Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pomlázka u moře aneb Kam zmizet na Velikonoce

Kam zmizet na Velikonoce?

Kam zmizet na Velikonoce? Shutterstock

Svátky jara se nezadržitelně blíží. Zkuste dát letošním Velikonocům exotickou příchuť a místo barvení vajec a pletení pomlázek vyrazte za zážitky za hranice všedních dnů. Máme pro vás malou ochutnávku těch nejlepších svátečních destinací, kam se vyplatí zmizet na Velikonoce.

Tenerife

Pláž Las Teresitas, Tenerife

Pláž Las Teresitas, Tenerife Shutterstock

Ostrov věčného jara je jako stvořený pro velikonoční čas. Pomlázky a řehtaček se tu nejspíš nedočkáte, dosytosti si však vychutnáte elegantní letoviska, zázemí luxusních hotelových resortů, pláže pokryté tmavým lávovým pískem, hřejivé sluneční paprsky i nádhernou přírodu. Ta na Tenerife skutečně čaruje. Ostrov o rozloze 2 034 km² rozděluje na pomyslné dvě poloviny mohutné pohoří Teide. Sever ostrova je tak díky většímu množství srážek zelenější. Jižní část je sice vyprahlá, ale může se pyšnit velkým počtem prosluněných dní i teplejším počasím. V okolí hory Pico di Teide (3 718 m.n.m.) se rozkládá nejnavštěvovanější evropský národní park. Dech beroucí scenérie okouzlily i hollywoodské filmaře, kteří zde natočili některé scény z filmů Hvězdné války či Planeta opic. Park je nejkrásnější právě na jaře, kdy zde bohatě kvete červený hadinec teidský. Pokud se rozhodnete vystoupat až k vrcholu hory, tak můžete využít kabinovou lanovku a zbytek cesty dojít pěšky. Odměnou za náročný výstup v kamenitém terénu vám bude nádherný výhled do širokého okolí. Jako na dlani se před vámi otevře pohled na ostrov Gran Canaria, La Palma a na jihu na ostrovy La Gomera či El Hierro. Atmosféra na vrcholu je doslova magická.

Relaxujte na Tenerife

Maledivy

Maledivy

Maledivy Shutterstock

Písek jemný a bílý jako mouka, křišťálově čisté vody Indického oceánu, liduprázdné pláže lemované kokosovými palmami a neskutečně pestrý podmořský život. Na Maledivách snadno zapomenete na zdobení kraslic a rozjařené koledníky. Jen málo míst na Zemi se může pochlubit tak pestrou faunou a flórou, skrytou pod hladinou oceánu. Stačí si jen nasadit šnorchl a ploutve, namazat záda opalovacím krémem s co možná nejsilnějším UV filtrem a stát se účastníkem vodní reality show. Mořské želvy, hejna pestrobarevných rybek, murény, manty i žraloci a stovky dalších obyvatel čarokrásných korálových útesů vám tu budou dělat společnost. Při troše štěstí se vám podaří zahlédnout skotačící delfíny nebo majestátní tuňáky. Kdybyste na Maledivách zatoužili po troše kultury, pak stačí navštívit hlavní město Malé s mnoha krásnými stavbami, pulzujícím přístavem a především nádhernou Páteční mešitou, zapsanou na seznamu UNESCO, k jejíž stavbě byl použit korál.

Objevte ráj na Maledivách

Egypt

Egypt

Egypt Shutterstock

Nechcete trávit cestou na vaši dovolenou příliš mnoho času v letadle? Pak by pro vás mohla být ideálním velikonočním cílem Marsa Alam. V oblíbeném egyptském letovisku se můžete těšit na teploty dosahující letních 28 °C a vody Rudého moře prohřáté na 22 °C. Poklidné letovisko potěší zázemím luxusních hotelových resortů, širokou nabídkou vodních sportů a volnočasových aktivit, službami all inclusive i krásnou písčitých pláží s pozvolným vstupem do moře. Plavecký výcvik tu tak pod bedlivým zrakem rodičů mohou absolvovat i nejmenší cestovatelé. Ty nadchne pohled pod mořskou hladinu. V mělkých vodách tu lze spatřit mořské koníky i hejna barevných rybek. Do jedné z lagun pravidelně připlouvají početné skupiny hravých delfínů.

Vyberte si zájezd do Egypta

Seychely

Ostrov Praslin, Seychely

Ostrov Praslin, Seychely Shutterstock

Jedna z nejvyhlášenějších dovolenkových destinací vám svou exotickou krásou vezme dech. Nejkrásnější pláže světa, modré nebe nad hlavou, klidné vody Indického oceánu a nádherná panenská příroda. Můžete tu jen tak lenošit, toulat se pralesem, chytat ryby, potápět se do dech beroucího světa korálových útesů, projet si pobřeží na kole nebo si pohladit kolosální želvy obrovské, které byly na ostrov Curieuse dovezeny z atolu Aldabra.

Utečte na Seychely

Spojené arabské emiráty

Dubaj

Dubaj Shutterstock

Pulzující velkoměsto Dubaj vás při první návštěvě uhrane leskem mrakodrapů, velkolepostí bulvárů i samotným faktem, že původně na jeho místě stála malá rybářská vesnice. Nález ložisek černého zlata napomohl vzniku moderního přístavu, velkolepých architektonických skvostů, nákupních center i zábavních středisek o kterých se dávným rybářům ani nesnilo. Spolu s dlouhými písčitými plážemi, sluncem prohřátým mořem a špičkovou úrovní ubytování nabízí Dubaj ideální únik pro každého, komu už se stýská po obyčejném lidském setkání.

Ohřejte se ve Spojených arabských emirátech 

Madeira

Ponta de Sao Lourenco, Madeira

Ponta de Sao Lourenco, Madeira Shutterstock

Ať už jste zkušenými zahradníky a pod vašima šikovnýma rukama rozkvetou i hrábě nebo se vaše záhonky uprostřed léta podobají čerstvě zoranému poli, bující květena ostrova Maderia ve vás vyvolá touhu zabořit ruce do hlíny. Lávová půda ostrova, ležícího uprostřed Atlantiku, je bohatá na výživné látky a začátek jara se tu nese ve znamení barev a vůně květin. Ostrovní květenu v celé její kráse můžete obdivovat v botanické zahradě Monte Palace Tropical Garden, ležící v kopci nad hlavním městem ostrova Funchal. Kromě procházek podél zavlažovacích kanálů a kochání se jedinečnými díly Matky přírody vám Madeira dopřeje i čas na odpočinek na pláži. Ač zlí jazykové tvrdí, že ostrov není vhodný pro plážové lenošení. Opak je pravdou. Příjemná oblázková pláž se nachází přímo v hlavním městě Funchal, proslulými přírodními lávovými jezírky se pyšní Porto Moniz a Pláže Calheta Beach či Machico mají dokonce písek navezený ze Sahary.

Vydejte se na Madeiru

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín