Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Špičková gastronomie – made in Germany

Alexander Herrmann's Posthotel, Wirsberg

Alexander Herrmann's Posthotel, Wirsberg © DZT / Jens Wegener

Věděli jste, že Německo je skvělým místem pro náročné gurmány? Světově nejproslulejší hodnocení restaurací, michelinská hvězda, v Německu září aktuálně nad 300 restauracemi. Nejvyšší ocenění v Guide Michelin se třemi hvězdami nese v zemi celkem 11 podniků – více jich má už jen Francie, tradiční domov vytříbeného kuchařského umění.

Kuchařské umění té nejlepší úrovně – nejen v metropolích

Žebříček německých restaurací podle „Gerolsteinerova výběru“ poskytuje přehled o německé špičkové gastronomii a hot spotech pro gurmány, v němž čerpá z mnoha významných domácích i zahraničních hodnocení. Zde se ukazuje, že Německo boduje především s pestrostí nabídky a rozmístěním oceňovaných restaurací ve všech částech země. Špičkoví šéfkuchaři Vás nadchnou nejen v metropolích jako je Berlín, Hamburk, Mnichov nebo Lipsko, ale také v menších městech a na venkově.

Hotel Louis C. Jacob, Hamburk

Hotel Louis C. Jacob, Hamburk © Hotel Louis C. Jacob

Kde narazíte na nejvíce michelinských restaurací

Mekkou gastronomie je v Německu spolková země Bádensko-Württembersko, kde najdete celkem 74 restaurací oceněných v Guide Michelin alespoň jednou hvězdou. Tento požitkářský jihovýchodní cíp země láká také na skvělá vína a turistiku mezi vinicemi. Špičkoví kuchaři si oblíbili také Severní-Porýní Vestfálsko nebo Bavorsko, kde je michelinských restaurací kolem padesátky. Na hodně jich narazíte také v zemi moselského vína – Porýní-Falci. V hlavním městě Berlíně si nezapomenutelný kulinářský zážitek můžete vychutnat v jedenadvaceti podnicích.

Volt, Berlín

Volt, Berlín © DZT / Jens Wegener

Gourmet-festivaly v Německu

K bohatství špičkové gastronomické nabídky v Německu se řadí také pravidelné kulinářské události, které lákají gurmány-cestovatele z celého světa: Z těch nejvýznamnějších je to především Gourmet Festival Šlesvicko-Holštýnska, který již 30 let každoročně vždy od září do března přiváží na sever Německa kuchaře s michelinskými hvězdami z celého světa.

© DZT / Jens Wegener

Klasikou s mezinárodní pověstí je také „Rheingau Gourmet & Wein Festival“: Už 20 let si tu dávají dostaveníčko michelinští kuchaři z celého světa. Festival zasazený do centra vinařské oblasti Rheingau dává prostor také těm nejlepším vínům z různých zemí.

Amatérští kuchaři mohou načerpat inspiraci a přiučit se kuchařské fígle také na veletrzích jako „Food-Festival Eat & Style“, který v Düsseldorfu, Mnichově, Hamburku a Stuttgartu zve ke společnému vaření a pečení. V rámci workshopů a kulinářských tematických světů tu můžete čerpat rady a tipy přímo od michelinských kuchařů.

© DZT / Jens Wegener

Další inspiraci najdete na: www.germany.travel

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Přáli byste si navštívit tuto lokalitu? Stačí si vybrat.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín