Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Proslulé pláže Sihanoukville

Pláž v oblasti Sihanoukville

Pláž v oblasti Sihanoukville

Kouzelné kambodžské město Sihanoukville na jihu země omývají vody Thajského zálivu. Jediný přístav na pobřeží Kambodže obklopují úchvatné pláže a tropické ostrůvky. Vydejte se na romantický výlet po okolí, užívejte si krásný bílý písek nebo zkuste kurzy potápění. Malebný ráj potěší duši každého turisty.

Pláž Hawaii

Tuto pláž s bílým pískem, skvělou pro odpočinek i dovádění ve vodě, naleznete vedle slavnější pláže Victoria. Je však daleko tišší a lemují ji borovice, poskytující vítaný stín za horkého dne. Ačkoli se nalézá jen kousek od rušného centra, dá vám pocit klidu a příjemné samoty. Nechybí zde samozřejmě bary a restaurace ani půjčovna loděk.

Pláž Independence

Písečná pláž Independence, nazývaná také 7-Chan, je dlouhá přibližně 1 km a poklidná. I krátký pobyt na ní vás osvobodí od všedních starostí. Mnoho prodejců tady nenajdete, proto je Independence poměrně tichá. Množství skal přitahuje pozornost romantiků a dobrodruhů. Rodiče s dětmi si mohou na pláži uspořádat piknik a užívat si zdejší průzračné moře.

Pláž Independence, Kambodža

Pláž Independence, Kambodža

Pláž Ochheuteal

Ochheuteal je rušná pláž plná hotelů, barů a těch nejlepších restaurací s výbornými mořskými specialitami. Je dlouhá, písčitá a přestože i poměrně úzká, patří v Sihanoukville k nejpopulárnějším. Leží na východní straně města mezi plážemi Serendipity a Otres. Nudit se tady rozhodně nebudete, máte totiž možnost vyzkoušet spoustu zajímavých věcí – masáže, pedikúru, odstranitelné tetování, dokonce golfové kurzy nebo výlety. V obchůdcích s ručně vyráběnými suvenýry si můžete zakoupit něco na památku či pro přátele.

Pláž Otres

Tato pláž je dokonce tak nádherná, že se umístila v žebříčku Top 22 pláží, které byste určitě měli v Asii navštívit. Bezstarostnému odpočinku daleko od ruchu města jistě neodoláte, a přece nemusíte mít strach, že byste si tu neužili pořádnou zábavu. Otres naleznete jižně od rušnější Ochheuteal. Zatím na ní nenajdete žádné hotely, wellness ani velké restaurace, ale je tu pár samoobslužných obchodů i menších restaurantů s mořskými plody. Lze si též zapůjčit loďku, kajak či windsurf. K ubytování můžete využít blízké bungalovy.

Tradiční dřevěná loď, Sihanoukville

Tradiční dřevěná loď, Sihanoukville

Pláž Serendipity

Jedná se o živou a turisty velice oblíbenou pláž na východním okraji města. Láká zejména na obchody, bary a více než šedesát restaurací nabízejících přes dvacet národních kuchyní. Vznikají tu ovšem i nové hotely a bungalovy. Pláž Serendipity jako jediná nabízí ubytování přímo na pláži, která však bývá v nočních hodinách velmi živá. Plavání zde není úplně ideální, spíš si to tu užije každý, kdo hlavně rád nakupuje.

Pláž Serendipity, Kambodža

Pláž Serendipity, Kambodža

Pláž Sokha

Pláž Sokha zaručeně uspokojí i nejnáročnější návštěvníky. Hodí se pro rodiny s dětmi i pro neplavce, kteří touží jen po lenošení či dovádění na mělkém břehu. Jedinou nevýhodou pláže s pozvolným vstupem do moře je skutečnost, že je bohužel soukromá. Spadá pod Sokha Beach Resort Hotel, proto bývá přístup na ni umožněn místním hostům. Turisté ji smějí navštívit za malý poplatek. Sokha je od centra města vzdálená pouze pět minut jízdy a je zřejmě tím nejlepším, co může Sihanoukville nabídnout. Obklopuje ji nádherně upravená zahrada a čisté moře. Resort má k dispozici restaurace, bary, hotelové lázně i dobře vybavené fitcentrum.

Pláž Sokha, Kambodža

Pláž Sokha, Kambodža

Pláž Victory

Pěkná pláž Victory na západní straně města je hojně využívána jak místními, tak turisty. Prochází rozsáhlou přestavbou, která slibuje učinit z pláže oblíbené a snadno dostupné místo. Poblíž najdete rybí restaurace, penziony a také kasino. Směrem k molu pak natrefíte na půjčovny loděk, díky nimž budete moci prozkoumat okolní ostrůvky.

Štítek:

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín