Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rušno, relax, nebo turistika? Vybírejte dovolenou podle znamení zvěrokruhu!

Většinou výběr vhodné destinace pro vytouženou dovolenou plánujeme na základě zjevných parametrů – rodiny s dětmi hledají hotel přizpůsobený i těm nejmenším, nejlépe s hřištěm a možností vyžití, aktivní turisté koukají po nabídce památek či zajímavých tůr, pracovně vytížení lidé se zase informují, kde najdou tu nejkrásnější pláž vhodnou pro opalování a zasloužený oddych. Napadlo vás však zvolit si tu nejlepší zemi podle data narození?

Vybírejte dovolenou podle znamení zvěrokruhu

Vybírejte dovolenou podle znamení zvěrokruhu

Beran (21.3.-20.4.)

Každý narozený v tomto znamení jistě ví, že sladit představu o dovolené s ostatními není vždy snadné. Zatímco jiné typy mohou toužit po relaxu a odpočinku při slunění na zlatavé pláži, lidé ve znamení Berana se svou tvrdohlavostí, vytrvalostí a především vášní pro neustálé změny a objevování očekávají od cestování mnohem více. Rozhodně s nimi nečekejte nudný týden strávený v bezpečí hotelového resortu – Beran se ničeho nezalekne a své hranice rád překonává. Vhodným místem pro člověka narozeného v tomto znamení je tedy například Rakousko, kde se dá naplánovat i několikadenní tůra přes Alpy či tamní přírodní parky. Pokud by turista mířil dál, podobné možnosti nabízí také Itálie, kde jsou výšlapy a následné přenocování v divočině na denním pořádku. 

Býk (21.4.-21.5.)

Klidný člověk ocení při odpočinku klidné místo. Tímto pravidlem bychom se měli řídit, pokud plánujeme vycestovat s osobou narozenou ve znamení Býka. Těm totiž nevadí společnost, avšak nenechají se do ničeho nutit a mají rádi svůj klid. O Býcích je také známo, že jsou duševně velmi silní a v případě potřeby ochotně a rádi pomohou rodině či přátelům. Po tomto si zaslouží trochu klidu a odpočinku, který jim nabízí například jižní strana Kypru, nebo některý z malých ostrůvků v Chorvatsku. Jedná se totiž o místa, která jsou ve své podstatě tichá a v soukromí, ale stále nabízí i možnost výletů v případě potřeby aktivního cestování.

Pláž Lara, Kypr

Pláž Lara, Kypr

Blíženec (22.5.-21.6.)

Lidé ve znamení Blížence jsou dalšími z kategorie turistů, kteří mají rádi změny a jsou značně nestálí. Jen velmi těžko je připoutáte k jednomu místu či myšlence, proto je třeba při výběru vhodného zájezdu zapojit značnou dávku fantazie. Naštěstí však máme poznávací zájezdy, které jsou pro tuto skupinu cestovatelů jako stvořené. A co víc, tímto způsobem se můžete podívat téměř do všech koutů světa – pro kratší pobyty je zde možnost projít si Vídeň či Varšavu, vzdálenější pobyty pak mohou být v Paříži, Římě, nebo Benátkách. Tímto stylem je samozřejmě možné projít také na první pohled pobytové země, jako je Chorvatsko či Řecko.

Rak (22.6.-22.7.)

O lidech narozených ve znamení Raka se obecně hovoří jako o citlivých bytostech, které umí projevit soucit a lidé se jim rádi svěřují se svým trápením. Na jednu stranu dokážou odhalit i ta největší tajemství druhých, na stranu druhou však oni sami své soukromí otevírají ostatním velmi neradi. Samozřejmě se dovedou bavit a rádi se zasmějí, musí na to však mít zrovna náladu. A právě proto těmto turistům doporučujeme vycestovat hned z kraje roku, kdy se v Itálii koná tradiční benátský karneval. Na přelomu ledna a února se to v Benátkách jen hemží barevnými maskami a dechberoucími kostýmy. Masky jsou skvělou demonstrací anonymity a uzavřenosti, o zábavu a poznání zde však také není nouze.

Benátský karneval

Benátský karneval

Lev (23.7.-22.8.)

Lidé narození v tomto letním znamení mají velké a laskavé srdce, podobně velké je však také jejich ego a rádi stojí ve středu pozornosti - nejlépe na události, kterou sami naplánovali a zorganizovali. S takovými vlastnostmi si rozhodně zaslouží pobyt v destinaci, která je rušná, s honosným ubytováním a nabízí bohaté možnosti výletů a vyžití. V povaze pravého Lva rozhodně není šetření – za komfort si rád připlatí, očekává za to však odpovídající servis. Pro tyto turisty jsou jako stvořené rušné části Španělska, Řecka, či Kanárských ostrovů. Špatně jim nebude také například v Egyptě či na exotické dovolené, musí se však jednat o kvalitní pětihvězdičkový hotel se zajímavým okolím.

Panna (23.8.-22.9.)

Lidé v tomto znamení se neřadí mezi duševně silné osobnosti a dlouhodobý stres či nátlak zvládají mnohem hůře, než ostatní. Umí velice dobře předstírat pohodu, i když vše v pořádku není – svoji spolehlivou a čestnou povahu však jen tak lehce nezamaskují. Spíše než vyhlášená dovolenková letoviska s množstvím turistů bychom doporučili klidný anglický venkov, který nabízí soukromí, poznání nové kultury a překrásnou přírodu. Toto místo zajisté uspokojí také jejich náročnost na vzhled či jídlo, jelikož venkovská kuchyně opět nabízí něco nového.

Cotswold, Velká Británie

Cotswold, Velká Británie

Váhy (23.9.-23.10.)

Milují lidi, ale ve velkých davech se dobře necítí. Proto není ani pro Váhy jednoduché vymyslet ideální dovolenou. Lidé v tomto znamení jsou milí, zdvořilí, avšak všímají si detailů a rozhodně nepatří mezi ty, kteří by si nechali něco diktovat či přikazovat. Vzhledem k jejich povaze je třeba střídat aktivitu s odpočinkem, proto je návštěva Holandska ideální volbou. Krásná příroda se zde mísí s barevnými ulicemi, ve kterých je stále co podnikat. Pokud však budete potřebovat z města utéct, stačí si pronajmout loďku a domy vyměnit za plachty a rozsáhlou síť vodních kanálů.

Štír (24.10.-22.11.)

Pravý Štír nikdy nezapomíná – to dobré, ale ani to špatné. Tyto upřímné a zároveň přátelské bytosti nepotěší jen tak něco, ocení vzdělání, ponaučení a inspirativní prostředí. Nejlépe si je tak dovedu představit v samém srdci Londýna, jak objevují krásy zdejších památek, ale také přátelskou povahu a pohostinnost místních. Britové jsou sice zdvořilí, ale stejně jako Štíři nemají potřebu se vnucovat či vymýšlet okaté lichotky. Pokud navíc místo hotelu zvolíte příjemný penzionek s bohatou historií, budete moci po celou dobu zájezdu nasávat příjemnou historickou atmosféru.

Londýn

Londýn

Střelec (23.11.-21.12.)

Upřímný, vždy šťastný a také velmi společenský Střelec je přesně ten druh člověka, kterému udělá radost představa příjemné rodinné dovolené strávené v některé z oblíbených a zároveň blízko ležících destinací. Cesta autem uteče jako voda, v autobuse vás Střelec dokáže taktéž zabavit. Občas svou upřímností dovede zranit, ale brzy si uvědomí následky svých slov a upřímná omluva přinese znovu klid na vaší cestě. Chorvatsko nebo slunná Itálie jsou tak ideálním místem pro letní dovolenou.

Kozoroh (22.12.-20.1.)

Povaha Kozoroha se jeví jako poměrně složitá – lidé narození v tomto znamení jsou přizpůsobiví a budou s vámi ve většině případů souhlasit raději než aby se pouštěli do zbytečných sporů, i přes to ale vždy použijí také vlastní rozum a vše si dobře promyslí. Emoce od nich spíše neočekávejte, nedávají je často tolik najevo. I přes to však jasně poznáte, že respektují autoritu a ctí tradici. Kuba je ideálním místem pro takto založené turisty, kteří si dokážou plně vychutnat atmosféru této exotické země a plně ocení také bohatou kulturu, se kterou se zde setkají.

Kubánka

Kubánka

Vodnář (21.1.-20.2.)

Vodnář je bezesporu znamení s nejbohatším popisem vlastností. Zábavní, originální, nezávislí, ale také jemní, soucitní a diplomatičtí – přesně takovéto Vodnáře jsem i já sama poznala a patří mezi mé oblíbence. Jsou to jednoduše lidé, kteří milují volnost a v davech se cítí dobře, pokud se ale rozhodnou trávit chvíli v soukromí, není dobré je vyrušovat. Zároveň mají rádi změny, čímž je jejich povaha skvělou kombinací občasného chladu a praktičnosti. Plavba je přesně to, kde se Vodnáři cítí dobře – blízko vody a otevřeni návštěvě nových míst. Vhodná je pro ně každá živá oblast, doporučuji tedy plavbu přímo po USA, špatné však nebudou ani oblasti v rámci Evropy.

Ryby (21.2.-20.3.)

Kruh nám uzavřou Ryby – elegantní snílci, kteří si moc nelámou hlavu s názorem a především kritikou druhých. Nečekejte od nich příliš prudké reakce, jelikož mají občas sklony k lenosti, avšak v těžkých situacích se na ně vždy můžete spolehnout, jelikož v sobě mají jakoby od přírody zakotvenou potřebu vždy a všem pomáhat. Tato pomoc se může projevit různě podle situace – dokážou půjčit peníze, přislíbit uchování vašeho tajemství, nebo jen povzbudit, vždy však s velkou ochotou a pochopením. Lidem narozeným v tomto znamení se bude nejlépe snít někde v přírodě, jednu z nejkrásnějších nabízí například Norsko nebo Kanadské národní parky. Ne vždy je však nálada na dlouhou jízdu a co víc, Ryba nepotřebuje jezdit za hranice, když i u nás v České republice je plno krásných míst s bohatou přírodou jako stvořenou k zasnění.  

Lofoty, Norsko

Lofoty, Norsko

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín