Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Silvestr u moře: 6 destinací, které vás naplní nadějí do nového roku

Silvestr u moře

Silvestr u moře Shutterstock

Říká se: Jak na Nový rok, tak po celý rok. Kdo by si nepřál strávit další rok v pohodě a s úsměvem na rtech prožívat dny zalité sluncem? Hoďte starý rok za hlavu a vyrazte na silvestrovskou dovolenou do tepla. Přinášíme vám tipy na 6 rajských lokalit, kde si odpočinete a nastartujete se do nové etapy.

Egypt

Pláž u Rudého moře, Egypt

Pláž u Rudého moře, Egypt Shutterstock

Egypt se pyšní tisíciletou historií a velkolepými turistickými atrakcemi, od světoznámých pyramid v Gíze přes starobylé ruiny chrámů až po malebné pláže. Dobrodruhům poskytuje řadu vzrušujících aktivit, jako je potápění, projížďka na velbloudu, jízda na čtyřkolce nebo brázdění písečných dun. I díky této široké škále činností je Egypt ideálním místem pro přivítání nového roku. Egypťané slaví koptské Vánoce, což znamená, že slavnostní atmosféra zde panuje až do 7. ledna. Hledáte-li klidnější místa pro oslavu, zkuste plážové kempy v Ras Abu Galum a Modré laguně, úsek drsného pobřeží Ras Shetan na Sinajském poloostrově nebo zátoku Abu Dabbab, jednu z nejúžasnějších částí pláže v Marsa Alam.

Nabídka zájezdů do Egypta 

Kanárské ostrovy

Hory, pláž a moře na Tenerife

Hory, pláž a moře na Tenerife Shutterstock

Nechat zimu daleko za sebou vám umožní také Kanárské ostrovy, jejichž podnebí s průměrnou teplotou vzduchu 20 °C se skvěle hodí pro venkovní silvestrovskou párty a hodování na pláži. Na Fuerteventuře můžete prožít tradiční silvestrovskou noc v hlavním městě Puerto del Rosario nebo třeba v rybářské vesnici Corralejo. Dáváte-li přednost klidu, můžete strávit silvestr na odlehlé pláži. Během dne vás možná zláká surfování a šnorchlování v křišťálových vodách ostrova. Nezklame ani Lanzarote, kde se slaví v ulicích Puerto del Carmen a dalších obcích za doprovodu živé hudby, ohňostroje a tradičního pojídání hroznů.

Nový rok na Kanárech 

Spojené arabské emiráty

Pláž v Dubaji

Pláž v Dubaji Shutterstock

Emiráty mají pro lidi, kteří chtějí nový rok oslavit s radostí, řadu možností. Pořádání večírku v tradičním stylu s blízkou rodinou je dobrou volbou. Na druhou stranu existuje spousta nočních klubů a barů, kde jsou moderní turisté připravení protancovat noc. Dubaj, emirát s nejživějším nočním životem, pořádá pro novoroční slavnosti největší zaznamenaný ohňostroj na světě. Ulice, střechy a balkony se jen hemží nadšenými diváky. Dopřejte si také novoroční plavbu po zálivu, abyste si uchovali slavnostní kouzlo o něco déle.

Silvestrovská dovolená v Emirátech

Dominikánská republika

Tropická pláž, Dominikánská republika

Tropická pláž, Dominikánská republika Shutterstock

Letovisko Punta Cana patří k nejnavštěvovanějším cílům Dominikánské republiky a celého Karibiku, nejen díky svým krásným plážím, ale i pro rušný noční život a bohatou zábavu. Punta Cana navíc bere v úvahu všechna rozpočtová rozmezí a nabízí různé hudební žánry ve všech barech, klubech i diskotékách. Dalším oblíbeným místem, kde lze trávit silvestra, je rušné hlavní město Santo Domingo. Ponořte se do oslavy v srdci Karibiku, při níž o půlnoci zaplaví nebe stovky ohňostrojů.

Konec roku v Dominikánské republice

Zanzibar

Malebná pláž na Zanzibaru

Malebná pláž na Zanzibaru Shutterstock

Představte si azurové moře, pláže s bílým pískem a příjemně letní teploty – to je Zanzibar, pravý ráj Tanzanie, který vám umožní prožít báječný silvestr. Nejoblíbenějšími místy pro nezapomenutelné dovádění na Nový rok jsou Kendwa a Nungwi. Tady se lidé shromažďují na plážích a tančí po celou noc, bosí za zvuků oceánu. Kousek od pobřeží Zanzibaru se nachází ostrov Chumbe, poskytující dokonalou kombinaci luxusního bydlení a ekologického zážitku. 

Zažijte relax na Zanzibaru 

Maledivy

Dokonalý relax na Maledivách

Dokonalý relax na Maledivách Shutterstock

Plánujete-li oslavu silvestra ve velkém stylu a vznešeně, není lepší volby než vyrazit na Maledivy. S tajemnými sceneriemi, prostornými vilami se sofistikovaným vybavením a nádhernými výhledy na oceán jsou zdejší letoviska pro přivítání nového roku perfektní. Každý atol nabízí jeden resort. Všechny pro své hosty připravují silvestrovské večeře plné exotických pokrmů, prvotřídní výzdobu, živá vystoupení i oslnivé ohňostroje. Nechybí ani běžnější aktivity, např. potápění, přírodní procedury v lázních, masáže ad.

Silvestr na Maledivách 

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín