Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Splňte si s námi cestovatelské sny: Nejlepší destinace roku 2022

Prozkoumejte nejkrásnější místa světa

Prozkoumejte nejkrásnější místa světa Shutterstock

Galapágy, Istanbul, Bali, Jamajka nebo Valencie - světoznámý časopis Time sestavil žebříček 50 nejzajímavějších míst, které stojí za to v roce 2022 navštívit. My jsme pro vás z těchto destinací vybrali TOP 7, které patří mezi našimi klienty k nejoblíbenějším. A k tomu jsme přidali tři zajímavé lokality, o kterých sníme o my. Pojďte s námi objevovat a plnit si sny!

Mimochodem i Česko má své místo v tomto prestižním žebříčku, a dokonce se dostalo na titulní stránku časopisu. A to díky nejdelšímu visutému mostu světa, který se letos otevřel na Dolní Moravě. Sky Bridge, jak se most nazývá, visí 100 metrů nad zemí a nabízí fantastická panoramata. Z této 721 metrů dlouhé lávky můžete vidět rozhlehlé údolí Mlýnského potoka. 

Prozkoumejte rozkvetlou Madeiru (Portugalsko)

Výhled na přístav na Madeiře

Výhled na přístav na Madeiře Shutterstock

Madeira, ostrov věčného jara a rozkvetlá zahrada Atlantiku, je sen pro všechny milovníky dobrodružství. Ostrov má celoroční příjemné klima a tedy vybízí k prozkoumávání a aktivnímu trávení dovolené. Přírodní krásy Madeiry můžete objevovat při túrách, jízdě na kajaku, horolezectví a potápění. Vychutnejte si východ slunce z vrcholu Pico Ruivo, nejvyššího vrcholu Madeiry, nebo navštivte vodopád podél jedné z přírodních levád na ostrově.

Zájezdy na Madeiru

Nasajte atmosféru orientu v Istanbulu (Turecko)

Kouzlo orientu zažijete v Istanbulu

Kouzlo orientu zažijete v Istanbulu Shutterstock

Největší město Turecka je ojedinělé tím, že se v něm prolíná evropská a asijská kultura. Pokochejte se například Modrou mešitou s šesti minarety, která představuje vrchol osmanské architektury nebo obdivuhodný Konstantinův sloup. Při procházkách Istanbulem na vás dýchne kouzlo orientu a historie a vy si budete připadat jako v pohádce Tisíc a jedna noc. Rozhodně si nenechte ujít místní trhy, kde si můžete osvojit umění smlouvání.

Zájezdy do Turecka

Rozjímejte v Alenteju (Portugalsko)

V Alentejo jako by se zastavil čas

V Alentejo jako by se zastavil čas Shutterstock

V malebném portugalském regionu Alentejo jako by se zastavil čas. Nekonečné vinice, olivovníky, korkové duby, středověké hrady, ale také rozlehlé pláže. To vše nabízí idylické Alentejo. Zastavte se třeba na ochutnávku vína do jednoho z místních vinařství nebo si udělejte výlet k největšímu umělému jezeru v Evropě Alqueva. Ať už tu budete dělat cokoliv, váš život se zpomalí a vy si budete vychutnávat každý okamžik.

Zájezdy do Portugalska

Nasaďte pohorky a objevujte Kalábrii (Itálie)

Výhled na vesnici v kopcích Kalábrie

Výhled na vesnici v kopcích Kalábrie Shutterstock

Jestli hledáte oblast, která ještě není zahlcená turisty, hornatý region Kalábrie je pro vás ideální volba. Turistický ruch je tu zatím na vzestupu, takže můžete v klidu objevovat přírodní krásy v divokých masivech italských Apenin, utajené národní parky nebo se kochat výhledem na sopku Stromboli. Navštivte také historické město Tropea, které se tyčí nad skalnatým útesem a po namáhavé túře si vychutnejte lázně v Lamezia Terme.

Zájezdy do Kalábrie

Kochejte se designovou Valencií (Španělsko)

Výhled na Ciudad de las Artes ve Valencii

Výhled na Ciudad de las Artes ve Valencii Shutterstock

Toto přátelské španělské město je skvělé tím, že není přeplněné turisty, a proto si tu v klidu vychutnáte místní architekturu. Valencie vás uhrane nejen svými parky, ale také moderními a futuristickými stavbami. Ty se tu snoubí s atmosférou karibských ostrovů, především když procházíte barevnou čtvrtí Canabal. Zajímavý je například moderní komplex budov Ciudad de las Artes nebo Turia, park vybudovaný v korytu stejnojmenné řeky. Jen kousek od centra tak můžete zažít výjimečnou oázu klidu se zahradami a fontánami.

Zájezdy do Valencie

Načerpejte síly na Bali

Odpočiňte si v resortu na Bali

Odpočiňte si v resortu na Bali Shutterstock

Bali patří k nejkrásnějším ostrovům Indonésie. Po celý rok sem přijíždějí turisté za exotickými plážemi, krásnou přírodou a hinduistickou kulturou. Objevovat tu můžete malebné zelené terasy rýžových polí nebo starobylé chrámy. Zacvičte si jógu v jednom z jogínských center, zajděte si na masáž od drobných Balijek nebo si odpočinte v jednom z luxusních resortů. Ať už na Bali zažijete cokoliv, vrátíte se domů odpočatí a plní energie.

Zájezdy na Bali

Zažijte adrenalin v Ras Al Khaimah (Spojené Arabské Emiráty)

Nejdelší zipline na světě v Ras Al Khaimah

Nejdelší zipline na světě v Ras Al Khaimah Shutterstock

Čtvrtý největší emirát Ras Al Khaimah láká nejen na překrásné přírodní útvary, skalnaté pobřeží a vyprahlou poušť s typickým světlým pískem. Čeká vás tu i plno venkovního dobrodružství a vzrušení. Projet se tu můžete například na nejdelší sáňkařské dráze v regionu Jais Sledder, která je pojmenovaná podle nejvyššího vrcholu Jebel Jais. Spolu s nejdelší lanovou dráhou na světě Jais Flight patří k těm nejlepším zážitkům na Středním východě. 

Zájezdy do Ras Al Khaimah

Pozorujte zvířata na Galapágách

Galapágy jsou místem unikátních živočichů

Galapágy jsou místem unikátních živočichů Shutterstock

Toto souostroví u Ekvádoru si vybral Charles Darwin pro svoje pozorování tamních živočichů, a díky tomu definoval evoluční teorii. Není divu, Galapágy jsou domovem několika druhů zvířat, které žijí pouze tam a nikde jinde na světe. Nejznámějším je obrovská galapážská želva, která se dožívá až 150 let a dospělý jedinec váží přibližně 200 kilo. Na vlastní oči tu ale můžete vidět i leguány, žraloky, rejnoky a různé druhy ptáků. Od roku 1978 UNESCO toto území vyhlásilo za celosvětové přírodní dědictví. Můžete se tedy tešit na skutečně celoživotní zážitek.

Zájezdy na Galapágy

Putujte Bhútánem

Udělejte si túru Transbhútánskou stezkou

Udělejte si túru Transbhútánskou stezkou Shutterstock

V březnu letošního roku se slavnostně po 60 letech znovuotevřela Transbhútánská stezka (Trans Bhutan Trail). Tato trasa, kterou původně putovali buddhističtí poutníci, se táhne napříč celým Bhútánem. Těšit se můžete na 400 kilometrů dlouhou stezku, kam můžete vyrazit pešky nebo na horském kole. Uvidíte úžasnou přírodu Bhútánu, národní park nebo až čtyři stovky historických objektů. Nejzápadnějším bodem stezky je městečko Ha u tibetských hranic. Východním bodem je pak Trashigang, odkud je to blízko do indického státu Arunáčalpradéš.

Zájezdy do Bhútánu

Uvolněte se v rytmu reggae na Jamajce

Jamajka je plná slunce, pláží a odpočinku

Jamajka je plná slunce, pláží a odpočinku Shutterstock

Exotické prostředí karibské oblasti, korálové útesy, průzračné zátoky nebo bílé písečné pláže – to vše vás čeká na Jamajce. Najdete tu mohutné vodopády, tropické lesy s cennými dřevinami a savany s množstvím kaktusů. Život se tu nese v rytmu reggae, které vás příjemně rozkolébá do absolutní pohody. Kromě relaxu tu můžete i rybařit, plachtit, hrát golf nebo se koupat v termálních pramenech.

Zájezdy na Jamajku

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín