Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rakouská jezera ke koupání

Koupání v rakouských jezerech

Koupání v rakouských jezerech

Perlou překrásné rakouské přírody jsou křišťálově čistá jezera obklopená štíty hor. Nekonečné vodní plochy, které se za svitu slunce třpytí jako nejvzácnější diamanty, patří k tomu nejtypičtějšímu, co alpská krajina nabízí. Vyjmenovat všechna rakouská jezera by byl, při jejich počtu více než 2 tisíc, nadlidský výkon. Pojďme si tedy představit alespoň ta nejvhodnější ke koupání a vodním sportům. 

Achensee

Achensee

Achensee

Největší přírodní jezero ledovcového původu v Tyrolsku bývá označováno jako alpský fjord. Proč? Při pohledu z okolních skalních štítů totiž skutečně připomíná mořský záliv ve Skandinávii. Jezero je oblíbené pro svoji čistotu a krásné okolí, na své si tu přijdou i příznivci různých vodních sportů a dalších aktivit, ať už je to škola plachtění, kanoistika na divoké vodě, venkovní koupaliště, nebo třeba plavba lodí či rybaření. Jižní strana jezera je oblíbená převážně rodinami s dětmi, najdete tam  totiž pěknou, čistou pláž s pozvolným vstupem do vody.

Odpočiňte si v Rakousku

Neusiedler See (Neziderské jezero)

Neziderské jezero

Neziderské jezero

Stepní jezero o rozloze 320 km² bývá díky mírně slané vodě a nekonečné vodní hladině označováno jako rakouské moře. Neziderské jezero je velmi mělké, maximální hloubka je pouhých 1,8 metrů. Díky obrovskému počtu slunečných dní v regionu – až 300 dní ročně – je častým cílem surfařů, jachtařů a v neposlední řadě milovníků koupání, opalování i cykloturistiky.

Cestujte bez obav: Nové připojištění vás chrání před potížemi s Covid-19

Faaker See

Faaker See

Faaker See

Břehy nejjižněji položeného jezera Faaker See lemuje bílý písek a třpytivá hladina nenechá žádného fanouška koupání, plachtění, veslování a potápění chladným. Nebývalá čistota vody poskytuje úchvatný pohled do hloubky několika desítek metrů. Díky tyrkysové modři vodní hladiny, jíž je jezero široko daleko vyhlášené, patří Faaker See k nejfotografovanějším jezerům v Korutanech.

Objevte 10 překrásných malých ostrovů v Chorvatsku

Čtěte také:

Objevte 10 překrásných malých ostrovů v Chorvatsku

Wolfgangsee

Wolfgangsee

Wolfgangsee

Wolfgangsee je největším jezerem Solné komory a patří plným právem mezi nejkrásnější v Rakousku. Křišťálově čistá voda je přímo stvořená ke koupání a provozování vodních sportů jako je potápění či jachting. Na březích na vás čeká skvělé zázemí v podobě kempů a hotelů.

Zeller See

Zeller See

Zeller See

Sladkovodní jezero s čistou, kvalitní pitnou vodou je oblíbené hlavně mezi potápěči, ale ani vyznavači vodních sportů tu nepřijdou zkrátka. Mimo vodních radovánek všeho druhu vás potěší několik pěkných pláží a dětských hřišť, projít se můžete po bezpočtu turistických tras, milovníky jízdy na kole potěší četné cyklostezky. Překrásné panorama okolních hor národního parku Hohe Tauern vytváří kulisu takřka pohádkovou.

Mrkněte na zájezdy do Rakouska

Mondsee

Mondsee a hora Schafberg

Mondsee a hora Schafberg

Jezero Mondsee v Horním Rakousku patří k nejteplejším jezerům v regionu. Mondsee neboli Měsíční jezero bylo pojmenováno podle svého tvaru, který připomíná protáhlý půlměsíc. Díky příznivým teplotám vody je domovem pstruhů, úhořů a štik. Kromě plavání tu můžete vyzkoušet vodní lyže, jachting nebo potápění, v okolí se nachází řada turistických středisek.

Grundlsee

Grundlsee

Grundlsee

14 km dlouhá přírodní pláž u největšího štýrského jezera Grundlsee s průzračně čistou, pitnou vodou nabízí vše, co si milovníci koupání a vodních sportů vůbec kdy přáli. Teplota vody je více než příjemná a pod její hladinou se prohánějí četná hejna okounů, štik i pstruhů, nad jejichž množstvím zajásá nejeden rybář. 

Rodinná dovolená bez starostí: Objevte dětské hotelové kluby v Česku

Čtěte také:

Rodinná dovolená bez starostí: Objevte dětské hotelové kluby v Česku

Bodensee 

Bodamské jezero

Bodamské jezero

Bodamské jezero je druhým největším jezerem v Alpách. V létě poskytuje přímo ideální podmínky pro trávení klidné dovolené plné koupání a opalování na pěkných veřejných či soukromých plážích. Chcete-li prožít svoji dovolenou trochu aktivněji, nic vám nebrání nasednout na kolo a vychutnat si jízdu překrásnou přírodou po některé z řady kvalitních cyklostezek. Pokud dáváte přednost pěším procházkám, nechte se vyvézt lanovou dráhou, která vede přímo od jezera k nejbližší horám, kde si můžete vybrat z několika turistických tras.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín