rybářských přístavů? Pak vám dozajista učaruje malebné historické městečko Bizerta. Masovým turismem doposud neobjevený klenot v severní části země láká na dokonale autentickou atmosféru, dostatek kvalitních resortů i jednu z nejpozoruhodnějších přírodních lokalit v Tunisku – jezero Ichkeul. Okouzlí vás všudypřítomná šťavnatá zeleň, fascinující panorama hor na obzoru i pestrá mozaika zástupců živočišné říše. Piknik u posledního velkého sladkovodního jezera severní Afriky spolu s křšťálově čistým mořem, lodním výletem k opuštěným ostrůvkům a šálkem silného mátového čaje bude dokonalým únikem s příchutí dobrodružství.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín