Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Podzim u moře: 7 destinací, kde si užijete slunce a plážové radovánky

Podzim u moře

Podzim u moře Shutterstock

V aktuální situaci není úplně lehké zorientovat se v informacích, kam do zahraničí může český turista vycestovat a za jakých podmínek. Přinášíme proto přehled destinací, kam se nejen bez problémů dostanete, ale ještě si tam podzim doopravdy užijete, vykoupete se v moři, na chvíli zapomenete na starosti všedních dnů a znovu si připomenete, jak opojné je cestovat po světě.

Cestujte bez obav: Nové připojištění vás chrání před potížemi s Covid-19

Kanárské ostrovy 

Kanárské ostrovy

Kanárské ostrovy Shutterstock

Na španělské ostrovy (narozdíl od pevniny) už se zase může volně cestovat, respektive od pondělí 5. října už nejsou na seznamu rizikových míst pro Čechy, a tak už neplatí povinnost prokázat se při návratu do Česka negativním testem na Covid-19. Kanárské ostrovy si přitom můžete užít celoročně. Například největší z ostrovů Fuerteventura nabízí kromě nádherných pláží a dechberoucí přírody příjemné teploty po celý rok, více než 3 000 hodin slunečního svitu a méně než 150 mm srážek ročně. Klidně i v zimě se tu tedy můžete koupat a opalovat.

Užijte si slunce na Kanárech

Turecko

Turecko, Antalya

Turecko, Antalya Shutterstock

Na dovolená v Turecku si užijete perfektní servis, výbornou gastronomii, nákupy a samozřejmě krásné pláže a moře. Pokud jste milovníky historie, budete nadšeni i ze starověkých památek, které jsou rozseté po celé zemi. Věděli jste, že na turecké riviéře najdete také Afroditinu pláž s pískem z Afriky? 

Vydejte se do Turecka

Tunisko

Tunisko

Tunisko Shutterstock

Tunisku sice platí povinnost předložit negativní test na Covid-19 při vstupu do země i omezení samostatného pohybu, ovšem nic z toho se vás netýká, pokud letíte s cestovkou. To samé platí i o vnitrostátních výletech. Pokud si je pořídíte přes agenturu, můžete se vydat, kam budete chtít. Podzim je v Tunisku krásný a teploty už nejsou tak vysoké jako v létě, počasí je tedy ideální ke koupání i k výletům.

Vyberte si zájezd do Tuniska

Egypt 

Egypt

Egypt Shutterstock

První obnovený charterový let z Prahy do Egypta vyrazil už 3. října a létat se sem bude každou sobotu. Turisté potřebují při cestě tam i při návratu negativní test na Covid-19, ale například u cestovní agentury Invia je první z testů už v ceně zájezdu. Sezóna v této severoafrické zemi právě začíná, kromě toho patří mezi nejoblíbenější destinace, kde Češi tráví Vánoce a Silvestra, ale také Velikonoce.

Ohřejte se v zemi faraónů

Dominikánská republika 

Dominikánská republika

Dominikánská republika Shutterstock

Dominikánská republika se svojí krásou vyrovná Maledivám, oproti nim je tu však mnohem víc zábavy, moře památek a dovolená tady také vyjde na výrazně méně peněz. A co víc, hranice jsou Čechům otevřené a země po turistech nevyžaduje negativní test. Ten je nutný jen po návratu do Česka, případně musí turisté nastoupit čtrnáctidenní karanténu. Hlavní sezóna tu začíná koncem listopadu, ale běžně se sem jezdí už během října.

Odměňte se dovolenou v Dominikánské republice

Maledivy 

Maledivy

Maledivy Shutterstock

Pokud v tomto roce chcete zažít exotiku, vydejte se na Maledivy. Sice se potřebujete prokázat negativním testem při odletu i při návratu zpět do vlasti, ale dovolená v jednom z místních resortů za to rozhodně stojí. Takovou barvu moře jen tak nezažijete. Žádné velké hotelové komplexy, soukromí, skvělý servis, zkrátka jen vy a ráj na zemi.

Zažijte ráj na Maledivách

Zanzibar 

Zanzibar

Zanzibar Shutterstock

Málo se ví, že i Zanzibar je přístupný českým turistům. Platí pouze stejná povinnost jako pro všechny mimoevropské země, a sice předložit při návratu do Česka negativní test na Covid. Zanzibar si přitom zamiluje každý. Kdo si tu chce odpočinout, najde klid na bílých plážích u tyrkysového oceánu. Kdo chce zároveň cestovat, výletních cílů je tu také dost. A spokojen bude i ten, kdo by chtěl raději než luxusní resort zažít i opravdovou Afriku.

Relaxujte na Zanzibaru

08.10.2020 Invia

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín