Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Potěšte děti zajímavým výletem

Potěšte děti zajímavým výletem

Potěšte děti zajímavým výletem

Léto se kvapem blíží a školáci už netrpělivě vyhlížejí vytoužené prázdniny. Zkuste jim zpříjemnit dlouhé čekání třeba zajímavým výletem. Společně strávený čas bude tím nejlepším dárkem třeba i ke Dni dětí. Neuvěříte kolik zážitků i poučení můžete nasbírat během jediného dne. Představím vám místa, kde zaplesá srdíčko každého dítěte.

1. PLAYMOBIL FUN PARK, NORIMBERK – NĚMECKO

Jen 15 kilometrů od Norimberku, v obci Zirndorf se nachází ráj všech malých i větších hračičků. Na ploše 90 000 m2 je dětem k dispozici nepřeberné množství figurek z oblíbené stavebnice Playmobil, několik tématických hřišť, pirátská loď, rytířský hrad, lanové věže, trampolíny, dino park, farmářská vesnice, skluzavky, jezírko s loďkami a vodními atrakcemi. Malé stavitele určitě zaujme bagrovací centrum, dobrodruzi mohou pátrat po pokladu ukrytém ve westernovém městečku. Součástí areálu je také několik restaurací, kavárna i velmi dobře zásobený obchůdek se suvenýry, ve kterém je k dispozici kompletní sortiment značky Playmobil.

Playmobil Fun Park

Playmobil Fun Park

2. GARDALAND, LAGO DI GARDA – ITÁLIE

Oblíbený zábavní park se nachází v severní Itálii, v nádherné krajině  jezera Lago di Garda. Rozsáhlý areál byl v minulosti zařazen do první desítky nejzábavnějších parků světa. Návštěvníkům je k dispozici 70 originálních atrakcí. Těšit se můžete na několik horských drah, vodní atrakce, 4D kino či divokou řeku. Skutečným zlatým hřebem celého parku je  podzemní bludiště I corsari ve které proplujete vodním městem plným příšer, obřích chobotnic i medůz. V areálu se nachází také luxusní hotel inspirovaný světem pohádek, několik pohádkových restaurací, barů či supermarket.

Gardaland

Gardaland Michael Paraskevas

3. PŘÍRODOVĚDNÉ MUZEUM, VÍDEŇ – RAKOUSKO

Srdíčko malého přírodovědce zaplesá při návštěvě přírodovědného muzea, které vlastní unikátní sbírky minerálů, přírodnin, meteoritů i sál dinosaurů. Jedinečné zážitky slibuje i digitální planetárium s vnitřní kupolí o průměru 8,5 metru. Zoologické oddělení disponuje bezpočtem exponátů vzácných i dávno vyhynulých živočichů. Elegantní rakouská metropole se může pochlubit i zoologickou zahradou s několika exempláři kriticky ohrožené  pandy velké. Srdce suchozemce pookřeje během návštěvy několikapatrového Mořského domu, představujícího tropické, mořské i sladkovodní ryby, plazy, štíry i strach nahánějící obyvatele temných jeskyní. 

Přírodovědné muzeum Vídeň

Přírodovědné muzeum Vídeň https://it.wikipedia.org/wiki/Naturhistorisch

4. DISNEYLAND, PAŘÍŽ – FRANCIE

Tento ikonický zábavní park není třeba dlouze představovat. Tady se plní sny dětí i jejich rodičů. Projděte se pohádkovou zemí plnou světoznámých pohádkových postaviček, zažijte příjemné mrazení v zádech během návštěvy strašidelného zámku nebo se nechte vystřelit do vesmíru na horské dráze Space Mountain Mission 2. Samozřejmostí je velké množství restaurací, kaváren, obchodů se suvenýry i třpytivých pouťových atrakcí. Nudit se tady nebudou ani teenageři, pro které je připraveno 4D kino, ukázky filmových efektů, černé divadlo i kaskadérská představení.

Disneyland Paris

Disneyland Paris

5. TATRALANDIA, LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – SLOVENSKO

Termální areál Tatralandia se kromě velkého množství atrakcí může pyšnit i krásným výhledem na okolní horské velikány. Komplex se 14 bazény a 27 tobogány využívá léčivých účinků geotermální vody s blahodárnými účinky na pohybový systém i dýchací ústrojí. Pro případ nepříznivého počasí je možné využít tropickou halu s dětským brouzdalištěm, palmovou zahradou, dětským koutkem, prolézačkami a mnoha dalšími atrakcemi. V letních měsících ožívá místní amfiteátr sérií divadelních představení, ohňovou show i dětskou diskotékou. Malí opičáci se mohou vyřádit v Tarzanii, kde je jim k dispozici lanové dráhy, lezecké stěny i trampolíny. Tady platí rčení, že kdo si hraje nezlobí. Rodiče tak mohou relaxovat v termálních bazénech, saunách nebo v některé z restaurací či stylových kaváren.

Tatralandia

Tatralandia

6. iQ LANDIA, LIBEREC – ČESKÁ REPUBLIKA

Oblíbené science centrum přestavuje starším dětem vědu a techniku hravou formou. Mohou zkoumat důmyslně sestavené interaktivní exponáty, navštívit planetárium, stát se mladým chemikem nebo zkusit rozluštit některý z mnoha hlavolamů. Koná se zde také celá řada workshopů, výstav i přednášek.

iQLANDIA

iQLANDIA

7. STEZKA KORUNAMI STROMŮ, LIPNO NAD VLTAVOU – ČESKÁ REPUBLIKA

Vezměte své ratolesti do malebné šumavské přírody, nadýchněte se čerstvého vzduchu a zažijte adrenalinovou procházku korunami stromů na jejímž konci vás čeká dech beroucí výhled do okolní krajiny. Děti si užijí 11 adrenalinových zastávek i jízdu na jednom z nejdelších tobogánů v České republice.

Stezka korunami stromů Lipno

Stezka korunami stromů Lipno

8. ZÁMEK MILOTICE, MILOTICE – ČESKÁ REPUBLIKA

Která holčička by netoužila stát se alespoň na chvilku princeznou. Toto přání vám splní během prohlídky okouzlujícího barokního zámku Milotice. K dispozici je na 160 kostýmů různých velikostí pro malé prince i princezny. Stylové oblečení dodá prohlídce originální atmosféru. V zámecké konírně je pro děti připravena dračí sluj. Neopakovatelné kouzlo mají také noční prohlídky zámku.

Zámek Milotice

Zámek Milotice

9. PRAVČICKÁ BRÁNA, HŘENSKO – ČESKÁ REPUBLIKA

Majestátní přírodní bránu, jedinou svého druhu v Evropě, by  mělo navštívit každé školou povinné dítko. Úctyhodný přírodní úkaz je zasazen do nádherné přírody Českého Švýcarska. Vybavte se pevnou obuví, svačinou a zůstaňte stát v němém úžasu nad dokonalým dílem Matky přírody.

Pravčická brána

Pravčická brána

10. FARMA BLANÍK, LOUŇOVICE POD BLANÍKEM – ČESKÁ REPUBLIKA

Přeji si vaše děti ke každým narozeninám živé zvířátko? Pak je vezměte na farmu Blaník. Tady si jich užijí do sytosti. Koně, krávy, oslíci, slepičky, prasata, kachny i kamerunské kozičky a morčata v mazlícím koutku. Z uctivé vzdálenosti si můžete prohlédnout i handicapovaná divoká zvířata, která zde našla azyl. Pod Blaníkem si užijete i spoustu zábavy. Třeba na obří trampolíně, slaměném hradě, tajemné cestě pod Močálníky nebo v tajemné jeskyni. Tady mají děti rádi.

Farma Blaník

Farma Blaník

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín