Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Specialistka na Řecko radí: Kde najít nejkrásnější pláže?

Stopy v písku

Stopy v písku

Řecko patří mezi dovolenkové stálice a není pochyb o tom, že lví podíl na tom mají nádherné pláže. Na mnoha z nich hrdě vlají modré vlajky udělované za čistotu okolí a kvalitu vody. Dovolte naší specialistce, aby vás seznámila s hitparádou řeckých pláží na Lefkadě, Krétě, Rhodosu, Thassosu, Mykonosu a Lesbosu.

1. Lefkada

Pláž Porto Katsiki, Lefkada

Pláž Porto Katsiki, Lefkada

Vybrat nejkrásnější pláž na Lefkadě není vůbec snadné. Každá má své osobité kouzlo. Nerada se řídím internetovými žebříčky, ale tady jim musím dát za pravdu. Pláž Porto Katsiki (v překladu Kozí zátoka), ležící v blízkosti letoviska Vassiliki, je skutečně úchvatná. Cesta k ní je úzká a kamenitá. Na jejím konci vás čeká nezapomenutelný pohled. Vysoké vápencové útesy lemují 300 metrů dlouhou pláž s jemným bílým pískem a blankytně modrým mořem. Pláž je díky své proslulosti velmi často přeplněná a tak je ideální čas k její návštěvě brzy ráno nebo mimo hlavní sezónu. Srovnatelně malebná je také pláž Egremni (dostupná po 347 schodech vytesaných do útesu), která zatím odolává masovému turismu.

Vyberte si zájezd do Řecka

2. Kréta

Zátoka Balos, Kréta

Zátoka Balos, Kréta

Mou favoritkou mezi plážemi na Krétě je malebná zátoka Balos na poloostrově Gramvousa. Vede k ní prašná cesta, přes kterou vám často přeběhne stádo koz (pamlsky jsou velmi vítané). Samotná laguna je pokryta jemňoučkým bílo-růžovým pískem. Křišťálově průzračné moře spadá do hloubky jen velmi pozvolna a až tady si uvědomíte kolik odstínů může mít modrá barva. Myslím, že Karibik zde nachází důstojného soupeře. Nemohu opomenout ani dlouhou písčitou pláž v letovisku Platanias (oceněna Modrou vlajkou). Ta nabízí kromě dokonalého moře i bezchybný servis. Lehce snobské letovisko Elounda má pláže písčité i oblázkové a k tomu krásné výhledy na zelené svahy. Moře je zde velmi mělké a teplé. Příjemným zpestřením plážového povalování může být výlet na nedaleký ostrůvek Spinaloga.

Kam se vydat o letní dovolené? Na nejlepší řecké ostrovy!

Čtěte také:

Kam se vydat o letní dovolené? Na nejlepší řecké ostrovy!

3. Rhodos

Záliv Anthony Quinna, Rhodos

Záliv Anthony Quinna, Rhodos

Pláže tohoto ostrova jsou velmi rozmanité. Najdete zde okouzlující zátoky, nekonečně dlouhé písčité pláže i skalnaté zálivy. A právě skalnatý záliv pojmenovaný podle známého herce Anthony Quinna (natáčel zde film Děla z Navarone) mě velmi okouzlil. Divoká skaliska, jehličnaté stromy poskytující příjemný stín i průzračně čistá voda s bohatým podmořským životem. Absence plážového servisu chrání toto jedinečné místo před davy turistů. Písčito-oblázková pláž Fourni je osvěžující tečkou za návštěvou skalního hradu Monolithos. A výčet krásných pláží by nebyl kompletní bez procházky po dlouhé písčité pláži Tsambika. Mělké, teplé moře a dostatek plážových atrakcí ocení i ti nejmenší rekreanti.

Cestujte bez obav: Připojištění Special vás chrání před potížemi s Covid-19

4. Thassos

Pláž Makryammos, Thassos

Pláž Makryammos, Thassos

Když se řekne Thassos, tak se mi před očima zjeví pláž Makryammos. Krásné zelené kopce a písek jemný a bílý jako mouka. K dispozici je i dostatek plážových sportů a stylových taveren.

5. Mykonos

Pláž Agios Stefanos, Mykonos

Pláž Agios Stefanos, Mykonos

Uvolněná atmosféra tohoto ostrova doslova láká k lenošení. Můžete si vybrat klidnější zátoky s minimem turistů - Agia Anna či Agios Stefanos. Oblíbené rušnější pláže (písčité) s množstvím sportovních aktivit, diskotékami a bary jsou Kalo Livadi, Super Paradise (vyhledávaná mezi gayi a lesbičkami) či Omos. Notnou dávku adrenalinu do žil vám vžene surfování na větrné pláži Ftelia. OrnosBeach je vyhledávaná mezi milovníky potápění.

Nejširší nabídka zájezdů do Řecka

6. Lesbos

Tento ostrov je jedním z mých plážových favoritů. Na 370 kilometrů dlouhém pobřeží je mnoho písčitých pláží s vynikajícím servisem i malebných zátok s intimní atmosférou. Vyvěrají zde léčivé prameny s ozdravnými účinky na pohybový aparát či kožní problémy. Byl by proto hřích nenavštívit termální koupele přímo na pláži nedaleko Molyvosu. Z pláží mě nejvíce okouzlila komornější Vatera Beach. Tato 700 m dlouhá pláž s jemným pískem je úžasným místem pro relaxaci. Pokud potřebujete ke spokojenosti slunečník, sprchy a vynikající jídlo, tak bude vaší jedničkou dozajista Agios Isidoros, ležící v jižní části ostrova.

Specialistka na Řecko radí: Kde najít nejkrásnější pláže? 2. část

Čtěte také:

Specialistka na Řecko radí: Kde najít nejkrásnější pláže? 2. část

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín