Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ubytování v ledovém království

Ubytování v ledovém království

Ubytování v ledovém království

Jaký dobrodruh by nikdy nesnil o ubytování v kouzelném ledovém hotelu či iglú? Takový zážitek musí člověka obohatit – a jistě ne pouze o rýmu, ale o spoustu jedinečných vzpomínek. Neváhejte a začtěte se do našich tipů na to nejlepší „ledové“ ubytování!

Icehotel ve Švédsku

Ledový hotel ve vesnici Jukkasjärvi ve švédském Laponsku je každý rok budován od nuly na břehu řeky Torne. Krom samotného hotelu zde naleznete i kapli, která je perfektní pro neotřelý svatební obřad. Oddávají se tu páry z celého světa. A co dalšího přispěje k vaší radosti? Kupříkladu výstavní sál z ledu, kino nebo populární Absolut ice bar, kde se nápoje podávají ve sklenicích vyrobených – tušíte správně, z ledu! Ledový hotel je pro své jedinečné kouzlo pokládán za sedmý div Švédska. Jeho pokoje jsou tiché, osvětlené a teplota v nich se pohybuje kolem –5 °C. Na výběr máte ze tří typů. Snow room je prostorný a jednoduchý. Postele vyrobené ze sněhu a ledu jsou pokryté sobí kůží. Pokoje pojmou až osm osob. Dvoulůžkový ice room se chlubí zdobným nábytkem z ledu a krásnými dekoracemi na stěnách. Typ art suite představuje apartmán s uměleckými díly předních světových tvůrců.

Pokoj Queen of the north, Icehotel

Pokoj Queen of the north, Icehotel

Iglu-Dorf

Každou zimu je hotelový areál, vyrobený ze sněhu, přestavěn. Vesničky jsou znovu vytvářeny na celkem osmi místech. Šest z nich vzniklo ve Švýcarsku (Parsenn, Engelberg, Stockhorn, Schilthorn, Gstaad, Zermatt), další v Německu na Zugspitze a v Andorském knížectví v lyžařském středisku Grandvalira.

Jednotlivá iglú jsou vzájemně propojená systémem uliček. Mezinárodní umělci zdobí každé z nich s velkým důrazem na detail a vytvářejí přímo magické fantasy světy ze sněhu a ledu. Iglu-Dorf nabízí ubytování ve sdílených pokojích standardního typu v chladném romantickém iglú, na přání také s vlastním WC, dále v útulném teplém iglú či dokonce v apartmánu s vlastní vířivkou. K dispozici je též veřejná sauna. Široká škála hotelových pokojů uspokojí zamilované páry, rodiny, firmy i kluby.

Romantické iglú, Iglu-Dorf

Romantické iglú, Iglu-Dorf

Kakslauttanen Arctic Resort

Kakslauttanen Arctic Resort leží v Laponsku (severní Finsko), přibližně 250 km od polárního kruhu. Ubytovat se lze v dřevěném srubu či oslnivém skleněném iglú, které svým hostům dopřává skvělý výhled na hvězdnou oblohu a čarovnou polární záři. Nejodvážnější a nejodolnější jedinci si mohou vyzkoušet, jak se žije i v klasickém sněžném iglú. Resort disponuje rovněž největší saunou na světě, s vlastní restaurací a ochlazením v jezeře. Další dvě sauny jsou umístěné ve srubech. Krom toho se návštěvníci mohou potěšit nákupem suvenýrů v obchodě či pohledem na ledovou galerii. Nezapomeňte zavítat do Santova domu na výtečné sušenky a teplé nápoje přímo od elfů.

Skleněná iglú, Kakslauttanen Arctic Resort

Skleněná iglú, Kakslauttanen Arctic Resort

Kirkenes Snow Hotel

Kirkenes Snow Hotel není jediným ledovým a sněhovým hotelem v Norsku, dozajista je však nejluxusnějším. Každou zimu jej staví umělci z Finska a Japonska. Hosté mají přístup do restaurace, sauny a v zimě také do ledového baru. V nabídce ubytování jsou klimatizované dřevěné chaty s vlastními koupelnami, dostupné po celý rok a inspirované loveckými a rybářskými chatami Sami. Velká okna umožňují výhled na hory. Sněhové apartmány s tematikou arktického umění jsou k dispozici bohužel pouze v zimě. Pobyt v nich ale rozhodně stojí za to, neboť jsou krášlené složitými sněhovými sochami. K jejich vybavení patří také termální přehozy a spací pytle. Společnou koupelnu lze nalézt v blízké budově. Okolní aktivity zahrnují lyžování, jízdy se psím spřežením, v létě rafty či rybaření.

Kirkenes Snow Hotel

Kirkenes Snow Hotel

Snow Village ve Finsku

Ledový hotel Snow Village se nalézá asi 200 km nad polárním kruhem, na západě Laponska. Rozhodnete-li se strávit noc v poklidném sněhovém pokoji, můžete se těšit na společnost osvětleného ledového umění, díky němuž si budete připadat jako v pohádce. Nábytek je vyřezávaný z ledu, ke spánku poslouží spací pytle. Všechna sociální zařízení jsou společná a umístěná ve vytápěné budově nedaleko. Snow Village svým hostům umožňuje plno zábavných činností, jako je rybaření, jízda na sněžném skútru, sobí safari nebo výlet se psím spřežením. Snoubenci ocení romantickou ledovou kapli. Pro ty zimomřivé je tu i kaple dřevěná.

Restaurace, Snow village

Restaurace, Snow village

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín