Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Přírodní park Reutte v Rakousku těší turisty po celý rok

Přírodní park Reutte v Rakousku

Přírodní park Reutte v Rakousku

Přírodní park v regionu Reutte v Rakousku naleznete u bavorsko-rakouské hranice. Čeká tam na vás nespočet sportovních i rekreačních aktivit a přes 400 km turistických tras. Prozkoumejte přírodní park Tiroler Lechtal, projděte se po nejdelším visutém mostě pro pěší na planetě, vydejte se až k pramenům divoké řeky Lech. Poznejte přírodní krásy i dějiny unikátní oblasti představující „Bránu do Tyrolska“.

Spousta zábavy v zimě i v létě!

V zimě se přírodní park Reutte promění v úchvatné sněhové království, které láká na křišťálově čistá a částečně zamrzlá jezera i potoky, tyrkysovou třpytící se divokou řeku Lech a dokonale upravené svahy Alp. Vydejte se na dlouhou poklidnou procházku po březích jezer, jako je Frauensee. Na tvářích vás budou hřát sluneční paprsky a příjemné ticho naruší jen vaše vlastní kroky. Přírodní park Reutte nabízí celou řadu zimních aktivit. Majestátní hory a kouzelná údolí, průzračné vody v kombinaci s venkovským šarmem i městskou atmosférou přitahují mnohé rodiny, aktivní i rekreační hosty na dovolenou v unikátní rezervaci.

Jezero Plansee, Reutte

Jezero Plansee, Reutte

Také v létě má park rozhodně co nabídnout. Pestrá síť turistických stezek různých obtížností vás provede pohodlně podél jezera či k vrcholům hor. Objevte četné kulturní poklady a nedotčenou krajinu Reutte. Udělejte si výlet na Plansee nebo třeba za bouřlivou historií regionu k pevnosti Fort Claudia a do hradu Ehrenberg. Tyto hradní areály spojuje Highline 179, nejdelší visutý most pro pěší na světě (406 m). Lahůdku pro zkušené představuje mj. prohlídka Gehrenspitze. Unikněte před napětím běžného života do majestátních hor!

Highline 179, Rakousko

Highline 179, Rakousko

Pěší turistika v kouzelném zimním kraji

Park má ideální podmínky například pro zimní túry na čerstvě upravených a dobře udržovaných turistických trasách, vedoucích zasněženými lesy. Díky své poloze je oblast přírodního parku Reutte perfektní k zimnímu pobytu pro ty, kdo chtějí překonat stres a na chvíli uniknout od problémů každodenního života. Pouhých 900 m nad mořem vás čeká otevřený výhled na modrou oblohu a svit slunce, odrážející se ve sněhu, vám pronikne až do duše. Svou oblíbenou trasu si tu najde každý. Dvaadvacet stezek s různými stupni obtížnosti úspěšně působí proti zimní melancholii.

Zimní Reutte

Zimní Reutte

Četné horské pastviny, jako je Dürrenberg Alm, a zimní turistické chaty zvou k zastavení a poskytují úchvatný výhled na celý park. Zahřejte se v útulném salonku za praskání ohně a vychutnejte si tyrolskou pohostinnost i zdejší kulinářské speciality.

V období adventu samozřejmě nesmí chybět návštěva tradičního vánočního trhu. Tento krásný čas provází sladká vůně skořice, pomerančů a pečených kaštanů. Odevšad se linou jemné zvuky vánočních písní a člověku je hned o něco veseleji.

Vánoční atmosféra adventních trhů

Vánoční atmosféra adventních trhů

Reutte je rájem i pro lyžaře!

Na zdejších upravených svazích jsou vítání zkušení lyžaři, ale i začátečníci, na něž tu čekají dvě lyžařské školy, v Höfenu a Ehenbichlu. Naučí vás lyžování, snowboardingu i běhu na lyžích. V přírodním parku Reutte se nalézá hned několik lyžařských oblastí. Můžete navštívit větší areál Hahnenkamm u Höfenu nebo ve Weissbachu, Ehenbichlu, Breitenwangu aj. Hahnenkamm má lanovku pro osm osob, čtyřsedačkovou lanovku a sáňkařskou dráhu. Jen pár metrů od areálu najdete lyžařský vlek pro začátečníky Schollenwiesenlift. Tato oblast je skvěle vybavená zvlášť pro malé hosty.

Hahnenkamm, Rakousko

Hahnenkamm, Rakousko

Po vydatném sportování zasloužená odměna

Po náročném dni stráveném na svahu či dlouhými procházkami člověk ocení trochu kvalitního odpočinku. Alpské termální koupaliště Ehrenberg v rekreační oblasti Reutte přináší nádherný výhled na stejnojmenný hrad i okolní hory. Slibuje relaxaci, při níž vás uklidní bylinné vůně, osvěžující infuze mořské soli a příjemná hudba. Ponořte se do světa plného duchovní harmonie i tělesného blaha. Různé vnitřní a venkovní bazény nabízejí spoustu zábavy mladým i starším hostům, a to po celý rok a za každého počasí. Postaráno je také o občerstvení. V místním bistru a baru mohou návštěvníci okusit tyrolské lahůdky i nápoje.

Ehrenberg, Rakousko

Ehrenberg, Rakousko

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín